ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 13.kolo Moravskoslezský | Opava | Okresní přebor , 2022-2023

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 13. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde. Rozhovor jsme vedli s Janem Lichovníkem z Vávrovic.
Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, gratuluji k výhře. Jak vy sám byste ocenil svůj výkon na stupnici od 1 do 10. A kde ještě hledat rezervy?
Zdravím a děkuji. Se svým výkonem nemohu být spokojen, i přesto že jsem se dostal do sestavy kola a vyhrál. Zhodnotil bych to asi na 4 až 5. Určitě musím zase začít běhat, protože od té doby, co vyšla FIFA, tak na nic nemám čas. (smích)
Co tým, byl jste z jeho výkonem spokojený? Co vám chybělo ke stoprocentní spokojenosti?
Celkový výkon byl nadprůměrný. K výborným výkonům chybí rozšířit kádr o pár jmen, protože každý zápas máme max. 2 lidi na střídání, a to si musíme některé hráče půjčovat z B – týmu nebo dorostu.
Porazili jste druhé Litultovice. S jakou taktikou jste na ně vyrukovali?
Speciální taktiku jsme neměli, prostě jsme si šli zahrát fotbal a naštěstí se nám to povedlo.
Popište zápas, který jste poměrně vysoko vyhráli. Opravdu to byla jasná záležitost?
Myslím si, že pro Litultovice je to krutý výsledek. Určitě si nezasloužily prohrát takovým rozdílem.
Když Litultovice snížily na dvě branky a byly aktivní po přestávce. Nebál jste se o výsledek?
O poločasové přestávce jsme byli všichni v klidu, a to se nám málem vymstilo. Říkali jsme si, že to už bez problémů dohrajeme do vítězného konce, ale není konec, dokud není konec.
Který okamžik zápasu považujete za klíčový, kde se to zlomilo ve váš prospěch, protože ještě osm minut před koncem jste vedli jen o dvě branky?
Utkání určitě rozhodla neproměněná penalta za stavu 3:1. Od té doby jsme Litultovice k ničemu vážnějšímu nepustili a zkušeně dovedli do vítězného konce.
Stál jste u několika brankových událostí. Zkuste nám je více přiblížit.
První branku vstřelil Vašek (Václav Pchálek), kterého oslovil Šneček (Tomáš Šenk) a skákavou střelou z 30 metrů nedal brankáři šanci. Na 2:0 zvyšoval Kuba (Jakub Lichovník), když jsem vystihl špatnou rozehrávku, vypíchl balón a brácha šel sám na kasu a zkušeně obstřelil brankáře. Třetí gól vsítil Lopez (Martin Schoppik), který po nákopu od Danka (Daniel Klein) vlétl mezi obránce, kteří si dávali přednost, a poslal míč kolem gólmana až do sítě. Na 4:1 dával Seník (Jan Chryczyk), na jehož asi životní gól ze 40 metrů nedokázal zareagovat vůbec nikdo. Pátý gól byl vlastní, ale nutno říct, že kdyby nebyl, tak Ocet (Filip Mrusek) by uklízel míč do prázdné branky po skvělém pasu od Seníka. Poslední gól celý vybojoval Ocet, jehož přihrávku před prázdnou bránu uklízel Marťas (Martin Klein).
Jak jste spokojen s vávrovickým podzimem. Splnili jste očekávání?
Moc spokojený nejsem, protože jsme čekali více bodů i lepší hru, za kterou ale může fakt, že hodně málo trénujeme z důvodu, že asi polovina týmu chodí na vysokou a domů jezdí jenom na zápasy.
Začátek sezóny se vám moc nepovedl. Čemu to přičítáte? Který zápas byl ten zlomový, jenž vás vystřelil do horní části tabulky?
Absence tréninku a nesehranost. Zlomový zápas byl asi paradoxně ten, který byl asi nejhorší výkon, co si ve Vávrovicích pamatuju, a to proti Chuchelné, kde jsme dostali 6 gólu a vůbec jsme si nezasloužili vyhrát. Od té doby za 4 zápasy jsme dostali jenom 1 gól a tímto bych chtěl pochválit naše brankáře a celou obranu, která se po tomto zápase semkla, a hraje na výbornou.
Jak se těšíte na zimní přestávku a jak se budete udržovat v kondici?
Už se moc těším, protože musíme všichni doléčit svá zranění a nabrat fyzickou kondici. Já osobně možná půjdu párkrát běhat a chodit do tělocvičny a hlavně budu trénovat fintičky ve FIFĚ. (smích)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.