Chceme jít zápas po zápasu a sbírat body, velí na začátku jara Kristián Hájek

Jaro začalo o víkendu i v nižších krajských soutěží. Fanoušci mohli tak hlasovat o hráče kola i v 1.B třídě skupiny B. Potřetí letos vyhrál hlasování hráč volyňského Slavoje a tentokrát zvítězil věkem stále dorostenec Kristián Hájek, který tak napodobil svého ještě mladšího spoluhráče Jaroslava Chvostu. V rozhovoru Kristián mluví o jarních cílech Slavoje, ale také o dorosteneckém spojení se Šumavanem z Vimperka.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Kristiáne, gratuluji k vítězství v anketě. Co na to říkáš?
Jsem překvapen a velice rád, snad předvedu ještě více takových výkonů na hřišti. Chtěl bych poděkovat všem, co se podíleli na výhře ať už na hřišti, nebo i mimo něj.
Bude tě to v kabině něco stát, nebo dostaneš jako dorostenec ještě výjimku?
Myslím si, že něco kapitán vypočítá, a nějaká koruna do kasy kápne. (smích)
Zápas s Cehnicemi jste zvládli poměrem 2-0 a ty sám si vstřelil úvodní branku zápasu. Jak bys hodnotil zápas?
Za vstřelenou brankou jsem rád, protože moc gólů nedávám a radši je připravuju. Každá branka se hodí a obzvlášť když nakopne celý Slavoj. Na zápas a soupeře jsme si zvykali, na začátku to bylo hodně zbrklé. Měli jsme nějaké šance, po kterých nás vychytal fantastickými zákroky hostující gólman. V druhém poločase Cehnice takzvaně zaparkovaly autobus a bylo složité se dostávat do jejich bloku. Nakonec jsme dali druhý gól a to nás následně uklidnilo.
Máte hodně mladý tým a v zimě navíc přišel nový trenér. Co čekáte od jarní části soutěže a jaké máte cíle?
Chceme jít zápas po zápasu a sbírat body, uvidíme na co to bude stačit. Vzhledem k marodce v našem týmu zaskakují dorostenci, kteří jsou skvělou náhradou právě za zraněné hráče. Adaptace mladých hráčů v brzkém věku do mužských kategoriích je potřeba, všichni nabírají zkušenosti, které pak právě můžou prodávat v krajském přeboru dorostu.
Ty sám jsi byl podruhé , když si odmyslíme zimní pauzu, v základní sestavě. Máš nějaké osobní cíle?
Jsem rád, že dostávám tolik prostoru v zápasech. Osobní cíle nemám přesně dané pro tuto sezonu, ale jeden z těch větších cílů co mám ve Volyni, tak se chci podívat do vyšší fotbalové soutěže.
Máš nějaký vysněný klub za který by si chtěl hrát a proč to je zrovna Sparta?
Jsem spokojený ve Volyni. Vždycky mě lákalo si vyzkoušet fotbal jinde, ale vzhledem ke studiu to nebylo dosud možné. Sparta je mým oblíbeným klubem ve kterém bych si rád kopl.
V mužské kategorii hraješ i se svým bratrem. Jaké to je s ním hrát? Jste stejné povahy, nebo se lišíte?
S bráchou se mi hraje dobře. Za ten čas, co hraje ve Volyni, tak jsme se sehráli na a troufnu si říct, že skvělou úroveň. Občas to vypadá až na ligovou úroveň.(smích) Povahově jsme si podobní, ale v kartách si přebral on tu dominanci.
S fotbalem si začínal ve Volyni a stále je Slavoj tvým působištěm. Kdo tě k fotbalu přivedl?
K fotbalu mě přivedli rodiče.
Věkem jsi ještě dorostenec, přičemž Volyně je v krajském přeboru spojena s vimperským Šumavanem. Jak hodnotíš letošní sezónu?
Sezóna v dorostu se vyvíjí zatím dobře. Individuální chyby nás obraly o pár bodu, co ztrácíme na první místo, ale jak se říká, góly padají z chyb. Jsme na čtvrtém místě po prohře s Českým Krumlovem nás čekají další dva těžší soupeři, a uvidíme jak to dopadne. Od toho se bude hodně vyvíjet jarní část sezóny.
Tohle spojení funguje už druhým rokem. Myslíš si, že je prospěšné?
Prospěšné určitě je. Máme za sebou dobré výsledky, které vyšvihly dva hráče, ale i trenéra do celostátní ligy. Doufám, že se jim tam bude líbit a budou předvádět stejné a nebo ještě lepší výkony.
Teď k víkendu, ve kterém vás čekají Prachatice. S čím do Záblatí, kde B tým Tatranu hraje, pojedete?
Ze Záblatí se nám vozí body hodně zřídka, Prachatice u nás na podzim předvedli dobrý výkon. Určitě se přes týden dobře připravíme a přivezeme zpátky do Volyně všechny tři body.
Poslední dvojí otázka. Mimo fotbal máš nějaké koníčky a jak vznikla přezdívka Kik?
Mimo fotbal si rád zahraju tenis, rád cestuju a jak už bylo zmíněno, jsem i veliký fanoušek Sparty. Přezdívka poprvé zazněla už v mladší přípravce. Je to už pár let, když mě takhle nazval můj bývalý trenér Kopáček. Vyplynulo to z mého jména, nemám k tomu asi nějakou historku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.