Veselá loupila v nedělním odpoledni v Hulíně


Branky


0

Domácí vstupovali  do jara bez tří hráčů základní sestavy (Hložek, Motal a Dutkevič) ale s odhodláním pokračovat v podzimních brilantních výkonech založených zejména na nepropustné obraně (0,78 gólů na zápas a nejlepší obrana v soutěži spolu s Viktorkou B). Veselá žádné odchody před jarem nehlásila, ale naopak také žádné posily. Zranění přes zimu doléčilo několik marodů a tak hosté sázejí na ustálenou sestavu, která už spolu nastupuje  s minimálními  změnami  čtvrtou sezónu. Utkání se nakonec odehrálo na umělce a hosté se s tímto faktem vyrovnali velmi dobře.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Veselá zaskočila v první půli domácí dvěmi trefami

 

 

Zápas se hrál v Hulíně po dohodě soupeřů na umělé trávě, což samo o sobě  bylo v tuto roční dobu přínosem pro hru, jelikož přírodní terény jsou vesměs nerovné a podmáčené a navíc oba soupeři samozřejmě na podobném  typu povrchu absolvovali celou zimní přípravu. Obecně se očekávalo, že domácí UT  bude  výraznou výhodou pro Admiru, ale Veselá je také kombinační tým a kvalitní rovná plocha její hře napomáhala. Oba celky do utkání vstoupily aktivně, útoky se přelévaly na obě strany, ale blíže k první brance už v 7. minutě měli domácí, když levý bek Veselé zahrál aut ke svému  brankaři. Jeho záměr vystihl útočník domácích a s vybíhajícím Petrem Červenkou se střetli na hranici pokutového území a brankař útočníka půl metra před pokutovým územím fauloval. Byla z toho  žlutá karta a trestný kop z velmi nebezpečné  vzdálenosti.  Domácí výhody standardky nevyužili a v dalších minutách se začala více prosazovat Veselá.  Veselští hráči se prosazovali jak v osobních soubojích, tak byli úspěšní v kombinaci a více se hrálo na půlce  Admiry.

 

 

 

První brance zápasu předcházel trestný kop z téměř  30 -ti metrů zahrávaný  zleva exligovým Tomášem Dujkou. Na polovysoký centr na zadní tyč nabíhali hráči obou týmů a konkrétně hostující Milan Šumšal míč pustil za sebe a ten skončil v bráně překvapeného  Davida Vajdy. Branka domácí zaskočila a iniciativa v dalších minutách byla zejména na kopačkách veselských hráčů. Z ní vyústila i druhá branka utkání. Tentokrát po trestném kopu  Miroslava Čočka zahrávaném z podobné parkety sice hosté přímo neskórovali, ale usadili na polovině Admiry. Následný zmatek v pokutovém území  Admiry zužitkoval Tomáš Divoký a hlavou překonal Vajdu podruhé. Domácí se nedokázali dostat ke své hře a až do poločasu Červenku v bráně Veselé prakticky neohrozili. 

 

Veselá si cennou výhru uhájila, domácí byli v koncovce bezzubí

Podobný průběh  měla hra ještě dvacet minut  v druhé půli. Postupně  ale  Admira byla více vidět a hra se přesunula blíže k Červenkově brance. Nejblíže měla Admira ke skórování když jen reflexivně špičkou kopačky Petr Červenka míč vykopl mimo bránu po pohotové střele z několika metrů. Další nadějné pozice pokazili přímo hráči  Admiry, když se nedokázali  prosadit přes obranu Veselé a nebo stříleli na bránu velmi nepřesně. I závěrečný tlak Admiry byl bezzubý a tak hra Veselé slavila úspěch a oplatila Admiře porážku  0:1 z podzimního prvního kola na Veselé. 

 

"V prvním jarním kole jsme bohužel nenavázali na dobré podzimní výkony a s oslabeným kádrem jsme podlehli celku Veselé, které stačili na 3 body dvě standartky ve 22. a 32. minutě, které znamenaly jejich dvougólové vedení. My jsme toho v útočné fázy moc nepředvedli, první šanci jsme si vytvořili v 70. minutě, ale Šenkyříkovu střelu vykopl brankář hostí špičkou na roh. V 82. minutě ještě vyrazil branař hostí pěknou střelu z dálky znovu od Šenkyříka na roh, to bylo ovšem od nás vše, což na zisk bodů nemohlo stačit. Hosté si v druhé půli pohodlně hlídali dvoubrankové vedení a odvezli si tak domů 3 body", hodnotí zápas činovníci hulínské Admiry.

 



Ohlasy k zápasu


FK Admira Hulín
web Admiry Hulín: Je vidět, že po odchodu dvou našich nejlepších podzimních střelců jsme s koncovkou na štíru a bude chvíli trvat, než si obměněná sestava sedne. V dalším kole jedeme do Nevšové, která po výprasku v Otrokovicích bude chtít doma nezdar odčinit.

TJ Sokol Veselá
Zdeněk Kučera, sekretář: Zimní příprava se nám vydařila a do Hulína jsme odjížděli sice s respektem k jejich podzimním výkonům, ale i s vírou, že zde budeme konečně bodovat. Pozitivní náladu v týmu sice v pátek přibrzdilo zjištění, že se nám zranil nejúspěšnější střelec z přípravy, ale i tak začínáme s širokou a zejména kvalitní lavičkou náhradníků. Oznámení o přesunu utkání na umělou trávu až v neděli dopoledne jsme se dokázali přizpůsobit a jsem osobně rád, že to pro nás nebyl problém a soupeři jsme proto mohli bez komplikací vyjít vstříc. Už se těšíme na příští víkend na souboj o páté místo dvou sousedů v tabulce. Přijede k nám Slavičín B. I ten o víkendu překvapivě vyhrál a je tak pátý, o bod před námi.



Počet diváků: 75. Rozhodčí: DOSPĚL Vladimír - ZAKOPAL Tomáš, ŠINDELEK Roman.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 18 42:13 43
2 SFK Elko Holešov B 18 54:25 36
3 FC Fryšták 18 49:30 32
4 SK Březnice 18 40:41 31
5 TJ Sokol Veselá 18 51:40 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Josef Křenek 20
2 Tomáš Janíček 20
3 Jakub Chudárek 16
4 Jan Večeřa 14
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 48 52,7% 0
3 Jiří Kadlík 45 48,4% 0
4 Ladislav Beran 44 48,9% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku