ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 4.kolo Moravskoslezský | Opava | Okresní přebor , 2022-2023

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 4. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

 

Rozhovor s Tomášem Pretschem z Budišova.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, gratulace k výhře. Co na ní říkáte a jak jste byl spokojen se svým výkonem vy sám?
Dobrý den. Děkuji za gratulace a všem za poslané hlasy. Udělalo mi to radost. Tak mně se zápas docela povedl. Práce v prvním poločase bylo hned od první minuty. Škoda že z toho nebyl žádný bod.
Proti Vřesině jste o jednu branku prohráli. Je prohra zasloužená? A jak probíhal zápas?
Po prvním poločase, kdyby to bylo 0:3 / 0:4, asi by se nikdo nemohl divit. Soupeř na nás vletěl. Ale druhý poločas už to bylo od nás lepší a šance byla. Ale bohužel se prohrálo.
V prvním poločase jste se skoro k ničemu nedostali. Čím si to vysvětlit nervozitou, nebo respektem k soupeři
Nevím, jestli nervozita. Z kluků jsem cítil, že se na ten zápas hodně těší a i v kabině jsme se hecovali. Možná nás překvapilo, jak na nás Vřesina vletěla a moc jsme se přes jejich obranu nemohli dostat. Nepodrželi jsme vepředu míč.
Co chybělo, abyste ve druhé půli dokázali srovnat?
Možná trošku štěstíčka. Druhý poločas už byl zápas vyrovnaný a šance byly. Škoda že zápas nepřinesl aspoň bod za remízu. Přišlo hodně lidí a zasloužili si aspoň jednu gólovou radost.
Vy sám jste zneškodnil mnoho šancí. Který zákrok byl ten nejtěžší?
Nejtěžší zákrok byl po rohu na krátko, kdy soupeř vystřelil a někdo to přede mnou tečoval a reflexivně jsem to vytáhl na roh.
Dokázal jste chytit penaltu. Věděl jste, kterou stranu risknout? A považujete se za specialistu na penalty?
Hned jak rozhodčí pískl penaltu, tak jsem byl rozhodnutý, kam půjdu. Naštěstí jsem se rozhodl pro dobrou stranu a chytil jsem a podržel tým. V roce 2022 se na mě kopaly myslím 4 penalty a z toho jsem 3 chytil, tak možná menší specialista jsem. (smích)
Dostal jste pouze jednu branku. Myslíte, že šlo Boháče vychytat?
Útok začal z mé levé strany a hráč si to dobře naváděl, tak jsem myslel, že se mě bude snažit překonat a z druhé vlny nabíhal autor branky, ale vůbec jsem si ho nevšiml a ten mě překonal. Šance asi nebyla, byl už docela blízko a pohodlně zakončil.
Poslední zápasy se vám moc nedařilo. Čím si vysvětlujete takový obrat ve formě?
Trenér mi po zápase v Budišovicích něco řekl a asi jsem se nad sebou zamyslel, že to takhle už dál nejde. Ne že bych dělal nějaké fatální chyby to ne, ale nechytil jsem nic navíc a zbytečně jsem třeba oslabil tým. U brankáře je důležité se chytit dobrým zákrokem a hned ten zápas vypadá jinak. Mně hodně pomohla ta penalta, protože byla myslím v páté minutě a už jsem si hodně věřil. Doufám, že se mi bude takhle dařit dál.
Kdo vás k fotbalu přivedl? Vždycky jste chtěl být brankářem, nebo jakým způsobem jste se dostal k chytání? Kdo je váš brankářský vzor?
Mamka. Bydleli jsme na malé vesničce v Čermné ve Slezsku, kde nebyla žádná žákovská kategorie a po změně bydliště mě mamka dovedla poprvé na hřiště ve Vítkově, a tam jsem začal. Tam jsem sice hrával chvilku v poli, ale poté jsem se dostal do brány a už jsem v ní zůstal do dnes. Můj brankářský vzor je už několik let Antonín Buček.
Kterými kluby jste prošel? A jaký je váš fotbalový sen a cíl?
Prošel jsem Vítkovem, Jakubčovice nad Odrou, Radkov a teď jsem v Budišově, a za to jsem vděčný Panu Týnovi. I díky něho se tomu naplno věnuji a nebýt jeho hovoru a zájmu mě mít u sebe v týmu, asi bych fotbal už nehrál. Můj milovaný klub je Baník Ostrava. Tak sen by byl Baníček (úsměv), ale to už se nepovede. Tak si své fotbalové sny budu plnit v Budišově. (úsměv)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.