Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

06.05.2017 17:00

16.kolo, Jihočeský | Český Krumlov | Okresní přebor , 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Světlík v euforii! Povedl se mu nevídaný obrat


Branky


1

Utkání plné zvratů bylo k vidění na světlickém hřišti! Kdo dal přednost fotbalu před hokejem totiž neprohloupil. Domácí brzy vedli, ale poté si nechali dát čtyři branky! Ve druhém poločase zabrali a nakonec utkání neuvěřitelně dotáhli do vítězného konce.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Gólová smršť z kopaček Horní Plané

Již před zápasem bylo vidět, že terén bude těžký, neb světlické hřiště připomínalo spíše rozkvetlou louku. Oba týmy se prvních pár minut s hřištěm seznamovaly a k větší šanci se nedostaly.

 

V 10. minutě mezi vápnem a autovou čarou hostující Horní Plané vybojoval Dekret míč pro Rýpara, který poslal míč směrem k bráně hostí. Když už obránce chtěl nepřesnou přihrávku odkopávat, tak byl o míč oloupen Novotným a rázem z nic neříkající akce byla situace dva na nikoho, kterou Novotný vyřešil přihrávkou na Dědiče, jenž poslal míč k pravé tyči z pohledu brankáře Truhláře a Světlík šel do vedení 1:0! 

 

Domácí ale po vstřelené brance přestali hrát a na hřišti už byl pouze jeden tým, ten hostující. V 17. minutě přišlo vyrovnaní. Na penaltě nikým nehlídaný Lukáš Brůha vyrovnal na 1:1!

 

O čtyři minuty později se radovala Planá podruhé! Bauer udržel na zádech obránce, od brankové čáry vystoupil s míčem až do výhodné střelecké pozice, ze které střelou na bližší tyč vstřelil druhou branku Horní Plané - 1:2!

 

Ani na třetí branku nemuseli hornoplanští fotbalisté dlouho čekat. Ve 24. minutě zahrávali roh, přetažený míč se odrazil na malé vápno k volnému Bauerovi, který propálil Skipalu podruhé během krátké chvíle - 1:3!

 

Smrčina mohla přidat další branky! Ve velkých šancích byl Bauer a Bednář. Oba dva však výborně vychytal Skipala. Jednou světlickému brankáři dokonce pomohlo břevno, to bylo, když hlavičkoval Bednář z kraje dvacáté minuty.

 

Agilní Bednář se přeci jen dočkal. Ve 40. minutě byl osamocený na hranici vápna odkud propálil Skipalu střelou k pravé tyči - 1:4! 

 

V závěru poločasu přišla nepříjemná chvilka pro brankáře Horní Plané Michala Truhláře, který po jednom ze svých odkopů špatně došlápl a poranil si nohu.

 

Domácí tým byl na ručník, zato v hostujícím táboře bylo hodně veselo a začínalo se mluvit o debaklu. Druhý poločas byl však úplně o něčem jiném...

Zrcadlově obrácený poločas

Zraněný Truhlář nemohl do druhého poločasu nastoupit, a tak ho mezi třemi tyčemi nahradil dvoubrankový střelec Radek Bauer, který šel do brány se slovy ke spoluhráči a úsměvem na rtech: "Dva góly jsem dal, teď k tomu přidám čisté konto."

 

Jeho slova se však velmi rychle rozplynula, protože hned po třech minutách druhého poločasu došlo k nedorozumění mezi obránci a právě Bauerem, kterého využil Adam Novotný a pohodlně dovedl míč až do prázdné brány - 2:4!

 

Jak dobře hrála Horní Planá v první půli, tak v té druhé hrála to, za co Světlík v prvním dějství čtyřikrát potrestala. Hra se hostujícímu mančaftu úplně rozpadla a Světlík se hnal za dalším snížením. 

 

To přišlo v sedmapadesáté minutě! A opět to byl domácí kapitán Novotný, který dokázal skórovat. Tentokráte se mu povedla střela k tyči, kterou vyslal krátce za hranicí vápna a bylo to rázem jen o gól - 3:4!

 

Novotný mohl po pár minutách zkompletovat hattrick, ale jeho pokus orazítkoval pouze spojnici tyče a břevna. 

