Pivobod.cz SESTAVA PODZIMU - Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2022-2023

Datum kola: 01.12.2022

0

Podzimní sezona 2022/2023 je u svého konce a my vám přinášíme jedenáct nejlepších fotbalistů, kteří se v první polovině soutěže ukázali v tom nejlepším světle. Kdo se stane králem podzimních trávníků? To už je na vás! Již nyní můžete hlasovat a to až do konce ledna. A zároveň si můžete v galerii prohlédnout zajímavé momentky.

Jedenáctka podzimu má omezenou kapacitu. Rozhodující při výběru byly především výkony během celého podzimu s ohledem na individuální statistiky, ale především také počet nominací od jednotlivých zástupců všech týmů soutěže. Výsledek? Věříme, že zde najdete svého favorita, kterého bude zásobovat svými hlasy a doženete ho k zisku ocenění hráče podzimu!

 

Zajímavostí je, že v letošní sestavě podzimu se nenachází žádný hráč, který se v top jedenáctce první poloviny soutěže objevil v minulé sezoně. Tu si můžete připomenout zde a podívat se, komu se dařilo rok zpátky. Pojďme ale do současnosti, kde si představíme výběh hráčů, kteří rozdávali největší radost během letošního podzimu.

 

Brankář

 

Místo mezi třemi tyčemi může zaujmout oproti jiným postům pouze jedno jméno. Hned několik gólmanů ukazovalo během celého podzimu své kvality. Klíčovým hráčem svého týmu byl Michal Beneš, který držel Pustověty v každém zápase. Nebýt Benyho a jeho nespočetně skvělých a důležitých zákorků, nachází se Sokol daleko níže v tabulce než na aktuálním desátém místě. Čisté konto udržel pouze jednou, i tak je ale jeho pozice v sestavě podzimu zcela zasloužená.

 

„Dlouhodobě jeden z nejlepších brankářů této soutěže, nešetřil slova uznání na adresu pustovětského brankáře František Itner, vedoucí týmu Olešné.

 

Obrana

 

Základní stavební kámen jesenické obrany, který si zodpovědně plní defenzivní úkoly a s radostí si i zaútočí. Jaroslav Mutínský je klíčovým hráčem Jesenice a obranu si bez jeho přítomnosti lze jen ztěží představit. Cesta přes tohoto hráče vede málokdy a v soubojích si počíná v souladu s pravidly. Pouhé dvě žluté karty za polovinu soutěže toho jsou jasným důkazem.

 

„Pro nás nepostradatelný článek v sestavě. Má neskutečnou rychlost, vyhrává spoustu soubojů, chválí svého spoluhráče kapitán Petr John.

 

Na pozici stopera si o místo zcela jasně řekl Jan Elsnic, kapitán a vůdce nováčka ze Mšeckých Žehrovic. Velezkušený fotbalista drží obrannou řadu, která inkasovala pouhých šestnáct branek, tedy nejméně ze všech aktérů soutěže, navíc se ji dvakrát podařilo udržet čisté konto. Žehrovická opora má na svém kontě pět vstřelených branek, kterými pomohla k senzačnímu prvnímu místu. Lepší vstup do soutěže si parta kolem svého kapitána nemohla přát.

 

„Základní stavební kámen Žehrovic. Odbrání s přehledem útočníky soupeře a dokáže vstřelit i důležité góly. Zkušený hráč, který neběhá zbytečně, ale drží si celý podzim výbornou formu,“ uznává kvalitu stopera Michal Beneš, kapitán Řevničova.

 

Jistota v obraně, nebezpečně zahrávané standardky a obrovský přehled ve hře. To je doména Petra Mezeie, který držel luženskou defenzivu a má obrovský podil na aktuálně druhém místě. Jeho levačka zásobovala po celý podzim sparťanské útočníky, díky kterým má Lužná spolu se Senomaty třetí nejlepší útok v soutěži. Co je ale pro luženského odchovance důležitější, Lužná má druhou nejlepší obranu!

 

Záloha

 

Aktuálně devátá pozice není pro Olešnou důvodem ke spokojenosti. V jejím dresu ale během podzimní části zářil Jakub Černý, který má na svém kontě devět branek. Nelze opomenout dva hattricky tohoto křídelníka, které zvládl během jednoho týdne! To se povede málo komu, klobouk dolů! Nominaci ale nezískal jen díky tomuto nevšednímu úspěchu, ale především díky vyrovnaným výkonům během podzimní části, které z něj dělají jednoho z klíčových hráčů Pásovky.

 

Doktor. To je přezdívka středního záložníka, tvůrce a dirigenta hry aktuálně prvního celku soutěže. Jan Volf může čerpat z bohaté zkušenosti z pražské Slavie, Viktorie Žižkov nebo Slavoje Podolí, kde v mládeži působil. Ve středu zálohy nastupuje v dresu Mšeckých Žehrovic po boku Ondřeje Zázvorky, což z této dvojice dělá dost možná vůbec nejkvalitnější duo ve středu hřiště v celé soutěži. Jeho levačka je pro každého soupeře obrovskou hrozbou, což dokuzuje během každého zápasu. Gólovou radost zažil třikrát.

 

„Každý zápas dokazuje, že je pro nás obrovsky platný. Připraví spoustu branek a vybojuje hodně těžkých míčů ve středu pole, uvědomuje si kvality tohoto hráče generální sportovní manažer Libor Slavík.

