S podzimem jsme určitě všichni spokojení, hodnotí střelec Jan Hubáček

Fanoušci zvolili posledního hráče kola na podzim. Třinácté kolo ovládl útočník Vlachova Březí Jan Hubáček, který vstřelil proti Volyni dvě branky a zařídil tak vítězství Březí 2-1.V rozhovoru se rozpovídal o výborném podzimu nováčka, ale třeba také o své kariéře a o partě v kabině.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Honzo gratuluji k vítězství v anketě o hráče kola. Co na to říkáš?
Určitě mě to potěšilo, ale samozřejmě na mém vítězství má zásluhu celý tým.
Kolik tě tohle vítězství bude v kabině stát?
Jelikož jsem u nás pokladník já, tak nic. (smích) Ne, samozřejmě to nechám to na klucích, ty si určitě na mě něco vymyslí.
Teď k zápasu. V souboji o čtvrté místo jste porazili Volyni 2:1. Jak bys, jako střelec obou branek Březí, hodnotil zápas?
Zápasy s Volyní jsou vždycky vyhecované, plné soubojů, bojuje se o každý míč a hlavně přijde hodně diváků. Jsem rád, že jsme ten zápas zvládli.
Jak tobě tak i týmu se podzim povedl. Březí je s třiadvaceti body čtvrté a ty máš na kontě deset branek. Jak hodnotíš celkově podzim?
S podzimem jsme určitě všichni spokojení, tohle umístění od nás nikdo nečekal. Je ale škoda dvou zápasů, které jsme nezvládli, protože jsme mohli mít ještě o nějaký ten bodík víc.
Jaký byl pro tebe nejkrásnější a nejhorší moment?
Nejkrásnější je vždycky vítězství. Budu mít v paměti zápasy s Husincem a Volyní, které se mi povedli. Nejhorší jsou ty dva nezvládnuté zápasy. (zápasy proti Cehnicím a Bavorovu pozn.)
Během tvé fotbalové kariéry jsi hrál tady na Prachaticku nejen ve Březí, ale také v Lažišti a právě v prachatickém Tatranu. Jak na tyto kluby vzpomínáš?
Určitě na to vzpomínám jenom v dobrém. Člověk nasbíral zkušenosti, poznal nové lidi a zahrál si jiné soutěže.
Máš nějaký oblíbený moment z tvojí kariéry?
Rád vzpomínám, když jsme vloni postupovali do 1.B třídy. Celá ta sezóna se nám vyvedla. Pak přišly oslavy, skákání do kašny a tak dále. (smích)
Teď zpátky do současnosti. Jakou máš pozici v kabině a jaká je parta?
V kabině jsem nejstarší, pak je Hojdy a Tonci (Michal Hojdekr a Jan Toncar pozn.) . Snažíme se mladým klukům předávat zkušenosti a ukazovat, jak má fungovat kabina. Partu máme výbornou, což se pak projevuje i výsledkově na hřišti.
Je to hodně dopředu, ale s čím budete chtít jít do jarní části?
Určitě si budeme chtít udržet místo v tabulce a předvádět fotbal, který jsme hráli na podzim.
Máš dvě děti. Tvůj syn hraje jak fotbal, tak ale i hokej. Dáváš mu na výběr, nebo ho spíš nenápadně táhneš k fotbalu?
Zatím to nechávám na něm. Baví ho oba sporty a zatím se to nechalo skloubit, že může stíhat oboje. Ale určitě přijde čas, že si bude muset vybrat, který sport bude mít na prvním místě.
Chodíš na jeho zápasy?
Pokud to čas a práce dovolí, chodím ho podporovat.
Poslední otázka. Máš ještě nějaké záliby kromě fotbalu?
Dřív jsem ještě jezdil hrát hokej, ale na to už bohužel není čas. Spíš už jen podporujeme se ženou syna, který hraje zmíněný fotbal a hokej. A když je po sezoně, začínají dceři soutěže, která závodně tancuje. Takže jezdíme zase podporovat dceru.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.