3:1
(0:0)
56. M. Pumr (vl.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

09.10.2016 10:00

10.kolo, Moravskoslezský | Opava | III. třída sk. B, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Dolní Životice si upevnily první místo v tabulce


Branky


51. J. Lazecký , 78. M. Hanák , 85. J. Lazecký (p.) - 56. M. Pumr (vl.)
0

Souboj prvního s druhým byl k vidění v neděli dopoledne. Dolní Životice hostily na svém trávníku druhé Holasovice. Již ve 20. minutě mohl z penaltové střely vytěžit kýžený gól holasovický Jiří Matýsek, bohužel neúspěšně. Zbytek prvního poločasu se udál bez vstřelených branek. Druhá půle nabídla k vidění čtyři góly, všechny ze strany domácích. V 51. minutě překonal gólmana hostů Josef Lazecký. Pět minut na to zařídil remízový stav Miroslav Pumr, který se omylem trefil do vlastní brány. Vítězství na stranu domácích převedl v 78. minutě Miroslav Hanák. Pět minut před závěrečným hvizdem definitivně potvrdil vítězství domácích Josef Lazecký, když proměnil pokutový kop. Dolní Životice si tak pojistily vedoucí místo v tabulce.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Utkání už předem slibovalo dobrý fotbal, jelikož se utkaly aktuálně 2 nejlepší celky soutěže. Začátek zápasu však byl z obou stran opatrný. Prvních 10 minut se týmy navzájem oťukávaly a hrálo se převážně uprostřed hřiště. Poté hosté z Holasovic pomalu přebíraly otěže zápasu. Několik skvělých akcí po levé straně táhl Aleš Schreier, jenže bohužel, na jeho velmi dobré centry nikdo z našich hráčů nedokázal adekvátně reagovat. Blízko gólu byl po jeho centru Jiří Matýsek a hlavně pak i Tonda Mosler. Další akce, kterou vymyslel znovu agilní Schreier, skončila faulem ve vápně a penaltou pro Holasovice. Bohužel obrovskou tíhu okamžiku na sebe vzal Jirka Matýsek, tlak neustál a zahrál penaltu velmi špatně, přímo doprostřed brány.  Utkání tedy dál bylo bezbrankové. Domácí se osmělili až posledních 10 minut, kdy vymysleli parádní akci, kterou mohl do prázdné branky zakončit jeden z jejich hráčů. Míč trefil ideálně do protipohybu gólmana Libora Galvase, ten však předvedl neuvěřitelný, fantastický zákrok, kdy při letu vzduchem na druhou stranu od míče stihl vystřelit ruku do dráhy míče  a vytěsnit jej na roh. To bylo vše co se událo v prvním poločase.

 

Do druhého vstoupili lépe domácí, když dali gól po skrumáži před bránou po šťastné teši Lazeckého. Z vedení se však radovali jen pár minut, než si střílený přízemní centr Aleše Schreiera, nejspíš srazil do sítě nešťastně domácí bek. Lehce tečovaná střela zaplula na zadní tyč do brány - 1:1. Poté byla hra chvíli vyrovnaná, než začli Životičtí roztáčet ofenzivní kolotoč. Jejich největší šance jsme přečkali, avšak opět udeřili po standardní situaci, tentokrát po rohu a znovu dali na můj vkus hodně ušmudlaný gól, kdy opět dokázali po několika pro ně šťastných a pro nás velmi nešťastných odrazů dotlačil míč se štěstím do brány. V tu chvíli běžela asi 82 minuta a domácí se dostali do velké euforie. Až takové, že se uspokojili, a dovolili nám, vytvořit si během 5 minut 3 jasné gólové šance. V tu chvíli začal čarovat jejich brankář, který bravurně všechny šance pochytal. Včetně té nějvětší, když na něj šel sám Aleš Schreier. Čím více se blížil konec, tím více jsme toužili srovnat a hráli jsme vzadu vabank. Prakticky jen na 2 bránící hráče a hosté se po jednom z brejků dostali do vápna kde došlo k faulu, a penaltu tak sudí daroval i domácím. Tu s přehledem a klidem proměnil kanonýr Lazecký a Životická neporazintelnost a euforie tak mohla pokračovat.

 

Věděli jsme, že směrem dopředu jsou strašně nebezpeční, ale taky to, že vzadu docela hoří. Vše se potvrdilo téměř na 100 %. Mrzí mě, že jsme nevyužili chyb, kterých se jejich opravdu slabší obrana dopouštěla. Ale naopak kvalita jejich zálohy a útoku je a byla o kousek lepší než ta naše, a to nakonec asi taky rozhodlo. Mají opravdu dobře poskládaný tým, s rychlými hrači na krajích, důraznými skvělými útočníky atd. Výborně jim hraje vpředu Petr Dušek. Má vynikající pokrytí míče, prakticky nikdo z nás ho nedokázal o míč připravit. Pokud dostal balon do nohy, vždy z toho byla nebezpečná akce, kterou pro své spoluhráče vytvořil. Je to vážně nepříjmený hráč, který se brání opravdu težko.

 

Autor: David Dehner



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Holasovice
David Dehner (obránce): Co k zápasu říci?? Chystali jsme se na něj od počátku sezony, když jsme postupně po odehraných zápasech věděli, že si to s nimi můžeme rozdat o postup. Pokud vezmu zápas jako takový, v prvním poločase jsme byli myslím lepším týmem než domácí. V druhém už jsme ale tahali za kratší konec. Zápas to nakonec byl opravdu kvalitní, šancí a pěkných akcí bylo k vidění dost. Paradox je, že všechny branky padly tak nějak z ničeho a nebyly vůbec pěkné, všechno takové trmy vrmy. Utkání by podle mě slušela remíza. Chtěli jsme se pokusit Životice porazit, a mít i nadále šanci bojovat o první místo. To už je ted pro nás docela vzdálené. Musíme se soustředit na další zápasy, hrát naši hru jako dnes, vítězit a doufat, že Životice si časem třeba na jaře vyberou slabší chvilky. Kluci ale v tomto zápase makali na 150 %, všichni jezdili po zadku, a myslím, že všem divákům co přišli, jsme nabídli dobrou podívanou. Jak my tak domácí. Za mě říkám, že nám nikdo nemůže nic vytknout....



Sestavy


FK Dolní Životice
R. Figura [-] - M. Elbl [-] , J. Lazecký [-] , J. Ondřej [-] (89. P. Jaksch [-] ) , M. Pumr [-] , L. Štrbík [-] , R. Ondřej [-] (83. V. Palyza [-] ) , A. Vícha [-] , M. Hanák [-] , J. Tengler [-] (67. F. Elbl [-] ) , P. Dušek [-]

TJ Sokol Holasovice
L. Galvas [-] - J. Bolík [-] , J. Matýsek [-] (10. J. Herber [-] ) , D. Varyš [-] , A. Mosler [-] (76. V. Bordovský [-] ) , A. Schreier [-] , J. Dehner [-] , A. Dehner [-] , D. Dehner [-] , T. Weiss [-] , M. Dehner [-]

ŽK: 40. M. Elbl , 69. L. Štrbík - 71. J. Dehner .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: TOMEŠ Vítězslav - PUMR Jiří (N), GRÓMAN Rostislav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.