 

Ve věku 48 let hrát stále aktivně fotbal a patřit vůbec k nejlepším hráčům z celého týmu? Pro Roberta Otcovského žádný problém! Pro Městečko velmi důležitý hráč, který do Ohnivce přišel před startem soutěže a od prvního dotyku s míčem ukázal, že klub jeho angažovaním udělal velmi dobrý krok. Několik asistencí a čtyři branky, to je podzimní vizitka velezkušeného fotbalisty, který má stále co nabídnout.

 

„Klobouk dolů, jeho výkonnost neodpovídá věku. Zkušený fotbalista, který umí zahrát v každé situaci, poukazuje na kvality zkušeného fotbalisty Petr John z Jesenice.

 

Velkým překvapením v počtu vstřelených branek je tým Jesenice, který pálil ostrými vůbec nejvíce v soutěži! Ofenziva je obrovskou silou tohoto celku, v jehož dresu září a obranu soupeřů budí ze spaní neúnavný Karel Pros. Ten svými náběhy, rychlostí a hladem po gólech dosáhl pěti vstřelených branek a ve svém úspěšném tažení bude jistě pokračovat i na jaře. Na kontě má také několik asistencí, kterými velmi výrazně pomohl svému týmu a řadí se tak mezi klíčové hráče.

 

„Hráčské překvapení posledních sezon,“ všímá si progresu jesenického rychlíka František Itner, vedoucí týmu Olešné.

 

Útok

 

Další překvapení podzimu se zrodilo v Senomatech. Velmi těžký úkol nahradit Jakuba Vávru a jeho góly stál před Liborem Žebrakovským. Ten se musel přeorientovat na pozici útočníka a ukázat, co v něm dřímá. Jak se s tímto úkolem popasoval? Za polovinu soutěže má na svém kontě patnáct branek, kterými dotáhl Berany na aktuálně pátou pozici a sám sebe na druhou příčku v tabulce střelců. Nejen trenérovi tak ukázal, kde je v sestavě jeho místo.

 

„Po zranění Jakuba Vávry ho trenér Jiří Kučera přesunul ze zálohy na hrot, kde dává důležité góly, říká na adresu svého spoluhráče kapitán Luboš Mácha.

 

Posílit na novou sezonu ve vyšší soutěži se ve Mšeckých Žehrovích rozhodně povedlo! Jednou z posil je Petr Jindra, který přišel do týmu nováčka z Jedomělic. Se čtrnácti góly je na děleném třetím místě v tabulce střelců a s podzimní částí se rozloučil hattrickem. Nepříjemný a kvalitní útočník očekávání klubu tak jistě naplnil a jarní část ukáže, zda bude ve svých gólových hodech pokračovat.

 

V sestavě podzimu nemůže chybět nejlepší střelec. Tím se stal se sedmnácti zásahy Radek Konvalinka, který ještě minulou sezónu pálil o soutěž níž. Svému Janovu pomohl ve vyšší soutěži ke krásnému třetímu místu. Proti Pavlíkovu si vybral svou slabou chvilku, ve zbylých zápasech byl ale při chuti, svůj tým táhl za vítězstvím a například v Senomatech se blýskl čtyřmi góly! Zcela zasloužené poslední místo v top jedenáctce tak patří dosavadnímu nejlepšímu střelci soutěže.

 

„Podzim se mu povedl a už v nižší soutěži dokazoval, že je gólový, vzpomíná na vzájemné souboje ze III. třídy generální sportovní manažer aktuálně prvního celku soutěže.

 

Náhardníci

 

Jen těsně unikla nominace například Josefu Vejvodovi z Lužné, který má na svém kontě čtrnáct zásahů a je na děleném třetím místě v tabulce střelců. Zejména v útoku bylo velmi těžké vybrat pouze tři hráče. Dalším zabijákem, kterému unikla nominace, je sedmigólový Václav Zuska z Janova. Michal Beneš se snažil co to šlo, jeho Řevničovu se ale příliš nedařilo. Začátek se povedl, poté přišel útlum a zranění. To jsou důvody, proč v top jedenáctce chybí pavlíkovský František Kalaš. Po boku Petra Mezeie se ukázal v dobrém světle Antonín Chrástek, svými výkony zaujal i Maksym Bondarev nebo Ondřej Zázvorka ze Mšeckých Žehrovic. Nejen tito hráči mají v jarní části velkou šanci nahradit nominované z této sestavy podzimu.




Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
Hlasovat pro hráče můžete od 01.12.2022 12:00 do 31.01.2023 19:59

Hlasování bylo ukončeno

Hlasování jsme ukončili. Brzy se dozvíte vítěze. A pokud váš favorit nevyhrál, nevadí, pokud bude i nadále předvádět skvělé výkony, budete ho nacházet v dalších sestavách kola :)

Související články


Jak nasbírat co nejvíce hlasů?

  • Klikni na "To se mi líbí" a "Sdílej" link na svůj Facebook
  • Pošli svým přátelům soukromou zprávu s linkem a prosbou o hlas
  • Pošli svým známým email s odkazem na sestavu
  • Zapoj do hlasovaní svůj klub, spoluhráče a dej odkaz na klubový facebook
  • Upozorni všechny, že hlasovat mohou každou hodinu, pokud mají účet na fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.