FOTBALTOUR.CZ SESTAVA ROKU - Královéhradecký | Krajský přebor , 2015-2016

Datum kola: 06.07.2016

0

Sezona 2015/2016 je u konce a my vám přinášíme nejlepší jedenáctku uplynulého ročníku. Kdo se stane králem trávníků? To už je na vás. Hlasovat pro své favority můžete až do půlnoci 12. 8. 2016.  Ceny se dozvíte zde.

 

 

 

Prvenství v Krajském přeboru vybojovali fotbalisté Kratonoh, kteří skončili o devět bodů před druhým Náchodem. Kratonohy v sezoně získaly sedmdesát devět bodů a pouze dvakrát odcházely ze zápasu poraženy – v sedmnáctém kole prohrály se Slavií 3:1, dvě kola před koncem soutěže prohrály po bezgólové remíze s Broumovem na penalty. Za celou sezonu inkasovaly Kratonohy devětadvacetkrát (lépe je na tom jen Náchod s dvaceti třemi obdrženými góly). Právě brankář Kratonoh Josef Mačí si ale v této sezoně připsal nejvíce čistých štítů, kratonožský gólman vygumoval střelce soupeře desetkrát a v této disciplíně mu sekunduje pouze jičínský Michal Puš. Josef Mačí v bráně byl navíc rozhodujícím faktorem penaltových rozstřelů – i díky němu vyhrály Kratonohy šest ze sedmi rozstřelů. Obranu Kratonoh spolehlivě vyztužily zkušenosti Pavla Němečka. Někdejší obránce ligového Hradce Králové potvrzoval dlouhými přihrávkami svůj přehled o hře a nejednou stál u zrodu gólové akce Kratonoh. Pavel Němeček se po celou sezonu obešel se dvěma žlutými kartami a produktivitu Kratonoh podpořil šesti vstřelenými góly. Vojtěch Pražák začal sezonu ve Vysoké, aby jarní část strávil v týmu Kratonoh. Zde se prezentoval jako neúnavné křídlo a na pozici tzv. wing-back se pohyboval po celé délce hřiště, vypomáhal v defenzivě a centrovanými balony podporoval ofenzivu Kratonoh. Díky útočné hře Kratonoh si tak Vojtěch Pražák mohl rozšířit svůj sedmigólový střelecký účet, který rozepsal ještě ve Vysoké. V Kratonohách přidal další góly a sezonu zakončil s dvanácti trefami. Rozhodující slovo v ofenzivě Kratonoh měl Jiří Kořínek. Pětadvacetiletý útočník sice v jarní části sezony nenastoupil kvůli disciplinárnímu trestu do několika zápasů, ani to mu ale nezabránilo, aby udržel svůj náskok na čele tabulky střelců. Kratonohy byly s devadesáti čtyřmi góly nejproduktivnějším týmem soutěže, na tomto výsledku se třiceti čtyřmi góly podílel právě Jiří Kořínek, který tak nastřílel 36% kratonožských gólů.

 

Za Kratonohami se na druhém místě umístil Náchod, který loni sestoupil z Divize. I díky divizním zkušenostem byla na hráčích Náchoda znát kombinační vyspělost, a to zejména v útočné fázi. Do té se však dokázal umně zapojit i obránce a náchodský kapitán Jan Kábrt. Pětadvacetiletý náchodský hráč splňoval během sezony požadavky na moderní obránce, a proto se zabýval nejen svými obrannými povinnostmi, ale dokázal podpořit i útočné snažení svého týmu. Díky tomu byl strůjcem několika přesných asistencí a na své střelecké konto si připsal pět gólů. Náchodští se během sezony mohli pyšnit rovnoměrně rozloženými silami v útoku. Náchod tak mohl těžit z efektivní spolupráce záložníků Patrika Simona a Marka Bricha. Patrik Simon se během sezony trefil dvanáctkrát, Marek Brich dokonce patnáctkrát. Náchodský trojúhelník, ve kterém se ztratila nejedna soupeřova obrana, uzavíral Martin Malý, který nejen díky přihrávkám Patrika Simona a Marka Bricha nastřílel patnáct gólů.

 

Během dosavadního působení v Krajském přeboru získala hradecká Slavie maximálně čtyřicet devět bodů. Tuto metu dokázali hradečtí fotbalisté překonat v této sezoně, a to o osm bodů. Slávisté se během sezony prezentovali kombinačním fotbalem a zejména slabším soupeřům balon příliš nepůjčovali. To ale neznamenalo, že sešívaná obrana mohla na své polovině hrát kuličky. Do ofenzivy se zapojovaly i obranné řady Slavie a nejinak tomu bylo i v případě Jakuba Lána. Kapitán Slavie byl stabilním článkem obrany, která inkasovala devětatřicetkrát, do kolonky vstřelených branek pak přispěl šesti trefami.

 

Výraznou postavou v drese Cidliny byl Michal Blažej, který svoji kreativitou dokázal oživit hru svého týmu, rozehrávkami standardních situací pak dokázal najít své spoluhráče, případně zaskočit brankáře soupeře. Díky své útočné hře se Michal Blažej v uplynulé sezoně trefil třináctkrát.

 

Velkou útočnou silou disponovala v této sezoně Vysoká, která zakončila třicetikolové putování na čtvrtém místě tabulky. Nejlepším střelcem týmu a celkově druhým nejlepším střelcem soutěže byl Vojtěch Bělka, který nastřílel dvacet čtyři branek. Vojtěch Bělka si navíc dokázal vyhovět se svým útočným kolegou Josefem Homolkou. V součtu oba nastříleli třicet devět gólů, což je více jak polovina všech branek Vysoké (68).

 

DŮLEŽITÉ:

Došlo ke změně v hlasování, registrovaní uživatelé mohou svého favorita podpořit klasicky každou hodinu. Nepřihlášení uživatelé mohou hlas přihodit jednou za 24 hodin. Neváhejte tedy, registrujte se a podpořte svého oblíbence v cestě za oceněním Hráče roku!




Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
Hlasovat pro hráče můžete od 30.06.2016 00:00 do 12.08.2016 23:59

Hlasování bylo ukončeno

Hlasování jsme ukončili. Brzy se dozvíte vítěze. A pokud váš favorit nevyhrál, nevadí, pokud bude i nadále předvádět skvělé výkony, budete ho nacházet v dalších sestavách kola :)

Související články


Jak nasbírat co nejvíce hlasů?

  • Klikni na "To se mi líbí" a "Sdílej" link na svůj Facebook
  • Pošli svým přátelům soukromou zprávu s linkem a prosbou o hlas
  • Pošli svým známým email s odkazem na sestavu
  • Zapoj do hlasovaní svůj klub, spoluhráče a dej odkaz na klubový facebook
  • Upozorni všechny, že hlasovat mohou každou hodinu, pokud mají účet na fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.