„Ocenění od trenéra vždy potěší”. Říká hráč kola Miroslav Švorba

Ve 13. kole středočeské 1.A třídy sk. B zazářil vítěznou brankou hráč Lysé, Miroslav Švorba a svým výkonem si vysloužil místo v sestavě kola, z níž se stal v diváckém hlasování vítězem ankety o hráče kola. Právě s hráčem kola vám nyní přinášíme rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jako první bych Vám chtěl k výhře pogratulovat. Jaké z toho máte pocity a jak jste reagoval, když jste zjistil, že jste v nominaci?
Pocity z výhry a gólu byly skvělé, už je to doba kdy jsem dal gól do správné branky a ještě to vedlo ke třem bodům. Velká radost. Vtipné je, že jsem dal gól po dlouhé době a v týdnu před utkáním jsem nebyl na tréninku. V tomto týdnu jsem trénink také nestihl, tak snad se prosadím i proti Poděbradům. K té nominaci, ocenění od trenéra vždy potěší.
Svoji brankou jste zařídil 3 důležité body na půdě Býchor. Myslíte, že by Vás tato výhra mohla nakopnout k zisku dalších bodů v posledních zápasech podzimní části?
Doufám, že ano. Věřil jsem, že budeme mít po podzimu kolem 20 bodů, tak uvidíme jestli se to povede.
V momentální situaci má Vaše družstvo blíže ke spodku než vršku tabulky. Jaké byly Vaše cíle před začátkem ročníku a jak hodnotíte Vaši současnou formu? Kde si myslíte, že jsou největší nedostatky?
Já nastupuji ke každému zápasu s cílem se bavit a užít si každý zápas. Po těch zraněních, co mám za sebou jsem rád, když dohraji ve zdraví. Chci utkání odmakat a když k tomu vyhrajeme, je to o to lepší. K těm nedostatkům, nevycházejí nám začátky utkání, kde inkasujeme velké množství branek a naše současná forma je velká neznámá. Vždy záleží jak se na utkání sejdeme.
Vždy nás u každého hráče kola zajímá jeho cesta fotbalovým světem, tak bych se Vás rád zeptal, kde jste začínal, kolika kluby jste prošel a jaký klub je tím, jenž k Vašemu srdci přirostl nejvíce.
Začínal jsem v Přerově nad Labem, kde jsem bydlel. Poté jsem hrál v Čelákovicích, odkud si mě vybrali do žáků v Mladé Boleslavi, kde jsem prošel dorostem. V dospělém fotbale jsem vystřídal asi 6 klubů. V Lysé nad Labem hraji hlavně proto, protože zde již 5 let bydlím a je tu dobrá parta kluků. Velmi rád vzpomínám na angažmá ve Staré Boleslavi, je to můj oblíbený klub.
O víkendu vás čeká utkání s týmem, který je Vaším sousedem v tabulce a v případě výhry byste se na něj mohli dotáhnout. Jak vidíte utkání se Slovanem Poděbrady?
U nás v Lysé je to spíše o tom, v jakém složení se na utkání sejdeme a jak k utkání přistoupíme. Poděbrady jsou v mých očích favoritem utkání, ale i tak věřím ve vítězství našeho týmu, protože bychom měli být v kompletním složení.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.