Kristián Török - Doufám, že nám to příští rok vyjde a budeme na nejvyšší příčce tabulky

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 22. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, gratuluji k výhře. Jak jste spokojen a jak jste prožíval hlasování?
Dobrý den, děkuji. Jsem velice spokojený, a chtěl bych poděkovat všem, kteří mi poslali hlas, nejvíce se na tom podíleli kluci z kabiny a přítelkyně. (úsměv) Hlasování bylo náročné, ale bral jsem to tak, buď to vyjde, nebo ne a vyšlo to. (úsměv)
Nominován jste byl za zápas proti Štítině? S jakou taktikou jste do něj šli? A jak vy sám jste byl spokojen se svým výkonem?
Šli jsme tam s tím, že chceme vyhrát a upevnit si třetí místo v tabulce. To se nám povedlo a odskočili na šesti bodový náskok před Březovou. Se svým výkonem jsem celkem spokojený, ale vždy to může být lepší. (smích)
Zápas se Štítinou byl dlouho na vážkách. Jak byste jej popsal?
Zaspali jsme úvod zápasu, když jsme už v páté minutě prohrávali 1:0. Po minutě se nám podařilo srovnat na 1:1, ale hned z následující rozehrávky jsme zase prohrávali. Poté se hra trochu uklidnila a do konce poločasu se nám podařilo vyrovnat. V druhé půli jsme byli jasně lepší a vytvářeli si šance, které jsme neproměnili. Nakonec jsme výhru urvali na svou stranu a vezeme si tři body.
Byl jste u rozhodujícího momentu zápasu. Jak jste viděl svou přihrávkou na vítěznou branku?
Domácí rozehrávali standardní situaci, kterou naše obrana zvládla, a míče se ujal Kuzma, který mi to prostrčil mezi dvěma hráči a já mířil sám na bránu. Jelikož už to bylo v závěru zápasu, tak síly docházely a na druhé straně jsem viděl Pekyho , kterému jsem se štěstím nahrál a ten už měl pak lehký úkol.
Jakartovice na jaře hodně zápasů rozhodly v závěru. Kde berete tuto sílu bojovat až do konce a nesmířit se s remízou?
Do každého zápasu nastupujeme s tím, že vyhrajeme a budeme bojovat až do konce. Tohle se nám zatím vyplácí a za to jsem rád.
V zimě jste hodně posílili tým. Jak se vám podařilo ulovit bývalého hráče Rýmařova Tomáše Šupáka?
Ano posílili jsme dost, to je jenom dobře a doufám, že v Jakartovicích kluci zůstanou co jim síly a zdraví vydrží. Tento kanonýr zde hrával Krajský přebor a byl nejlepším střelcem v celé soutěži. V létě byl v Jakartovicích turnaj staré gardy, kde hrál za místní klub a zde se potkal s bývalým předsedou Brodňanem, který ho úspěšně přemluvil, aby se vrátil zpět do Jakartovic.
V týmu máti i dva fotbalisty původem ze Španělská. Ty se vám jak podařilo získat? Odkud přišli? Jak se s nimi dorozumíváte?
Ano máme. Jsou zde v rámci programu Erasmus. Ty se nám podařilo získat díky Mirka Gračanina (Takový skaut Jakartovic, který mě zde přivedl také (smích)), se kterým hrají v Ostravě malou kopanou, ten je přivedl na přípravný zápas, na kterém se skvěle předvedli. Po zápase se vše potřebné domluvilo a zůstali u nás. Dorozumíváme se většinou v angličtině.
Stěbořice a Píšť se vám už asi nepodaří dohnat, tudíž asi vzhlížíte na novou sezónu. Podaří se vám silný kádr udržet? Nebo plánujete dokonce ještě posílit?
Tyhle dva týmy mají dostatečný náskok a udrží si ho i nadále. Určitě bych byl rád, kdyby náš kádr zůstal alespoň z větší poloviny stejný. Doufám, že nám to příští rok vyjde a budeme na nejvyšší příčce tabulky. (úsměv) Co se týče posílení, tak si myslím, že dva až tři hráči možná přestoupí k nám do Jakartovic.
Co vy zůstanete v týmu Jakartovic i na podzim?
Nemám v plánu odcházet. Máme skvělou partu, fanoušky, vedení je taky na dobré úrovni a myslím si, že se to v Jakartovicích bude jenom zlepšovat. (úsměv)
Popište našim čtenářům vaši dosavadní kariéru.
Začínal jsem jako žák v Kunčičkách, v dorostu jsem hrál za Hlubinu a byl na střídavém startu v Heřmanicích. Za muže jsem pak nastupoval za Hlubinu, Jakartovice, Kylešovice a Petřvald na Moravě.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.