Návrat s Pavlem Novým za jarní jízdou Rapidu: Čtvrté místo v jarní tabulce bylo z říše snů!

Pavel Nový vyhrál hlasování o hráči 29. kola, když jeho celek zvítězil na půdě Radnic nejtěsnějším výsledkem 0:1. Dlouho se ale poté oddaloval rozhovor, se kterým přicházíme až nyní. Jaké změny se udály v kabině Rapidu a bude on sám u prvního týmu pokračovat? 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Vraťme se k utkání s Radnicemi, po kterém jsi byl nominován do sestavy kola. Jak důležité to byly tři body?
Jelikož jsme celé jaro hráli s nožem na krku a bojovali o každý bod, tak ani zápas v Radnicích nebyl výjimkou. Kvalitní soupeř a zkušený trenér, nečekalo nás tedy nic jednoduchého, ale my nechtěli přerušit bodovou šňůru, což se nám nakonec povedlo (usmívá se). Každopádně v Radnicích bylo na nominaci do sestavy kola, z Rapidu, minimálně dalších deset hráčů! Prostě týmovej výkon.
Sezónu jste nakonec po katastrofickém podzimu zvládli celkem dobře, s pěkným bodovým ziskem. Čekali jste tento konec sezóny v zimní pauze?
Máš pravdu. 11 bodů a předposlední místo v tabulce po podzimu nevěstilo nic dobrého a spousta lidí nás jistě odepsala, každopádně na vítěznou jízdu na jaře budu ještě hodně dlouho vzpomínat (usmívá se). Čtvrté místo v jarní tabulce bylo z říše snů!
Musíme doplnit, že k získaným bodům hodně pomohlo několik posil. Zůstanou vám posily i do nadcházející sezóny, nebo se vrací do předchozích klubů?
Kostra týmu zůstala stejná, nicméně Tomáš Ježek a Milan Ungr byli opravdu v klíčových zápasech rozdílovým faktorem a znamenali pro soupeře ofenzivní hrozbu. Ježa dále zůstává, Milan, myslím, se vrací zpět na přípravu na Senco. Možná bude i pár nových posil a doufám, že se uzdraví marodi, tak snad bude v příští sezoně trochu klidu.
Jsi zkušeným borcem v týmu, máš za sebou řadu let právě v Rapidu, ale i jiné štace. Dohraješ kariéru zde? Nebo se na "stará kolena" přesuneš jinam?
Moje znovuoživení pro áčko bylo jen jarním projektem domluveným s Pavlem Šimsou a kluky z výboru. A jsem moc rád, jestli aspoň trochu přispělo k záchraně, nicméně svoje místo vidím v gardě a béčku, pokud tedy bude samozřejmě zájem (usmívá se).
Pan Mysliveček oslavil v zápase s Domažlicemi 80. narozeniny. Na kolik let má ještě smlouvu? A nemá chuť si někdy obout kopačky a jít na hřiště místo některého hráče, kterému se zrovna nedaří?
Trenér, pan Mysliveček, dostal od výboru k osmdesátinám, mimo jiné i doživotní smlouvu. S trénováním se po sezoně rozloučil, aby se pak domluvil na funkci druhého asistenta a konzultanta týmu. Já tak doufám, že na Rapidu ho stále uvidíme. Učit se od něj může pořád prostě každý. Klobouk dolů k jeho vitalitě. Do trenérského týmu dále přibyl Zbyněk Jiskra, náš bývalý dlouholetý hráč, který naposledy působil jako trenér u mládeže Petřína.
Už týmu začala příprava? A koho vyzve v přátelácích?
Příprava začala klukům 12.7. a i s příchodem nového (spolu)trenéra to bude určitě jízda (směje se). Soupeřem budou, myslím Rokycany, Lhota, Přeštice B a na soustředění byla i Sušice. Ale popravdě, já si teď plánuju spíš svoje dovolené a volno než fotbalovou přípravu (dodává s úsměvem na závěr rozhovoru).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.