Bernartice získaly skalp prvního týmu tabulky! Dražice ztratily neporazitelnost


Branky


0

V 19. kola krajské 1. A třídy bylo na pořadu dlouho očekávané utkání dvou dosud na jaře neporažených a nejvýše postavených mužstev v tabulce. Po podzimním poněkud vyhecovaném utkání plném emocí z obou stran se odehrálo před rekordní diváckou kulisou. Mělo náboj a dobrou úroveň od samého počátku... 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Kukrál odstartoval bernartickou radost

Utkání začalo minutou ticha k uctění památky zemřelého příznivce Tomáše Mrkáčka, otce domácího stopera Pavla. Po vyrovnané úvodní desetiminutovce se dostali jako první do šance domácí, kteří nastoupili s taktikou hrát tvrdě do těla a nenechat dražickým hráčům žádný prostor ke kombinaci. V 11. minutě po kvalitní kombinační akci přihrál Trantina na Kukrála do pokutového území. Dražický gólman byl však rychlejší a míč z kopaček bernartického halva sebral. V 21. minutě se povedla domácím přes dobře bránící hosty další povedená akce, když se s míčem probil do pokutového území technický Daniel Homola a předložil ho do ohně, a hostující Schloff odkopl míč přimo na nohu  Davidu Kukrálovi, který si s ním již mezi bránícími beky dobře poradil a rozvlnil k velké radosti domácích příznivců síť za Bakovými zády poprvé - 1:0.

 

 

Bernartičtí se však dlouho z vedení netěšili. Hosté totiž velmi rychle srovnali stav po rohovém kopu z pravé strany ve 24. minutě. To se k míči dostal po vyražení střely Jiřího Štechera bernatickým gólmanem Tomášem Fučíkem na zadní tyči kanonýr soutěže Jan Kromka a srovnal stav utkání na 1:1.

 

Dražický Bareš vyzkoušel svou levačku ve 29. minutě, avšak míč skončil vedle pravé tyče bernartické svatyně. Do zajímavé akce se dostali domácí ve 34. minutě. Obraně unikl z pravé strany Kovář a jeho přesný centr hlavičkoval v dobré pozici Rakovan jen do náručí připraveného hostujícího brankáře. Na druhé straně střela Karla Novotného skončila v 38. minutě nad spojnicí břevna a tyče. Do další gólovky se domácí dostali ve 43. minutě, kdy z pravé strany našel Rakovan nabíhajícího a na malém vápně zcela osamoceného Daniela Homolu, který však míč u bližší tyče minul a ten proletěl podél brankové čáry do autu. V samém závěru první půle měli hosté velkou příležitost ke skórování z přímého kopu. Po faulu na středu velkého vápna si balon postavil Horka, ale jeho dělovka přes zeď šla až do korun stromů za brankou. Herně poměrně vyrovnaný poločas, kdy domácí měli větší brankové příležitosti, skončil nerozhodně.

Homola parádní akcí jistil výhru a korunoval svůj skvělý výkon

Druhá část hry se již poněkud lišila od té prvé. Domácí herně hosty od počátku přehrávali, do druhé půle domácí ještě přidali na důrazu, bylo znát, že je v kabině trenér Vašíček správně vyhecoval. První příležitost měli ale na kopačkách dražičtí  hráči. J.Štecher se v 52.min uvolnil na hranici velkého vápna, ale jeho pokus stačil Fučík robinzonádou odvrátit na roh. Jinak se ale hosté soustředili na obranu a nakopávané míče dopředu. Tato jejich taktika však k úspěchu nevedla. To domácí kvalitní kombinační hrou též ze zajištění obrany začali hosty přehrávat a to přineslo ovoce ve formě vedoucího gólu. Po standardní situace zahrávané z pravé strany v 56. minutě Kovářem se k míči dostal na straně levé Daniel Homola, který perfektním centrem našel na vzdálenější tyči stopera Jakuba Nováka, proti jeho přesné a umístěné hlavičce byl dražický brankář bezmocný - 2:1.

 

Dalších dvacet minut se na hřišti hodně bojovalo, žádné fotbalové krásy se diváci nedočkali. Hosté nadále pokračovali v taktice nakopávaných míčů a ty bezchybná domácí obrana bez problémů odvracela. V 73. minutě se povedl další pozoruhodný útok domácích do odkryté obrany Dražických. Přišla zbytečná ztráta  Schloffa při zakládání útoku na půlce hřiště, kouzelník s míčem a nejlepší hráč na hřišti Daniel Homola pronikl zleva do pokutového území a otevřela se před ním téměř prázdná brána. On ovšem vymyslel geniální věc. Nevystřelil, ale přihrál do lepší pozice nabíhajícímu Adamu Rakovanovi, který si s míčem poradil dokonale a zvýšil náskok domácích na dvoubrankový - 3:1.

 

 

Daniel Homola byl tedy asistentem všech tří zaznamenaných domácích branek. Hosté pak změnili taktiku a v poslední desetiminutovce se snažili více kombinovat, avšak k bezprostřednímu ohrožení brány bernartických nedocházelo. V 79.min. nevyužil šanci ke snížení Dan Štecher. Jeho střela po rohu Vlašína byla slabá a Fučík neměl problém ukrýt ji v náručí. Perfektně pracující obrana jim nic nedovolila a co prošlo pochytal vždy spolehlivý gólman Tomáš Fučík. V 90. minutě měl po snad jediné chybičce defenzivy domácích možnost korigovat výsledek Horka, s jeho slabou střelu si bezpečně bernartický brankář poradil.

