Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

30.08.2017 17:00

16.kolo, ČFL A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Mistr ani podruhé venku neuspěl, Vyšehrad získal cenný skalp


0

Až na desátý pokus se fotbalistům Slavoje Vyšehrad podařilo zdolat tým Viktorie Jirny. V rámci předehrávaného 16. kola ČFL ve středu 30. srpna zdolali vítěze předešlých dvou ročníků třetí nejvyšší soutěže 2:1 brankami Josefa Čtvrtníčka a kapitána Miroslava Hendrycha.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Bez branek

Úvodní „seznamovací“ desetiminutovku charakterizovala řada nepřesností na obou stranách. Pak šemíci poprvé vážněji zahrozili, střelu Egerta však Jirenští zblokovali a Hašek pálil z úhlu nad.

 

Vzápětí zčistajasna téměř udeřilo na druhé straně, kdy se dostal do vyložené šance jirenský útočník Klán, jeho střelu však bravurně zneškodnil Havránek.

 

Ve 22. min. po faulu Mareše na Hradeckého rozehráli domácí hráči trestný kop a po dalším střeleckém pokusu a zblokovaném míči reklamovali ruku v šestnáctce, hrálo se však dál. Ještě větší pozdvižení vyvolala situace o čtyři minuty později, kdy se po přihrávce od Matějky uvolnil Klesa a v souboji s brankářem Čápem skončili oba na zemi. Hráči Vyšehradu včetně lavičky volali po penaltě, rozhodčí ale nechal pokračovat ve hře.

 

Ve 35. min. odcentroval křížným pasem zprava doleva Klesa, Hašek to zkusil z voleje, ale přestřelil. V závěru poločasu Vyšehrad doslova obléhal jirenskou šestnáctku, hosté se ale ubránili.

Hendrych poslal Jirny domů bez bodu

I po změně stran se šemíci snažili o aktivní hru, soupeř ovšem brzy vyrovnal hru. Po standardce pálil Kocourek mimo a v zámezí skončil i Klánův střelecký pokus.

 

Po hodině hry musel vinou zranění odstoupit dosud nejlepší hráč Slavoje Klesa, a to vypadalo jako velký problém. Kostorek se ho však snažil ze všech sil nahradit, a po deseti minutách svého pobytu na hřišti byl také u vedoucí branky.

 

V polovině druhé půle po centru zprava přilétl do jirenského vápna skákavý míč, na který Čtvrtníček jen o kousek nedosáhl. Vzápětí byl nachytán v ofsajdu, ale o pár vteřin později už měl ruce nad hlavou. V 70. min. po autovém vhazování se uvolnil na levé straně Drobílek, odcentroval, a balon, který ještě líznul Kostorek, se dostal ke Čtvrtníčkovi. Ten se s ním otočil a mezi dvěma hráči hostí se před ním otevřel prostor k zakončení, který bez váhání využil a střelou k tyči otevřel skóre: 1:0!

 

Tři minuty nato ale Viktorii vyšel kontr, Kocourek zatáhl míč po levé straně až téměř do koutu hřiště a odcentroval na zadní tyč, kde Pokorný vyhrál souboj s Hendrychem a hlavou vyrovnal: 1:1.

 

Rozhodnutí padlo deset minut před koncem. Matějka vybojoval roh, ten rozehrál zprava Madej a přetaženým centrem našel kapitána Hendrycha, jenž posla míč zblízka hlavou do sítě: 2:1!

 

V závěrečné desetiminutovce se už nic podstatného neudálo, i proto, že domácímu týmu se dařilo účinně drobit hru, a dokráčel tak ke svému premiérovému vítězství nad Jirny.

 

ZDROJ: www.slavojvysehrad.cZ



Ohlasy k zápasu


FC Slavoj Vyšehrad
Milan Kopřiva (asistent trenéra, pro slavojvysehrad.cz): „Porazili jsme velmi silného protivníka a věřím, že jsme už získali herní jistotu a sebedůvěru. Od začátku utkání jsme se snažili být aktivní a vytvořili si také tři až čtyři nadějné situace, při nichž se Klesa a Matějka snažili protlačit do zakončení. Hlavně Klesův tah na bránu byl excelentní. Po změně stran to byli nejčastěji Madej a Hašek. Ve druhé půli jsme čelili mnoha standardkám, ale pak Pepa Čtvrtníček konečně zúročil své zkušenosti a dal svůj první gól v ČFL za Vyšehrad. Brzy nato jsme však nezvládli situaci při bránění, kdy jsme jednak nechali odcentrovat z naší pravé strany protihráče, jednak Míra Hendrych v souboji s Pokorným uklouzl nebo zakopl, takže Jirny vyrovnaly. Ale nevzdali jsme se a vůle po vítězství, kterou prokázali všichni naši hráči, byla po zásluze odměněna. Maty vybojoval roh, Táda ho zahrál na zadní tyč a Héňa dal hlavou náš vítězný gól. V neděli hrajeme na stadionu nováčka v Nymburku, což bude další těžký zápas. O to těžší, že domácí budou mít motivaci odlepit se ze dna tabulky.“

SK Viktorie Jirny
Aleš Čvančara (trenér, pro slavojvysehrad.cz): „Za první poločas jsme si nezasloužili bodovat, propadali jsme v osobních soubojích, ale i tak jsme měli vyloženou šanci, která volala po gólu. Klán ji však neproměnil. Ve druhé půli už to bylo určitě lepší, protože jsme se vyrovnali soupeři v agresivitě a zlepšili jsme se i v dalších herních činnostech. Remíza by určitě víc odpovídala průběhu hry a byla by spravedlivější.“



Sestavy


FC Slavoj Vyšehrad
J. Havránek [-] - M. Hendrych [-] , J. Čtvrtníček [-] (88. J. Macej [-] ) , T. Egert [-] , V. Máče [-] (65. D. Smolák [-] ) , D. Hašek [-] (74. R. Matysík [-] ) , T. Madej [-] , M. Klesa [-] (59. O. Kostorek [-] ) , D. Matějka [-] , F. Drobílek [-] , D. Hradecký [-]

SK Viktorie Jirny
O. Čáp [-] - L. Hruška [-] , O. Kejha [-] , M. Čepelák [-] , M. Parys [-] (73. J. Procházka [-] ) - L. Křeček [-] , J. Vondráček [-] , M. Mareš [-] , D. Kocourek [-] (83. R. Stöckner [-] ) - M. Klán [-] (78. M. Stockner [-] ) , A. Melechovský [-] (46. V. Pokorný [-] )

ŽK: 52. T. Egert , 87. D. Hradecký .
Hráči zápasu: M. Hendrych , J. Čtvrtníček .
Počet diváků: 220. Rozhodčí: Makovička Milan - NOVOTNÝ Miroslav, TESAŘ Tomáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.