Hráč kola Šimeček: Je to pro mě osobní vítězství. S klukama bych chtěl vykopat 1. A třídu

Díky velmi dobrému výkonu a dvěma vstřeleným brankám si řekl o místo v ideální sestavě daného kola 1. B třídy a fanoušci ho zvolili nejlepším hráčem. Záložník Vamberku Petr Šimeček v zajímavém rozhovoru. Jaké má se svým mateřským klubem cíle?  

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Petře, co říkáš na vítězství v anketě?
Děkuji, že jsem se mohl dostat do ankety a vyhrát ji. Je to pro mě takové menší osobní vítězství a vážím si toho.
Jak hodnotíš poslední výhru se Smiřicemi, jaký to byl zápas?
Výhra byla spíše povinností. Soupeř přijel jen v devíti lidech a projevilo se to i na průběhu zápasu. Od začátku jsme dobývali branku soupeře. Smiřice byli “zaparkováni” ve svém vápně, takže se bylo těžké dostat se do vápna kombinací nebo dlouhým balónem přes obranu. První pořádnou šanci jsme měli až v 16 minutě zápasu, kterou jsme proměnili gólově. Poté už z nás opadl stres a vstřelili jsme další 4 branky do konce poločasu. Druhý poločas byl z naší strany otřesný! Zbytečné chyby v kombinacích, zbrklost, nedůslednost a především hrůzostrašná koncovka. Co jsme neproměnili v druhé půlce utkání, bylo až neuvěřitelné. Nakonec jsme vsítili ještě jeden gól a zápas dohráli už s balónem na kopačkách.
Jak jsi byl spokojený se svým výkonem a dvěma brankami?
Se svým výkonem jsem v celku spokojený, hlavně v prvních 45 minutách. Vstřelil jsem dvě branky, což se mi dlouho nestalo a jsem za to moc rád. Určitě jsem mohl vstřelit více gólů. Šance jsem měl, ale bohužel jsem je nedokázal proměnit. Jsem rád, že jsem mohl pomoci týmu vyhrát. To je nejdůležitější.
Jsi spíše střelec nebo nahrávač?
V poslední době spíše nahrávač, proto mě těší, že jsem po delším střeleckém půstu dal dva góly. Spíše bych ty dva góly raději dal na hřišti hradecké Slavie, která nás teď čeká v sobotu, ale určitě si neztěžuji. Doufám, že mi to přidá odhodlání vstřelit nebo i nahrát na gól a pomoci týmu v těžkém sobotním utkání.
Jak hodnotíš letošní sezonu z pohledu Vamberku?
Začátek letošní sezony se nám bohužel nevydařil. První tři zápasy jsme prohráli a bylo jen na nás, jak se s tím porveme. Na konci podzimní části jsme měli dvacet bodů a drželi si střed tabulky, ale bohužel nám zase nevyšly první tři zápasy jarní části a opět jsme je prohráli. Důležitá byla výhra proti Opočnu. To jsme si mysleli, že nás to nakopne a začneme hrát, ale bohužel další zápas jsme prohráli o pět gólů. Je to i nestabilitou kádru. Dalo by se říct, že každý víkend hrajeme jinak a pak to je vidět i na hřišti, že si tolik nerozumíme. Ale věřím, že si to všechno sedne i s příchodem nového trenéra.
Kde bys rád viděl Vamberk na konci sezony?
Určitě bych nás chtěl vidět v tabulce výš. Je teď pro nás hlavně důležité urvat co nejvíce bodů a dohrát soutěž ve středu tabulky a příští sezonu bojovat o vrchní místa.
Jaký máš vztah ke klubu a co s ním plánuješ do budoucna?
K našemu klubu mám obrovský vztah. Dalo by se říct, že to je moje srdeční záležitost. Ve Vamberku hraju už šestnácti let a nikdy jsem nikam neodešel. Určitě by slušelo, kdyby Vamberk hrál 1. A třídu. Zázemí zde máme lepší než týmy ve vyšších soutěžích a k tomu dvě krásná hřiště.
Co tvoje fotbalové ambice?
Já vlastně asi nemám žádné osobní ambice. Fotbal už není mojí prioritou, hraji teď druhou ligu v nohejbalu. Ale jinak jsem ve Vamberku spokojený a vděčný, že tu můžu hrát. Chtěl bych jednou s klukama vykopat tu 1. A třídu, to by bylo kouzelné.
Zároveň hraješ i nohejbal. Jak často?
Ano, hraji druhou ligu v nohejbalu v Holicích a zároveň krajský přebor za TJ Peklo. Když se to všechno sejde, tak mám vlastně čas jen v úterý, celý týden mám tréninky nebo zápasy. Druhou ligu hrajeme vždy v sobotu a právě se mi to kříží s fotbalem, takže je těžké to obojí skloubit, aby to fungovalo.
PETR ŠIMEČEK
Narozen: 14. 6. 2002 v Rychnově nad Kněžnou. Mateřský klub: TJ Baník Vamberk. Úspěchy: Postup do 1. B třídy.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.