U mě se všechno točí okolo fotbalu, říká s nadšením Jan Hoch

Prvním letošním hráčem kola jarní části krajského přeboru se stal kapitán Oseku, Jan Hoch. Ten dokázal vstřelit v Rudolfově hattrick a pomohl tak k vysoké výhře 8-3. V rozhovoru Honza povídá o jeho hráčské kariéře, ale zároveň vysvětluje, proč třeba Osek nenapodobil loňské výkony.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Honzo, gratuluji k vítězství v anketě o hravě kola. Co na to říkáš?
Děkuji za gratulaci. Samozřejmě jsem rád, že jsem v anketě zvítězil a děkuji všem, kteří mi posílali hlasy.
Kluci z kabiny jsou určitě rádi, že si vyhrál hlasování. Kolik tě tahle výhra bude stát?
Je mi jasné, že si nějaké narážky vyslechnu a budu muset něco zaplatit. Uvidíme o kolik si náš pokladník řekne.
Vstup do jara se vám povedl náramně. Rudolfovu jste nasázeli osmičku a ty sám si vstřelil svůj první letošní hattrick. Co říkáš na výkon týmu?
Výkon týmu byl výborný. Všichni kluci to odmakali, nevypustili jediný souboj a přesně plnili, co jsme si řekli v kabině. Věřím, že když budeme podávat minimálně stejné výkony, budeme vyhrávat i další zápasy.
V loňském roce jste bojovali o titul, letos bojujete naopak o záchranu. Dokážeš si tento rozdíl nějak vysvětlit?
V letošní sezoně se nám bohužel nevyhýbaly zranění klíčových hráčů a bohužel nemáme tak široký kádr, abychom je dokázali adekvátně nahradit. To si myslím, že byla největší příčina našeho trápení.
Teď ke tvojí kariéře. S fotbalem si začínal ve Strakonicích. Kdo tě přivedl k fotbalu?
K fotbalu mě přivedl taťka, ale fotbalem žijeme celá rodina. Taťka i brácha fotbal hráli, takže jsem to měl v podstatě odmala už jasně dané, který sport si vyberu. (smích)
V deseti letech si tě ale vyhlédl Písek a po hostování si tam zamířil natrvalo. Jak se zrodil tento přestup?
Ve Strakonicích jsem cítil, že mě fotbal přestává bavit. Necítil jsem se v kabině se staršími spoluhráči dobře a chvilkami jsem i uvažoval, že s fotbalem skončím. Naštěstí to mi rodiče rozmluvili a já jsem přestoupil do Písku, kde jsem znovu začal fotbal milovat a užívat si ho.
Jak vzpomínáš na tyhle fotbalové roky?
Na Písek vzpomínám jen v dobrém. Strávil jsem tam asi 8 let a za tu dobu jsem poznal spoustu skvělých kluků, trenérů a lidí, kteří se o nás starali.
Na začátku sezóny 15/16 si podzim na hostování a poté v zimní přestávce natrvalo přestoupil do Oseku. Byla to jasná volba, hrát tady?
V tu dobu jsem bydlel v Oseku, a jelikož jsem nedokázal skloubit každodenní tréninky v Písku se studiem, tak přestup sem se nabízel jako jasná volba. Zde mě kluci skvěle přijali a já už poté neměl důvod odcházet.
Postupem si se stal i kapitánem po Martinovi Krejčím, s kterým stále hraješ. Jak si se dostal ke kapitánské pásce?
V jednu chvíli Martin nevěděl, jestli bude stíhat zápasy, tak se trenér rozhodl, že dá pásku mně. Ale nyní se na mě tlačí Honza Sigmund, který na každém tréninku zmiňuje, že je čas na změnu a nového kapitána, kterým by měl být on. (smích)
Teď zpátky do současnosti. Čeká vás Táborsko, se kterým jste na podzim těsně prohráli. Jaký zápas očekáváš?
Očekávám od Táborska kombinační a běhavý fotbal, ale věřím, že trenér nás na jejich hru dobře připraví a zápas zvládneme opět vítězně.
Poslední otázka. Máš ještě nějaké koníčky, kromě fotbalu?
U mě se všechno točí okolo fotbalu. V poslední době mě hodně začal bavit ještě futsal, který si chodím zahrát, když máme volno od fotbalu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.