"Rád na sebe nechávám vyvíjet tlak”. Říká hráč kola Jan Grus

2 proměněné penalty právě Jana Gruse zajistily Luštěnicím veledůležité 3 body, čímž si právě Jan Grus zajistil místo v naší sestavě kola, kde jste ho právě vy fanoušci zvolili za hráče kola a my vám nyní přinášíme rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jako první bych Vám chtěl pogratulovat k výhře. Jaké z toho máte pocity?
Výhru jsme opravdu potřebovali. Dva zápasy za sebou jsme prohráli a nevstřelili ani jeden gól. Zejména utkání s Posázavanem bylo náročné na psychiku. Do zápasu s Bohemií jsme vstoupili aktivněji. I přes náročný terén se nám dařila kombinace a dostávali jsme se do šancí. Nakonec jsme právem vyhráli.
Proměnit jednu penaltu není zas tolik těžké, ale vzít si i druhou vyžaduje určitou dávku sebevědomí. Věděl jste, že půjdete i na tu druhou nebo jste přemýšlel, že ji někomu předáte?
Na penaltu jsem určen společně s Ondrou Mísařem. Jde ji kopat ten, komu se více daří nebo kdo si více věří. Předešlé penalty proměnil právě on, a tak jsem chtěl také vsítit. První penaltu jsem umístil přesně tam, kam jsem chtěl. Při druhé jsem vyčkal na pohyb gólmana a dal míč na druhou stranu. Rád vyhledávám podobné situace a nechávám na sebe vyvíjet tlak.
Touto výhrou jste si zajistili přezimování na 4. místě. Je tato pozice nad Vaše očekávání a nebo to byl týmový cíl?
Před začátkem sezóny jsme si na podobnou pozici ani trochu nevěřili. Věděli jsme, že do soutěže přišlo několik kvalitních týmů z krajského přeboru, kteří se samozřejmě chtějí vrátit zpět. Ze začátku jsme ihned ztratili pár bodů, takže nic nepoukazovalo na to, že se budeme prát o přední příčky. Poté jsme ale najeli na dlouhou sérii neproher. Vycházeli jsme ze silné obrany, která nás zdobí celou sezónu. Bohužel jen těch branek nedáváme hodně, přestože se do šancí dostáváme. Snad se na nás ve druhé části sezóny zase usměje gólové štěstí.
U každého hráče kola nás zajímá jeho fotbalová cesta, tak bych se Vás rád zeptal, kde vaše cesta začala a jakými kluby jste prošel?
Jako kluk jsem začínal právě doma v Luštěnicích – jako většina kluků z týmu jsem zde vyrůstal. Poté jsem přestoupil do FK Mladá Boleslav, kde jsem si prošel všemi mládežnickými kategoriemi až do staršího dorostu. Následně jsem se jako 16letý vrátil zpět do Luštěnic a pravidelně jsem začal hrát jak za dorost, tak za A-tým
Tohle byl poslední podzimní zápas, což znamená zimní pauzu. Jak tato pauza v Luštěnicích probíhá, popřípadě jestli máte v plánu nějaké soustředění?
Pauza je dlouhá. Zimní příprava nám začíná asi v polovině ledna, kdy se začneme scházet. Tréninky jsou jak herní na umělé trávě, tak kondiční v tělocvičně nebo netradiční – na trampolínách. Spousta hráčů se určitě snaží udržovat v kondici individuálně a chodí např. běhat, aby je začátek přípravy moc nepřekvapil. Soustředění se nejspíše plánuje, ale není to tradice. Uvidíme, kolik by se nás sešlo a kam bychom vyrazili.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.