SESTAVA KOLA - 21.kolo Středočeský | Příbram | Okresní přebor , 2015-2016

Datum kola: 14.05.2016

0

Po 21. dějství není v okresním fotbalovém přeboru na Příbramsku na jaře neporažených mužstev. Víkendové zápasy totiž přinesly několik překvapení, když Trhové Dušníky selhaly proti Krásné Hoře a doslova šok prožili fanoušci dublovického týmu, který doma vybouchl s předposledními Jincemi. Po ostudě na Kovohutích zabral lídr soutěže z Rožmitálu, který přejel sloučené mužstvo Nové Vsi a Malé Hraštice a v příštím kole už může slavit návrat do I. B třídy. Všechny výsledky se promítly do sestavy kola, kde mají po dvou zástupcích celky Dobříše B, Rožmitálu a Krásné Hory. Pro hráče 21. kola můžete hlasovat tradičně do stredečního pravého poledne.

Přímo z porodnice cestoval jinecký brankář Martin Susko na utkání do Dublovic, kde narození syna stylově oslavil výborným výkonem a čistým kontem. Chvílemi mezi tyčemi čaroval a drželo se ho i štěstí, když domácí celkem čtyřikrát nastřelili brankovou konstrukcí, ale překonat ho nedokázali. I proto Jince ukořistily senzačně tři body.

ObNavzbříšské rezervy Vojtěch Karásek byl v domácím střetnutí s Kovohutěmi Příbram na stadionu v Lipkách pořádně vidět. Nejenže si spolehlivě splnil své defenzivní úkoly a uhlídal bez problémů útočníky soupeře, ale vydatně podporoval i útok. I když se gólově neprosadil, stále zaměstnával hostující obranu.

Ze sotva průměrné úrovně zápasu vyčníval nečínský fotbalista Jaroslav Převor jako maják uprostřed oceánu. V nerozhodném souboji s Rosovicemi byl jasně nejlepším mužem na hřišti, bezchybně bránil a snažil se strhnout svým nasazením spoluhráče k vyrovnání, které nakonec sám zařídil tři minuty před koncem trefou z přímého kopu.

Bývalý fotbalový rozhodčí Luboš Čihák v pokročilém věku povýšil z béčka do prvního týmu Krásné Hory, který překvapivě zvítězil v Trhových Dušníkách. A hostující stoper k tomu přispěl výraznou měrou, když se úspěšně zhostil role hlídacího psa kanonýra Smejkala, který tentokrát vyšel střelecky naprázdno a hosté vzadu udrželi nulu.

Mladičký Tomáš Pecha plní v celku lídra okresního přeboru roli univerzála, který v sestavě Rožmitálu zaskočí, kde je třeba. Osmnáctiletý hráč potvrdil svou rostoucí výkonnost i proti sloučenému mužstvu Nové Vsi a Malé Hraštice, kdy hrál podle slov spoluhráčů i příznivců výborně. Naběhal spousty kilometrů, přesně přihrával, chyběl jen gól.

Záložník Litavanu Bohutín Matěj Rampa patřil k nejvýraznějším postavám duelu se Spartou Luhy. Proti nepříjemnému protivníkovi hýřil po celých devadesát minut pohybem a aktivitou. V prvním poločase byl u vyrovnávacího gólu na 1:1, po hodině hry smazal hlavičkou do protipohybu gólmana podruhé náskok soupeře a zasloužil se tak o obrat.

Svá nejlepší fotbalová léta má středopolař Štěpán Kuchař za sebou, ovšem s balónem si stále rozumí náramně. Drobný středopolař to potvrdil i v souboji s Kovohutěmi, kdy režíroval hru dobříšského béčka a svůj výkon vyšperkoval dvěma zásahy. Oba vstřelil po rohovém kopu. V první půli se prosadil hlavou, ve druhé pečetil výhru, když míč donesl za čáru na břiše.

Přestože jeho mužstvo nezvládlo domácí utkání s Krásnou Horou a poprvé v odvetách padlo, zkušený záložník Jakub Pravda v dresu Trhových Dušníků byl nepřehlednutelný. Jako vždy dobře četl hru a snažil se vymýšlet šance pro své spoluhráče. Zejména pro Smejkala, s nímž dlouhá léta oblékal dres Spartaku Příbram, ale ten jeho gólové pobídky nevyužil.

Kdyby hrál hokej, nasbíral by pičínský útočník Petr Červenka v domácím střetnutí s posledními Počepicemi čtyři body do kanadského bodování za dvě branky a stejný počet asistencí. Chladnou hlavu v koncovce zachoval, když zvyšoval na 2:0, pak nezištně vybídl ke skórování Ježka, posadil míč na hlavu Blahovce a svůj výkon korunoval pěknou individuální akcí na 5:1.

Jak rostou výkony fotbalistů Krásné Hory, roste i forma jejich střelce Miroslava Turka. Prokázal to i v duelu na hřišti Trhových Dušníků, kde byl nejnebezpečnějším mužem hostující sestavy. V první šanci před poločasovou přestávkou ještě při zakončení selhal, ale po obrátce dorazil soupeře, když po přihrávce Valenty ukázal svůj střelecký instinkt a po zemi překonal gólmana.

Jestliže na podzim fotbalisté Rožmitálu spoléhali často na nejlepšího kanonýra okresního přeboru Moru, v jarních odvetách se mohou opřít o dalšího střelce. Útočník Pavel Leitermann sice není stále po těžkém zranění stoprocentně fit, ale pálí mu to náramně. Jeho druhé čtyřgolové představení odnesla Nová Ves, proti níž se rozstřílel až po pauze. Jeho poslední trefa byla 100. gólem týmu.




Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
Hlasovat pro hráče můžete od 16.05.2016 16:48 do 18.05.2016 11:59

Hlasování bylo ukončeno

Hlasování jsme ukončili. Brzy se dozvíte vítěze. A pokud váš favorit nevyhrál, nevadí, pokud bude i nadále předvádět skvělé výkony, budete ho nacházet v dalších sestavách kola :)

Související články


Jak nasbírat co nejvíce hlasů?

  • Klikni na "To se mi líbí" a "Sdílej" link na svůj Facebook
  • Pošli svým přátelům soukromou zprávu s linkem a prosbou o hlas
  • Pošli svým známým email s odkazem na sestavu
  • Zapoj do hlasovaní svůj klub, spoluhráče a dej odkaz na klubový facebook
  • Upozorni všechny, že hlasovat mohou každou hodinu, pokud mají účet na fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.