ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 6.kolo Moravskoslezský | Opava | Okresní přebor , 2022-2023

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 6. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

 

Rozhovor nám poskytl Tomáš Dietrich ze Stěbořic.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře o hráče kola. Jak jste byl spokojený se svým výkonem a výkonem týmu?
S výkonem týmu jsem spokojen. Konečně se nám povedl vstup do utkání, kdy jsme během dvaceti minut vedli o tři branky. Musím pochválit taky kluky s lavičky. Svůj výkon hodnotím jako průměrný.
Březovou jste porazili vysoko. Byl zápas opravdu tak jednoznačný, jak naznačuje výsledek? Jaký byl jeho průběh?
Jak už jsem výše uvedl, povedl se nám vtup do zápasu, kdy jsme vstřelili tři rychlé branky a po dvaceti minutách to bylo 3:0. Poté dali domácí z pokutového kopu na 3:1 a my jsme trochu znervozněli. Naštěstí nám vyšel i vtup do druhé půle, kdy jsme dali uklidňující gól na 4:1. a poté už se zápas víceméně dohrával.
Prý jste byli v zápase stoprocentní v proměňování šancí? Kde se vzala tato proměna oproti zápasu v Litultovicích, kde jste naopak nedostali žádný balon do sítě?
No nebyli jsme stoprocentní, určitě tam byly šance a situace, které se daly proměnit. Ale podařilo se konečně vstřeli celkem brzy první uklidňující gól, to už se potom odrazilo na celkovém průběhu zápasu. Zápas v Litultovicíh byl pravý opak, domácí dali z první střely první gól, my jsme znervózněli a trvalo celý první poločas než jsme se uklidnili a dostali do herní pohody. V druhém poločase to už bylo lepší, přišly šance, ale jak už to někdy ve fotbale bývá, i kdybyste těch šancí měli sto tak ten gól nedáte a domácí bylí šťastnější a vyhráli.
Vy jste dal branku z penalty, poté co jste byl faulován. Říka, se že faulovaný by penaltu neměl zahrávat. Věděl jste, kam jí kopnete a věřil jste si na ní?
Ano, jak píšete je nepsané pravidlo, že faulovaný hráč by neměl penalty kopat. Jelikož jsem ale na pozici stopera a do brankových situací už se tak často nedostávám, tak jsem byl za možnost kopnout si penaltu rád. Musím poděkovat Honzovi Šindelářovi, který mi ochotně předal balon a řekl běž si jí kopnout. Samotná exekuce, k tomu bych moc psát neměl, protože rozhodně to nebyla penalta proměněná s přehledem, spíš se štěstím.
Stěbořice zatím z pěti zápasů odehráli pouze tři. Jak moc se může projevit tato nerozehranost v dalších zápasech?
Rozhodně se nerozehranost projevit může, protože to není nic příjemného, když ten zápas tréninkem nenahradíte. Na druhou stranu jsme už zkušený tým, který si s touto situací musí umět poradit. K odloženým zápasům. Měli jsme hrát s Vávrovicemi přes týden, kdy bohužel pršelo a hřiště bylo podmáčené a nedalo se na tom hrát. S Budišovicemi to bylo tak, že nás několikrát žádaly, zda to nepřeložíme, ale u nás překládat zápasy je celkem problém. Máme v týmu dva hasiče, jednoho policajta, jednoho zdravotníka obchoďáka. Všichni si přizpůsobujeme šichty podle rozpisu, který je vydaný svazem. S Budišovicemi nás to samozřejmě mrzí, že jsme nenašli nějaký termín. Bohužel to nešlo, protožýe bychom byli sami proti sobě, kdyby jsme jim vyhověli, protože jim chybělo pět hráčů. Kdybychom to přeložili na neděli na nějaký jiný termín, tak by zase chyběl někdo od nás. Byli bychom proti sobě. Chceme hrát fotbal, baví nás fotbal, a takové kontumace nejsou to, co my od toho fotbalu chceme.
Zatím máte na kontě jednu prohru. Lze mluvit o spokojenosti v probíhající sezóně? A kým jste vůbec před sezónou posílili a jak posily zapadly do týmu?
Probíhající sezónu je asi předčasné hodnotit, zda je spokojenost, nebo nespokojenost. Odehráli jsme tři zápasy, kdy jsme dva vyhráli a jeden prohráli. Jeden jsme vyhráli kontumačně. Za mě je to zatím takové, že to nejde hodnotit, zda spokojenost nebo nespokojenost. Já jsem naopak spokojený s tréninkovou docházkou, kdy se dá konečně plnohodnotně trénovat a z toho mám radost. Myslím, že se to pozitivně odráží na morálce našeho týmu, kdy v kabině panuje dobrá nálda, kdy se každý na zápas těší, což je důležité. Ano před sezónou k nám přišli tři noví hráči plus se posunuli kluci z dorostu. Kádr se vhodně doplnil. Po roce k nám přišel Ondra Šmalec, který se po roce vrátil z Oldřišova, který své zkušenosti předává mladším. Lukáš Veřmířosvký přišel z Hradce nad Moravicí, rychlostně vybavený útočník, který umí střílet branky. Tomáš Koval, můj spolupracovník, kterého jsem přemluvil, který je univerzál. Posunuli se mladí dorostenci jako Šimon Matouš, Samuel, Viktor a Franta Kramný, kterří už loni pravidelně hráli za muže. Letos mají dobrou tréninkovou docházku, kdy se snaží posunout dál a jde to na jejich výkonech vidět.
Určitě máte jako každoročně postupové ambice. Čeho se vyvarovat, aby to po dlouhých letech marného usilování konečně vyšlo? A není to už náročné na psychiku, že vždy se vám něco postaví do cesty?
Jako každý rok jsme pasování za aspiranta na postup. Je to ale psychicky náročné tu roli favorita plnit, ale nezbývá nám nic jiného než se s tím smířit a jít zápas od zápasu a jít si za tím našim cílem, který si každý rok stanovujeme stejný. Čemu se vyvarovat, když chcete jít na postup. Musíte tomu fotbalu obětovat víc než jiné roky. Musí se tomu obětovat víc než jiné roky, kdy je třeba dodržovat tréninkovou a zápasovou docházku, samozřejmě na úkor rodiny, rodinných oslav, dovolených a výletů. Pokud vám někdo ze sestavy vypadne kvůli těchto věcí, je to složité hledat náhradu. Musíme tomu prostě obětovat maximum, když to bude takhle vnímat každý, tak konečně snad postup letos konečně vyjde.
Které týmy považujete za své největší soupeře v boji o postup? Co by se stalo s týmem, kdyby to letos opět nevyšlo? Pokusili byste se o postup příští sezónu?
Těžko vybrat nějaký tým, který považuju za největšího soupeře,protože proti nám se chce vytáhnout každý tým. Všichni proti nám hrají na stoprocen a chtěji proti nám nějaké ty body vyválčit. Těžko tedy říct, kdo je největší soupeř, spíš je to o nás abychom do zápasu vstoupili soustředěně, dávali jsme góly a makali až do devadesáté minuty. Co by sestalo s týmem, rok je dlouhá doba, ja myslím, že je o tom předčasné mluvit a hlavně doufám, že příští rok už konečně v 1. B budeme hrát.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.