Sousedovice pro nás byl ideální tým, říká o přestupu kanonýr Josef Šourek

Fanoušci zvolili hráčem šestého kola kanonýra Sousedovic Josefa Šourka, který už zvládl deset branek za šest zápasů. V rozhovoru se rozpovídal o své formě i o letním přestupu z Junioru právě do Sousedovic.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Pepo, fanoušci tě zvolili hráčem šestého kola. Co na to říkáš?
Chci poděkovat všem, kdo pro mě hlasovali a samozřejmě to opět nebude u pokladníka zadarmo. (smích)
Jak by si hodnotil zápas v Bavorově z tvého pohledu?
Z mého pohledu jsme zápas na bahnitém hřišti zvládli dobře. Dali jsme hned v první minutě gól, který nás uklidnil a potom přicházely další šance. První poločas byl dohrán za stavu 3:0 a do druhého poločasu jsme šli s tím, ať se hlavně nikdo na náročném terénu nezraní a hráli jsme to, co jsme potřebovali. Škoda, že soupeř v 90. minutě upravil skóre na 1:5 a my tak neudrželi nulu, ale důležité jsou 3 body, které si vezeme domů.
Sousedovice prochází soutěží zatím bez ztráty bodu. Očekávali jste v kabině před sezónou takovouhle dominanci?
Očekávali jsme, že budeme hrát špičku soutěže, protože už v přípravě jsme poráželi soupeře z vyšší soutěže a věděli jsme, že máme dobře poskládaný tým, který má na to soutěž vyhrát. Samozřejmě to, že jsme neztratili ani bod je hezké, ale je za námi teprve 6 kol a pořád je co zlepšovat. Musíme si formu udržet až do konce soutěže
Letošní ročník ale zastihl i tebe ve skvělé formě. Po šesti kolech vedeš tabulku střelců s deseti góly a taky se ti v mužích povedlo poprvé vstřelit hattrick a ne jednou. Co na tuhle dosavadní formu říkáš?
Jsem moc rád, že svými góly mohu pomáhat týmu. Mám v plánu v tom pokračovat i ve zbytku sezóny, ale bez kluků, které mám v týmu kolem sebe by to nebylo možné. Připravují mi míče do ideálních střeleckých pozic, bez nich bych neměl tolik gólů.
Společně s Dominikem Petráněm a Ondřejem Šimkem si letos v létě přestoupil z Junioru do Sousedovic. Co vás k přestupu vedlo?
Idkyž jsme s klukama ve Strakonicích hráli opravdu dlouho, rozhodli jsme se odejít, protože už nás tam fotbal nebavil tak, jak by nás bavit měl. Chyběla nám potřebná parta a pohoda v týmu. Sousedovice pro nás byl ideální tým, protože jsou tu kluci, s kterými jsme hráli v dorostu ve Strakonicích. Znali jsme prostředí a taky jak to tady funguje. Znali jsme tu dokonce i trenéra Pintíře, který nás trénoval ve Strakonicích v mládežnických kategoriích.
S fotbalem si začínal v Blatné, ze které si hostoval tři roky v Písku a následně si přestoupil do Strakonic. Na který z těchto týmu vzpomínáš nejradši?
Vzpomínám na všechny tři kluby rád. Nedokážu z nich vybrat jeden.
Co bereš jako největší moment ve své dosavadní kariéře?
Těžko říct, ale nejspíš to budou právě ty dva dříve zmiňované hattricky, jelikož jsou moje první v mužské kategorii. Doufám ale, že to hlavní teprve přijde.
Zpátky do současnosti. Sousedovice teď v sobotu čeká doma Dražejov. Co si od zápasu slibuješ?
Slibuji si od toho zodpovědnou hru z naší strany. Soupeř nám to určitě nedá zadarmo a bude bojovat. Každopádně nic nepodceníme a přidáme do tabulky další tři body.
Poslední otázka. Máš ještě nějaká koníčky kromě fotbalu?
Volný čas trávím se svou přítelkyní, kamarády, nebo s rodinou. Rád sleduji také jiné sporty než fotbal, například tenis, MMA a hokej.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.