Sezóna nám vycházela famózně, vzpomíná Jaroslav Chvosta na titul z krajského přeboru dorostenců

Fanoušci zvolili hráčem jubilejního desátého kola 1.B třídy skupiny B podruhé v letošním ročníku hráče Volyně Chvostu. Tentokrát ale nejde o obránce Michala, nýbrž o jeho syna Jaroslava Chvostu, který letos válí za tři kategorie. V rozhovoru se Jarda rozpovídal o jeho formě, ale i třeba o titulu v krajském přeboru dorostenců, který propojuje společenství jeho dvou milovaných klubů.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jardo, gratuluji k vítězství v anketě o hráče kola. Co na to říkáš?
Chtěl bych poděkovat všem za hlasy. Hlavně mému bratrovi a jeho kamarádům. (smích) Samozřejmě jsem za to rád a moc mě to potěšilo.
Soutěž si vyhrál, jako druhý hráč Volyně, po svém tátovi. To to bude asi hodně drahé v kabině pro oba?
Pro mě to drahé nebude, všechno zaplatí můj hodný taťka. (smích)
Teď k zápasu v Hošticích. Jak by si ho, jako střelec prvního gólu, hodnotil?
Domácí tým měl v úvodu utkání velkou šanci, kterou naštěstí pro nás neproměnil. My jsme svoje šance využili, vstřelili dva góly a o poločase jsme vedli 2:1. V druhém poločase jsme se po vyloučení našeho hráče bránili tlaku domácích. Ten jsme přestáli a ke konci zápasu se nám povedlo ještě vstřelit pojišťující třetí branku.
Minulý rok si zvládl za mladší dorost dvacet sedm branek. Letos hraješ za tři kategorie a už jich máš na kontě šestadvacet. Co říkáš na tuhle formu?
Jsem rád, že dál dávám góly. Důležitější ale pro mě je to, že se daří jak dorostu, tak i mužům Volyně.
Už jsem to naznačil, ale letošní ročník hraješ za tři kategorie. Za mladší, starší dorost a A mužstvo. Nevadí ti taková zátěž
Většinou nehraju celé zápasy. Trenéři se mě snaží pošetřit, když je utkání rozhodnuto, abych mohl nastoupit v dalších utkáních.
Teď k tvojí kariéře. S fotbalem si začínal ve Volyni. Jak vzpomínáš na svoje první krůčky.
Začínal jsem se svým bratrem a společně se svými nejlepšími kamarády v mladší přípravce. Byli jsme výborná parta a vyhráli jsme okresní přebor přípravek.
Během své kariéry si kromě Volyně hrával i ve Vimperku. Vzpomínáš rád na oba kluby?
Vzpomínám rád na oba kluby, ale více mě to táhne do Volyně, ve které jsem spokojen. Stejně jsou ale oba kluby v současné chvíli v dorostu spojené. (smích)
Jak už jsi zmínil, v dorostu od minulého roku Volyně hraje ve společenství s Vimperkem. Váš mladší dorost dokonce vyhrál krajský přebor. Jak vzpomínáš na minulý rok?
Sezóna nám vycházela famózně, až na jediný zápas v Jindřichově Hradci, kde jsme prohráli. Byla to naše jediná porážka.
Teď k víkendu. Volyni čeká Dražejov. Jaký zápas očekáváš?
Věřím, že potvrdíme body z Hoštic a vyhrajeme na domácí půdě.
Poslední otázka. Jaké máš ještě koníčky, když nepočítáme fotbal?
S taťkou a bráchou chodíme na ryby a jezdíme fandit Motoru. Také se věnuji myslivosti, kterou studuji na lesnické škole v Písku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.