 

Tak se po kolektivním výkonu celého mužstva Bernartic zrodilo, možná překvapivé, ale naprosto zasloužené vítězství a ovace početných spokojených domácích příznivců nebraly konce. Nabízí se určitá paralela s loňským rokem, kdy podobný zápas odehrál na bernartickém trávníku i loňský lídr tabulky Protivín, když ve 22. kole přijel jako dosud neporažený v průběhu celé soutěže a utržil první a jedinou prohru v celém ročníku v poměru 4:1. Tento fakt vyvrací známý výrok, že se historie neopakuje.

STATS

Branky: 21. David Kukrál, 56. Jakub Novák, 74. Adam Rakovan - 24. Jan Kromka. 

Rozhodčí: Jiří Krauskopf - Karel Albert, Zdeněk Komzák. DFA: František Bumba. 

ŽK: 3:3 (37. Rakovan, 40. Mrkáček, 72. Trantina - 34. Valášek, 62. Schloff, 78. Veselý). 

Diváků: 200.


Bernartice: Tomáš Fučík (K) - Kovář, Novák, Mrkáček, Tomáš Češka - Kukrál, Trantina - Mir. Suchopár, Daniel Homola, Sláma (46. Ťupa, 80. Josef Růžek) - Rakovan. Trenéři Petr Vašíček a Pavel Schorník.


Dražice: Baka - Valášek, Fořt, Horka, Schloff (76. Vlašin) - Bareš, Veselý, Jiří Štecher, Daniel Štecher, Karel Novotný (68. Petr Novotný) - Jan Kromka (K). Hrající trenér Miloš Veselý.


Připravil Jan Šerhant, reportáž doplněna o postřehy L. Koláře. Fotbalunas.cz děkuje oběma za perfektní spolupráci v celé sezóně!



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Bernartice
Jan Šerhant: "Obě mužstva hrála v prvním poločasu ze zadu a brankových příležitostí před oběma bránami se příliš nevyskytovalo. Dominovali oboustranně kvalitní obrany a souboj se povětšinou odehrával mezi pokutovými územími. Domácím se podařilo zaznamenat první úspěch, avšak hosté velmi rychle odpověděli. Herně zcela vyrovnaný průběh první časti zápasu tedy skončil nerozhodně. Ve druhé části již byli domácí fotbalovější a hosté se nakopávanými míči neprosazovali, neboť bernartická obrana hrála v pohodě a bez nejmenší chybičky eliminovala tento způsob hry. Domácím se také podařilo v jejím průběhu zvýšit svůj náskok na dvoubrankový a ten již udrželi až do konce zápasu. Tak zcela zaslouženě uštědřili první porážku v probíhajícím ročníku lídru výsledkové tabulky a velice potěšili své početné příznivce. Příští utkání v pořadí již 20. kole odehrají Bernartičtí v Nové Vsi-Brlohu v neděli 7.května od 15:00 hodin."

TJ Dražice
Lubomír Kolář (vedoucí mužstva ): "V neděli jsme sehráli dlouho očekávané derby utkání v Bernarticích. Podle postavení v tabulce to byl tedy souboj prvního s druhým. Ale jak známo, jde-li o derby, postavení v tabulce nic neznamená. A nejinak tomu bylo i v tomto utkání. Domácí byli ještě o stupeň víc nažhaveni vzpomínkami na podzimní utkání v Dražicích, ve kterém jim rozhodčí vyloučil dva hráče, Mrkáčka za sprosté nadávky rozhodčímu a Suchopára za faul při úniku Hořejšího, a z lavičky ještě trenéra Schorníka za vhozenou láhev na hrací plochu. Nevím, proč tyto jasné prohřešky cítili bernartičtí jako jejich úmyslné poškození... Domácím se odveta podzimního zápasu podařila. Nutno dodat, že byli po celý zápas lepším mužstvem, víc toužili po vítězství a my naopak sehráli zápas, který musel jednou přijít. Nic se nám nedařilo a hlavně scházela potřebná bojovnost a pohyb. Asi vidina velkého náskoku v tabulce vnesla do hlav našich hráčů něco jako, že není důvod k tomu honit se za přijatelným výsledkem… Nezbývá, než na tento zápas rychle zapomenou a už v tom dalším, na domácím trávníku proti Čekanicím, dokázat, že se jednalo o ojedinělý výpadek!"



Sestavy


TJ Sokol Bernartice
T. Fučík [-] - J. Kovář [-] , J. Novák [-] , P. Mrkáček [-] , T. Češka [-] - R. Sláma [-] (46. V. Ťupa [-] ) , D. Homola [-] , M. Suchopár [-] , K. Trantina [-] , D. Kukrál [-] - A. Rakovan [-] -

TJ Dražice
M. Baka [-] - J. Štecher [-] - K. Novotný [-] (68. P. Novotný [-] ) , T. Bareš [-] , R. Valášek [-] , R. Fořt [-] , J. Kromka [-] , M. Veselý [-] , Š. Schloff [-] (76. J. Vlašin [-] ) , M. Horka [-] , D. Štecher [-]

ŽK: 37. A. Rakovan , 40. P. Mrkáček , 72. K. Trantina - 34. R. Valášek , 62. Š. Schloff , 78. M. Veselý .
Počet diváků: 200. Rozhodčí: Krauskopf Jiří - ALBERT Karel, KOMZÁK Zdeněk.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.