FOTO: Veselá ovládla místní dervy a vyprovodila Lužkovice tříbrankovým přídělem


Branky


4. T. Dujka (p.) , 20. D. Dlabaja , 67. P. Dlouhý
0

Očekávané místní derby se hrálo v sobotu na útulném stadionku na Veselé, kam zavítaly nedaleké Lužkovice. Domácí tým zvládl poslední derby v Lípě a proto byl v tomto duelu mírným favoritem. Hosté v posledním kole střelecky vyhořeli doma s Madcovou. Utkání na Veselé se prakticky rozhodlo už v prvním dějství, kdy domácí vstřelili dvě branky. Ve druhém poločasu přidal domácí celek pojišťovací třetí trefu a připsal si tříbodovou výhru. Také hosté si vypracovali několik šancí, ale domácí tým podržel brankář Petr Červenka.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí dokázali v první půli vstřelit dvě branky

Velikonoční sobotu s fotbalem si vybralo na Veselé i přes větrné počasí relativně dost diváků a ti co nepřišli včas, přišli o  první dramatickou zápletku  zápasu. Na světelné tabuli svítila ještě trojka, když pronikl do vápna hostí František Žůrek. Do cesty se mu postavil stoper Miroslav Čala a rozhodčí Josef Polaštík se nerozpakoval hned na úvod písknout penaltu. Tu  bezpečně proměnil Tomáš Dujka a domácím se hned lépe dýchalo. Následující minuty i proto patřily aktivní Veselé a ve 20. minutě její ústřední nahrávač posledních týdnů – Roman Manďák,  vymyslel akci  na jejímž konci byla ideální přihrávka Davidovi Dlabajovi a ten Aleši Jenčekovi v bráně Lužkovic nedal z hranice malého vápna šanci, 2:0. Po půlhodině hry mohlo být o zápasu rozhodnuto, to kdyby v 32. minutě svou šanci proměnil domácí Daniel Šarman. Jenže úspěšný nebyl a zrodil se nebezpečný protiútok a Lužkovice mohly být zpět v zápase. Jen včasným vyběhnutím na hranici  velkého vápna vyřešil Petr Červenka situaci jeden na jednoho a předznamenal, že bude v celém zápase pro hosty nepřekonatelnou překážkou.  Ještě v téže minutě kopal  Jiří  Škrabal trestný kop na bránu Veselé asi z dvaceti metrů a zatřepal břevnem nad Červenkou, který dorážku zlikvidoval.   Pak přišla ještě jedna velká  příležitost pro Veselou zlomit odpor Lužkovic. Šance byla opět z tvůrčí dílny dvojice Manďák - David Dlabaja. Jenže Dlabaja v 42.minutě pálil jen do gólmana. Domácí tak odcházeli do kabin s nadějným dvoubrankovým vedením.

 

Hosté ve druhém dějství kousali, branku se jim vstřelit nepodařilo

Druhý poločas se Lužkovice ještě více tlačily dopředu a jejich záloze dlouhé minuty patřil střed hřiště. Vytěžili z toho šanci v 55. minutě, kdy jen těsně minuli bránu Petra Červenky. Ten také chytil křížnou střelu z pravé strany a zanedlouho vyběhnutím vyřešil další náběh do vápna z pravého křídla. Paradoxně ale v době největšího tlaku dostaly Lužkovice  třetí gól a o vítězi utkání bylo rozhodnuto. To běžela 67. minuta, Petr  Dlouhý byl na hřišti přesně čtvrthodiny a prokázal, že čich na góly neztratil. Byla to akce opět aktivního Davida Dlabaji, udělal kličku i  gólmanovi a už se zdálo, že prováhal ten správný okamžik k jeho překonání a míří on i s míčem na kopačkách do zámezí.  U brankové čáry, metr od tyče ale nevolil zbrklé zakončení, míč si zpracoval a placírkou  měl v úmyslu obstřelit dobíhajícího obránce a míč zasunout za zadní tyč. Ovšem trefil přímo tu tyč. Míč se ke štěstí domácích ale odrazil na malé vápno ke zmíněnému volnému Petru Dlouhému, který míč uklidil do prázdné brány. To ale ještě nebylo vše. Za stavu 3:0 chyběl ale Tomáši Dujkovi jen půlkrok, aby stihl vymyslet jak překonat vybíhajícího Aleše Jenčeka. Za obranu mu na velké vápno poslal ideální přihrávku Martin Odstrčilík. Na závěr ještě jedenkrát nechali  lužkovičtí útočníci vyniknout  Petra Červenku v bráně Veselé, když v 87. minutě zlikvidoval vyběhnutím poslední střelecký pokus Lužkovic.  Dnes Lužkovicím nebylo dáno.  Veselá proměnila v góly polovinu svých tutovek,  Lužkovice hlavně díky Petru Červenkovi v bráně Veselé ale žádnou. 

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Veselá
Zdeněk Kučera, sekretář: Utkání bylo plné gólových situací na obou stranách a divákům se muselo líbit. Produktivní dnes byli ale jen domácí. Opakovaně podali kluci vynikající kolektivní výkon a všechny musím pochválit, že nevyzpytatelné derby zvládli na jedničku. Hodně bylo vidět Romana Manďáka s Davidem Dlabajou, svůj vysoký standard hrál Tomáš Dujka, neúnavně dřel v záloze František Žůrek. Ale všechny dnes svým výkonem zastínil gólman Petr Červenka, který se nejvíce zasloužil o to, že Lužkovice odjely z derby bez bodu.

FK Lužkovice-Želechovice
Jiří Ždanov, funkcionář: Domácí šli rychle do vedení již ve 4 minutě z přísně nařízené penalty. Hra byla celkem vyrovnaná, se šancemi na obou stranách. Zatímco domácí své šance dokázali proměnit, hráči Lužkovic se nadále potýkají se žalostnou koncovkou. Mužstvo hostů postupně zařadilo do sestavy nadějné dorostence, kteří měli v nohách těžký zápas z dopoledního utkání Krajské soutěže v Újezdě. Chyběla nám však myšlenka a rozehrávka Ivo Světlíka, který ve stejném čase koučoval tým Kroměříže. Snad se nám podaří získat body v dalším utkání a především protrhnout střeleckou smůlu...



Počet diváků: 115. Rozhodčí: POLAŠTÍK Josef - NOVÁK Radek, ZAPLETAL Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 18 42:13 43
2 SFK Elko Holešov B 18 54:25 36
3 FC Fryšták 18 49:30 32
4 SK Březnice 18 40:41 31
5 TJ Sokol Veselá 18 51:40 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Josef Křenek 20
2 Tomáš Janíček 20
3 Jakub Chudárek 16
4 Jan Večeřa 14
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 48 52,7% 0
3 Jiří Kadlík 45 48,4% 0
4 Ladislav Beran 44 48,9% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku