Tlumačov v pátek odsoudil Němčice u Holešova k sestupu do Okresního přeboru


Branky


0

Utkání v Tlumačově se hrálo netradičně v pátečním odpoledni a zavítaly zde zachraňující se Němčice u Holešova. Domácí celek měl po utkání závěrečnou a především se loučil se svými ikonami -  Radkem Dvořákem a Danem Máčalou. Proto se s nimi tlumačovští fotbalisté chtěli rozloučit výhrou, což se jim nakonec i podařilo. Hanáci hráli v tomto utkání o bytí a nebytí v soutěží, přestože bojovali jako lvi, na body nakonec nedosáhli a prohra je odsoudila k sestupu do kroměřížského Okresního přeboru. Je s podivem, že KFS Zlín dovolila odehrát utkání již v pátek, tím pádem po prohře Němčic u Holešova mohou už v pátek slavit záchranu v 1. B třídě v Lípě a také v Kostelci u Holešova.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí fotbalisté dokázali jít Jiřím Moukou do vedení

SK Tlumačov se posledním zápasem loučil s hrajícími legendami Danem Máčalou a Radkem Dvořákem a také trenérem Jiřím Jugasem. Domácí tak měli silnou motivaci zápas zvládnout a zamezit tak spekulacím, které se v týdnu objevily v různých diskuzích. Hosty v klíčovém boji o záchranu přijelo podpořit mnoho fanoušků a zápas si nenechali ujít ani pozorovatelé z dalších sestupem ohrožených klubů. Zápas rozehráli lépe hráči Němčic u Holešova, měli balon častěji pod kontrolou, snažili se dostávat do zakončení, ale s jejich střeleckými pokusy pozorný Škrabal problém neměl. Těžký úder inkasovali hosté v 19. minutě, kdy rychlonohý Jiří Mouka převzal míč na polovině hřiště, přesprintoval tři obránce Němčic a ani Sklenářovi v bráně nedal šanci. Tlumačov tato branka nakopla a srovnal i hru v poli, navíc domácí hosty do zakončení příliš nepouštěli. Poločas tak skončil výhrou domácích, ale hosté se jen tak nevzdávali a ve druhém dějství se chtěli ještě o záchranu porvat.

 

Hosté utkání ještě zdramatizovali

Ve druhém dějství se očekával nápor hostí, kteří hráli o bytí a nebytí a dlouhými nakopávanými bylony se chtěli dostávat za obranu domácích. Domácí od té doby hru vyrovnali, hra se odehrávala převážně mezi velkými vápny bez velkých šancí. Brzy po změně stran však navýšil vedení Tlumačova nekompromisní ranou opět Jiří Mouka. Když v 72. minutě zvýšil technickým dloubákem Martin Juhaňák na 3:0 pro domácí, zdálo se být rozhodnuto. Hosté však ani za takto nepříznivého vývoje nerezignovali. Odměnou za jejich bojovnost a hru na riziko jim byl v 75. minutě gól naděje, který zařídil Radim Darebníček, a v 82. minutě kontaktní branka Svatopluka Kadlece. Vyrovnat se však už hostům nepodařilo, kteří i přes sympatický výkon odjíždí s Tlumačova bez bodů a společně s Lukovem sestupují do nižších soutěží. Domácím se tak rozlučka se svými legendami a trenérem vydařila ne jedničku a po utkání se tak mohlo v tlumačovské kabině slavit ve velkém stylu.



Ohlasy k zápasu


SK Tlumačov
Miroslav Škrabal, brankář: Do zápasu jsme šli s odhodláním získat tři body. Končili naše dvě legendy Radek Dvořák a Dan Máčala a trenér Jiří Jugas, i proto jsme se chtěli s nimi rozloučit výhrou.Na začátku zápasu nás Němčice přehrávali a vytvořili si dvě solidní šance na skórování. Ty naštěstí nepromněnili. Poté jsme hru vyrovnali a po rychlém úniku Jirky Mouky jsme šli do vedení. Poté se trefil ještě Martin Juhaňák a vypadalo to, že bereme jasnou výhru. Bohužel jsme se zatáhli a začali pouze bránit. Po vystřídání některých hráčů nás Němčice zatlačili k vlastnímu vápnu. a vytěžili z toho dva góly a několik příležitostí na vyrovnání. Nakonec jsme zápas zvládli a bereme tři body.




Počet diváků: 100. Rozhodčí: SLOVÁČEK Adam - POSPÍŠIL Štěpán, VESELÝ Michal.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 18 42:13 43
2 SFK Elko Holešov B 18 54:25 36
3 FC Fryšták 18 49:30 32
4 SK Březnice 18 40:41 31
5 TJ Sokol Veselá 18 51:40 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Tomáš Janíček 20
2 Josef Křenek 20
3 Jakub Chudárek 16
4 Jan Večeřa 14
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 48 52,7% 0
3 Jiří Kadlík 45 48,4% 0
4 Ladislav Beran 44 48,9% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku