ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 26.kolo Zlínský | Krajský přebor - Štítenský kapitán Michal Hnaníček se těší na klubové oslavy a jeho spoluhráči si už utahují kolíky na Jožku Hnaníčka

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 26. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulace k hráči kola. Zápas ve Valašské Polance jste nakonec zvládli. Jak těžké utkání to bylo?
Díky. Před zápasem s Valašskou Polankou jsme ještě neměli jistotu záchrany, díky čemuž byl začátek hodně nervózní. Průběhu prvního poločasu přispěl i fakt, že Polanka taktéž měla stále o co hrát, třebaže už v hodně teoretické rovině. Zápas rozhodl začátek druhého poločasu, kdy nám pomohla odpískaná penalta, na kterou jsme navázali dalšími góly.
V první půli se hrálo bez branek. Ve druhém poločasu jste předvedli ofenzívní smršť. Co jste změnili na své hře?
Rozhodně pomohl poločas, při kterém jsme se uklidnili a nějaké věci si vyříkali. Do druhého poločasu jsme vstoupili s větším důrazem, aktivitou a hlavně chutí s výsledkem něco udělat.
Štítná nad Vláří se zachránila v Krajském přeboru. Byly po utkání v Polance nějaké bouřlivé oslavy?
Po zápase ještě stále nebyla jistota udržení se v soutěži, nicméně jsme už tušili, že by to mohlo dobře dopadnout. Tím pádem jsme si to užili jako při každém společném výjezdu autobusem. Díky rozhovorům, které naši hráči již pro portál www.fotbalunas.cz absolvovali, nebyla nouze o občerstvení (smích).
Jak bys zhodnotil Vaše účinkování v soutěži?
Podzim byl z bodového hlediska pro nás mizerný. Mnohdy náš bodový zisk neodpovídal naší předvedené hře, nicméně zisk deseti bodů hovoří jinak. Přes zimu jsme utužili kolektiv díky soustředění, v přípravě se dařilo. Herní pohodu jsme chtěli přenést i do jarní části, což se nám díky zlepšenému přístupu a hře podařilo.
Postupující Baťov vyhrál Krajský přebor o parník, ten byl fotbalově asi někde jinde....
S tímto bude souhlasit asi každý, kdo mohl proti nim tuto sezónu nastoupit. Je vidět, že kluci mají za sebou absolvování akademií ve Zlínském kraji, navíc spolu hrají dlouho. To všechno přenesli na hřiště, kde zcela dominovali. Z toho důvodu jim můžu pouze popřát, aby se jim v divizi dařilo.
Sestoupila mužstva z Velkých Karlovic a Valašské Polanky. S odstupem času lze říct, že asi zaslouženě?
Co se týče sestupujících týmu, tak u Karlovic to přisuzuji úzké soupisce. Valašská Polanka se prezentovala sympatickými výkony, nicméně výsledky je posadily na chvost tabulky.
Jak vidíš úroveň Krajského přeboru po covidových patáliích?
Díky Covidu nikdo netušil, jak to vlastně bude se zbytkem sezóny. Jestli budou v danou situaci padat týmy, které jsou poslední, případně postupovat týmy, u kterých je to naopak. Poté bylo dlouhé období bez fotbalu, kdy to bylo na každém, jak k tomu přistoupí. Z mého pohledu kvalita dolů nešla, konkrétně u našeho týmu jsem viděl daleko větší chuť po nucené pauze.
Jak moc covidová pauza poznamenala Vaše mužstvo?
Covid naše mužstvo poznamenal zejména v přibraných kilech - kdysi agilní rychlé nohy přešly do větší statiky.
Váš oddíl bude slavit začátkem července 102 let od svého založení za účasti Vaší legendy a rodáka Jožky Hnaníčka a třeba i Tomáše Polácha, Zdeňka Šenkeříka či Davida Hubáčka. Těšíš se na oslavy?
Rozhodně se na takovou událost těší celá obec. Díky Covidu se bude jednat už 102. narozeniny od založení klubu. Spojit to s fotbalem mladších i starších ročníků je skvělá myšlenka, každý si určitě přijde na své. Zahrát si proti takovým jménům bude pro všechny krásná vzpomínka. Někteří si už teď utahují kolíky zejména na Josefa Hnaníčka (smích).
Můžeš nám popsat Tvoji fotbalovou kariéru a na které trenéry rád vzpomínáš?
Vyjma jednoho roku hraním u Brna, jsem celý fotbalový život strávil ve Štítné nad Vláří. Mezi trenéry, kteří mi toho dali nejvíce bych od mladších fotbalových kategorií vzestupně seřadil Zdeňka Šebáka, Pavla Vaculíka a aktuálně Pavla Prešnajdra. S každým z nich máme rozhodně na co vzpomínat.
Ve fotbalových kuloárech se mluví o konci Vašeho trenéra Pavla Prešnajdera. Můžeš nám k tomu říct něco bližšího a případně, kdo ho nahradí?
Toto je otázka spíše na Prešu. Dobrý důvod k tomu jistě má, navíc náš špatný přístup v některých situacích tomu značně napomohl. Důležité ovšem je, že jsme mu ukázali, že fotbalová kvalita a určitý posun tam rozhodně je. Pokud by s námi pokračoval i nadále, budeme jedině rádi.
Jaké je Tvé povolání a jaké máš záliby?
Mojí profesí je učitelství na ZŠ. Záliby bych zobecnil na sporty a situace s nimi spojenými.
V naší anketě o hráče kola jsi o jednu příčku předstihl bývalého hráče Olomouce, Sparty, Slavie, Spartaku Moskva či Petržalky Aleše Urbánka. Ceníš si toho?
Je to sice hezké, ale všichni tušíme, co za tím bude. Už v sobotu máme výjezd do Slušovic, takže se zase bude hodit nějaké občerstvení (smích).
PS. Koncem sezóny by se hodilo poděkovat i Tobě za příspěvky v rámci této soutěže, které si každý rád přečte.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.