 

Světlík se dál tlačil před branku hostí, protože cítil šanci na vyrovnání. Šanci měl Mondšpígl, kterému ale chybělo pár centimetrů navíc, aby Píškův centr hlavou uklidil do sítě. Několik dalších střel z větší vzdálenosti pak Bauer lehce pokryl.

 

Nestačil až na střelu Dědiče z 82. minuty, který dostal míč od Novotného na malé vápno, kde udržel na zádech dotírajícího obránce a střelou z otočky vyrovnal na 4:4!

 

Tři minuty nato prožil Světlík obrovskou euforii. Novotný zkusil štěstí přízemní střelou z větší vzdálenosti, která zapadla k pravé tyči! Ukázkovým angličákem tak zkompletoval hattrick! 5:4!

 

Konec utkání patřil Horní Plané, která se snažila o vyrovnání, ale k ničemu velkému se nedostala. V samotném závěru ještě uviděl střídající Trančík žlutou kartu za podkopnutí brankáře domácích, ale to už na skóre nic neměnilo. Planá nezvládla druhý poločas, tak jako Světlík ten první a odjela s prázdnou. Nutno říci, že šance ve druhém poločase měla. Například střela Parai měla gólové parametry či samostatný únik Ryneše. V prvním případě výborně zasáhl Skipala, v tom druhém ukázal výbornou fyzičku Píšek, který Rynešovi v poslední chvíli míč ukopl.

 



Ohlasy k zápasu


TJ Dynamo Světlík
Marian Gondek, trenér: Jako trenér jsem velice spokojený, osobně jsem nevěřil, že po poločase za stavu 1:4 se dá něco dělat, ale v kabině jsem byl velice nepříjemný a udělal jsem změny v sestavě, které se projevily jako dobrá volba. Soupeř podle mého totálně podcenil druhý poločas a stálo ho to tři body a Světlíček opět potvrdil své bojovné srdce. Děkuji moc, všem díky!

TJ Smrčina Horní Planá
Petr Schönkypl, absentující kapitán: Tento zápas nám ukázal, kde můžeme hrát! Když si dovolí hráči ze základu se ožrat a nejít vůbec na hřiště, jako Adam Kvasnička, Jan Oškrda a Lukáš Mražík, tak nemůžeme myslet na postupové příčky! Dnes mi trenér oznámil konec a nedivím se mu. Je to vážně ostuda hornoplanského fotbalu. Tím nechci podceňovat hráče Světlíku, ale když mančaft vede 4-1 venku, tak se snažím to nějak ukopat. Pak se dozvím od spoluhráčů, že po prohraném zápase se ještě tomu někteří smějí! Tak to je vážně v Horní Plané s fotbalem konec! Blahopřeji Světlíku, že to otočil a ukázal, že hrát fotbal umí. My se jen utopíme tam kam patříme s tímhle přístupem. Fotbal by měli hrát fotbalisti a srdcaři. Nejen idioti, co se tam ukazují a ještě ze sebe dělají idioty, kteří dělají ostudu hornoplanskému fotbalu!



Sestavy


TJ Dynamo Světlík
O. Skipala [-] - P. Píšek [-] , J. Mondšpigl [-] , Z. Rýpar [-] - R. Dekret [-] , M. Hüttner [-] , J. Houska [-] - O. Dědič [-] , A. Novotný [-] - F. Píšek [-] , L. Vrábel [-]

TJ Smrčina Horní Planá
M. Truhlář [-] - T. Klik [-] , A. Kvasnička [-] , V. Ryneš [-] , A. Kvasnička [-] , R. Bauer [-] , J. Oškrda [-] , M. Bednář [-] , L. Mražík [-] , L. Parai [-] , Z. Šlak [-]

ŽK: 90. P. Trančík .
Hráči zápasu: A. Novotný , O. Dědič .
Místo: Světlík. Počet diváků: 20. Rozhodčí: Adamovič Jiří - HUSVÉTH Pavel (N), BAJČÍK Petr (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
18. 5. 2017 22:12
Fotbal je zábava chudých, někdy i duchem..........