Brutovský: Až na jaře ukazujeme svou pravou tvář

Nejlepším hráčem 21. kola 1. B třídy se stal záložník Kocbeří Matěj Brutovský, jenž v posledním odehraném kole dvěma povedenými góly režíroval důležitou výhru nad Jičínem B (3:1). Jeho tým usilovně bojuje o záchranu v krajské soutěži. Více v rozhovoru s osmadvacetiletým středopolařem. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Matěji, zápas s Jičínem B ti vyšel výborně. Souhlasíš?
Je pravda, že mi zápas vyšel jak herně, tak konečně i gólově.
Dal jsi dvě krásné branky. Kam je ve své kariéře řadíš?
Obě branky jsem vstřelil z poměrně větší vzdálenosti a z takových branek mám vždy radost. Ale neřekl bych, že je řadím někam výš než ostatní branky. Jsem hlavně rád, že nám pomohly ke třem velmi důležitým bodům.
Jak těžký zápas s Jičínem byl? Získali jste důležité vítězství.
Zápas to byl velmi těžký. Do první branky to byl vyrovnaný zápas, ale od té doby jsme to byli my, kdo diktoval tempo zápasu, a před odchodem do kabin se nám podařilo z rohového kopu zvýšit na 2:0. Po přestávce Jičín zvýšil aktivitu, ale byli jsme to opět my, kdo vstřelil gól. Jičínu se pak podařilo snížit z pokutového kopu na 3:1, ale do žádné další šance jsme už soupeře nepustili. Myslím, že jsme zaslouženě získali tři velmi důležité body.
Jak vidíš situaci směrem k záchraně?
Všichni věříme, že se nám podaří soutěž udržet i pro příští sezonu. Na jaře předvádíme velmi slušné výkony a hlavně se nám daří je přetavit v body. Věříme, že v těchto výkonech i výsledcích budeme pokračovat i nadále a sezonu zakončíme mimo sestupové pásmo.
Co říkáš na vítězství v anketě?
Samozřejmě jsem rád za každé individuální ocenění. Potěší na jakékoliv úrovni.
Jak ses k fotbalu dostal a co pro tebe znamená?
Pocházím z fotbalové rodiny, takže jsem už odmala trávil veškerý čas na hřišti a fotbal si zamiloval.
Co čekáš od zbytku jara?
Čekám a doufám, že získáme co největší počet bodů, který povede k záchraně.
Jaký je v Kocbeřích tým?
Po podzimu by si každý asi řekl, že nic moc, ale myslím, že až teď na jaře ukazujeme svou pravou tvář a sílu. Máme spíše bojovný tým s řadou individualit. Tou největší je jednoznačně kanonýr Martin Kilevník. Klobouk dolů, jak dokáže i ve svém věku pořád motat hlavy obráncům.
Jaké máš ve fotbale ambice a kde se vidíš v dalších sezonách?
Nějaké přehnané ambice už nemám. Chci hlavně, aby mě fotbal nadále bavil a chodil jsem na něj rád. Myslím, že to je nejdůležitější. A kde se vidím v dalších sezonách? Jelikož je tady skvělá parta a fotbal mě tu baví, nemám důvod se vidět někde jinde než tady. Jen doufám, že to bude pořád v krajské soutěži.
MATĚJ BRUTOVSKÝ
Narozen: 12. února 1994 v Broumově. Hráčská kariéra: TJ Slovan Broumov, FK Náchod, FC Hradec Králové, FC Olympia Hradec Králové, Sparta Úpice, MFK Trutnov, TJ Jiskra Kocbeře. Úspěchy: angažmá v ligovém dorostu FC Hradec Králové.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.