Zilvar: Soustředím se spíše na bránění, a když je možnost, zapojím se do útoku. Budu bojovat o místo v sestavě

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 12. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz - Martin Zilvar. Mladý obránce Dolní Kalné, jenž se výborným výkonem podílel na výhře 5:1 s Kobylicemi. Více v rozhovoru...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Martine, vyhrál jsi titul Hráč kola za utkání s Kobylicemi. Jaký to byl pro tebe zápas?
Pro mě to byl velice povedený zápas a jsem za to velmi rád a ocenění pro hráče kola je jen třešnička na dortu. Pochvalu si zaslouží celý tým.
Vyhráli jste jasně 5:1. Co bylo klíčem k úspěchu v tomto zápase?
Výhra 5:1 proti Kobylicím je super, ale nerodila se vůbec jednoduše. Z kraje utkání jsme prohrávali 1:0 a nepříznivý výsledek jsme museli otáčet, což se nám povedlo hned do poločasu, kdy jsme vsítili dvě branky. Klíčem našeho úspěchu byl paradoxně obdržený gól, který nás nastartoval k obratu, jelikož do té doby to vypadalo, že na hřišti vůbec nejsme.
Po zápase jsi byl hodně chválen za výborné bránění a hlavně výjezdy dopředu.
Především se soustředím na bránění, a když je možnost, rád se zapojím do útoku. Ale kdo se pak má vracet (směje se).
Bereš se jako moderní typ krajního obránce?
Jak jsem psal v předešlé otázce, soustředím se spíše na bránění, ale když si chci zahrát v útoku nebo záloze, jdu si občas zahrát za naše „béčko", které se letos po dvouroční pauze znovu obnovilo pro velký zájem hráčů.
Jak hodnotíš podzim z pohledu Dolní Kalné?
Podzimní část se nám celkem vydařila a nahráli jsme si solidních 20 bodů. Jen nás trochu mrzí začátek sezóny, do které jsme vstupovali s velmi dobrou formou po letní přípravě a výsledcích v ní. Ale hned začátek sezóny nám ukázal, jak těžká sezóna to bude, když jsme v prvních třech utkáních nedokázali bodovat a pokaždé prohráli o gól, ale poslední zápasy se nám povedly a přezimujeme na sedmém místě tabulky, která je velmi vyrovnaná a každý bod se počítá.
Jak jsi byl spokojený se svými výkony?
Se svými výkony v podzimní části jsem celkem spokojený, i když pořád je co zlepšovat, ale na to bude dost času v zimní přípravě, na kterou se už teď moc netěším (směje se).
Jaké máš ve fotbale cíle a co čekáš od jarní části sezony?
Mým hlavním cílem je být co nejvíce platný pro tým a bojovat o místo v sestavě, protože kádr máme velmi kvalitní a konkurence je tu veliká. Od jarní části sezóny očekávám bojovný a vyrovnaný souboj o sestupové pozice, jelikož při pohledu na tabulku může spadnout opravdu kdokoliv. My se budeme soustředit hlavně na sebe a pokusíme se nahrát co nejvíce bodů a zbytek sezony dohrát v poklidu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.