Stříbro porazilo Stráž a postaralo se o senzaci v tabulce


Branky


17. J. Balogh , 33. P. Smolek , 55. O. Pavlas , 65. J. Trnka - 29. B. Borys , 37. F. Veselý , 45. D. Rubant
1

Stříbro už letos několikrát ukázalo, jak silné je, ale přesto proti Stráži favoritem nebylo, a to ani na domácí půdě. Jenže Baník se předčasně nikdy nevzdává. Dokázal se zkoncentrovat a nakonec lídra soutěže na své půdě zdolal. Bylo to velmi prácné. Skóre se měnilo, jako na houpačce, ale nakonec to vyšlo a Baník si může připočítat velmi cenné tři body za konečný výsledek 4:3. Skvělá práce. Bylo to těsné, ale vyšlo to.  A to nám zajistilo také absolutně senzační úkaz v tabulce průběžného pořadí. Týmy za sebou mají deset zápasů, ale první polovina tabulky je stále nesmírně vyrovnaná možná až tak, jako nikde jinde v republice. Prvních pět týmů ma dvaadvacet bodů a další dva jen o tři body méně. Nejlepší sedmička se tak nachází v rozmezí pouhých tří bodů, což je po deseti kolech nevídané. Je jasné, že tady to bude ještě do konce sezóny pořádný boj.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Stráž otočila zápas na sovu stranu

Oba týmy hrály od začátku velmi atraktivní fotbal. Opatrný, ale zároveň i velmi ofenzivní. Pro diváky to mohla být možná nejkvalitnější podívaná prozatímní sezóny. A to se týmy teprve jen otrkávaly a poznávaly jeden druhého. Zhruba po deseti minutcáh začal ten pravý boj, který bavil dováky až po zbytek zápasu. Oba týmy hrály velmi dobře, Stříbro mělo opticky možná i trochu navrch a vytvářelo si více šancí, ale Stráž o moc nezaostávala. Do vedení se přesto dostali v sedmnácté minutě po přesné trefě Jána Balogha domácí. Stráž byla ale trpělivá a zkušeně vyčkávala na svou šanci. A asi o deset minut déle se jí to vyplatilo, vyrovnat dokázal Bohdan Borys. Tím celá přestřelka první půle začala. Chvíli na to dostal Baník znovu do vedení Pavel Smolek, ale zanedlouho se oěpt podařilo vyrovnat Františku Veselému. A v závěru půle Stráž prokázala své zkušenosti, když nevypustila ani jeho úplný konec a podařilo se jí strhnout vedení na svou stranu. Trefil se Daniel Rubant. To mohlo být klíčové. Obrátit zápas proti Stráži je totiž nespírně složité.

Pomohlo rychlé vyrovnání

Ve druhé půli se Stráž trochu stáhla a dala více prostoru Baníku, který jí tak začal tlačit. O tom, že bránit rozehrané Stříbro není snadné, se Stráž přesvědčila hned na začátku a po chvíli toho mohla i pořádně litovat, když nedokázala ohldat přesně zakončujícího Ondřeje Pavlase. Bylo vyrovnáno a Stříbro bylo na koni. Stráž se nedokázala do hry pořádně vrátit, a tak domácí stále drželi taktovku. A po deseti minutách opět sklízeli ovoce, když brankáře Tajstru propálil také Jan Trnka. Stříbro opět vedlo a nyní bylo an Stráži, aby vytáhla z rukávu svá esa. Stříbro jí ale tolik protoru nedalo a určitě se nestáhlo tolik, jako ona předtím. Dál se snažilo hrát hodně s balónem a souepře držet na uzdě tímto stylem. A dařilo se, Stráž začala být narvózní a její hráči se nedokázali už pořádně koncentrovat. Přestali se soustředit na fotbal, Stříbro se ještě více stáhlo a pouze hru kontrolovalo. Když sudí v pětaosmdesáté minutě vyloučil Vlastimila Svobodu, bylo jasné, že Stráž už o šanci nejspíš přišla. O možnost bojovat v závěru alespoň o remízu se tak připravila v podstatě sama. Stříbro nakoenc po skvěle odvedené práci slavilo cenné tři body.



Ohlasy k zápasu


TJ Baník Stříbro B
Karel Šaman: Přijel asi nejkvalitnější soupeř soutěže, který nás pořádně prověřil. Byl velmi silný a hrálo se proti němu velmi těžko. My jsme navíc měli nějaké zraněné hráče a během zápasu se nám zranil další, ale přesto jsme se nějak semkli a zápas jsme nějakým způsobem dokázali ubojovat. Myslím, že rozhodovalo trochu štěstí, kterého jsme měli asi o něco více. Přesto jsme si body určitě zasloužili, odehráli jsme výborný zápas, který se musel divákům líbit.

TJ SOKOL Stráž
Sokol Stráž: Stráž se k utkání zatím ještě nestačila vyjádřit.



Sestavy


TJ Baník Stříbro B
J. Jareš [-] - A. Mikulovský [-] , O. Pavlas [-] , J. Balogh [-] , M. Kovačka [-] , J. Trnka [-] , A. Šimek [-] , P. Smolek [-] (74. J. Hejcman [-] ) , K. Šaman [-] , M. Petraška [-] (22. Z. Slába [-] ) , A. Němec [-]


ŽK: 20. J. Balogh , 23. O. Pavlas - 55. V. Svoboda , 56. F. Veselý . ČK: 85. V. Svoboda .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: Uhlíř Jan - HONZÍK Lukáš (N), NOVOTNÝ Pavel (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
24. 10. 2016 06:54
klobouk dolů před vámi pane "pomezní" supr výkon :D