Michal Jamnický - Zbytek jara chceme odehrát bez ztráty bodu

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 21. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, jak jste spokojen s výhrou o hráče kola?
Zdravím, jsem hodně spokojen. Děkují trenérovi, že mě vybral a všem, co mi posílali hlasy.
Byl jste nominován za zápas proti Vávrovicím. Byl jste spokojen se svým výkonem, nebo byste na něm našel nějaký škraloup?
Vždycky se najde něco, co by se dalo zlepšit. Do zápasu jsem dal všechno, co jsem mohl, tak jak zbytek našeho týmu, ale chyběla koncovka. Vždycky mi to letělo mimo bránu.
Vávrovice jste porazili o tři branky. Odpovídá výsledek předvedené hře, a jak vy sám jste zápas viděl?
Už před zápasem jsme věděli, že to bude těžký match, jelikož jsme měli hodně zraněných hráčů, takže nám museli pomoct i dorostenci, kteří před námi odehráli svůj zápas. Hned ze začátku jsme dostali gól, na který jsme po 15 minutách odpověděli pokutovým kopem, který nás trochu nabudil, ale do poločasu jsme neuměli nic dalšího vymyslet. Druhý poločas nám vyšel skvěle, kdy po pár minutách jsem ve vápně nahrával Ondrovi (pozn. Ondřej Haas), který svou šanci proměnil, a to nás hodně nabudilo a začali jsme koordinovat hru. Jako každý zápas jsme začali dávat góly až ve druhém poločase.
Byl jste u klíčového okamžiku zápasu na začátku druhého poločasu, kdy jste se ujali vedení. Jak byste tento okamžik popsal?
Na začátku druhého poločasu jsem věděl, že do toho musím dát všechno a musíme do nich vletět, což se mi povedlo. Míč měl u nohy obránce z Vávrovic, kterého jsem začal napadat tak, aby neuměl nijak rozehrát, a to se mi povedlo. Vypíchnul jsem mu míč a běžel jsem po lajně směrem k bráně, a když jsem se rozhodl odcentrovat, uviděl jsem vedle sebe ve vápně Ondru, který si volal o balón, tak jsem mu ho přihrál a ten ho krásně umístil do brány. Měl jsem velkou radost.
Spoustu zápasů jste na jaře obrátili až ve druhém poločase. Čím myslíte, že je to způsobeno a kde berete sílu na obrat?
To nevíme ani my (smích). Trvá nám dlouho, než zjistíme, že jsme na hřišti a že se máme soustředit jenom na zápas. Poté si o poločase všechno vyříkáme a druhý poločas jsme úplně jiní. Umíme si pořádně nahrát a konečně i dát ten gól, který nás vždycky nabudí a potom to jde už samo.
V sobotu vás čeká zápas jara s vedoucí Píšti. Co si od toho zápasu slibujete a s jakou taktikou do něj vstoupíte?
Věřím, že to bude hodně dobrý a bojovný zápas. Jak pro hráče, tak i pro diváky. Já věřím, že se pořádně nabudíme před zápasem a zápas ukončíme výhrou. Na Píšť jsme se hodně připravili a vymýšleli jakékoliv taktiky, ale momentálně je říct nemohu, aby se na nás nepřipravili. Co můžu říct je, že se hodně těším.
Jaké jsou ambice Stěbořic pro zbytek jara?
Odehrát zbytek zápasu bez ztráty bodů a věřit, že nám ten postup už konečně vyjde.
Už jste si vyzkoušel 1. A třídu v Darkovičkách. Máte ambice si ještě zahrát vyšší třídu?
Byla to pro mě hodně velká zkušenost, ale momentálně nad tím neuvažuji. Spíše už se mi nikam nechce. Stěbořice jsou pro mě jako rodina a ta by se neměla opouštět. Máme hodně dobrý kolektiv a scházíme se nejen na fotbale. Vždycky Stěbo!!
Teď z jiného soudku. Blíží se MS v hokeji, jak odhadujete, že si povede náš tým?
Když jsem je teď sledoval na turnaji, tak hráli moc dobře, takže doufám, že jim to vydrží celé MS a vrátí se domů se zlatým kovem na krku. Šance tam je veliká.
Popište čtenářům vaši kariéru.
Já jsem moc týmu neprostřídal. Mé první krůčky ve fotbale začaly ve Stěbořicích, kde hraji do teď. V dorostu jsem si byl zahrát i v Hradci nad Moravicí, ale myslím, že po sezóně jsem se zase vrátil zpět. Když už jsem hrál poslední rok v dorostu, tak jsem chodil vypomáhat i mužům, což mi hodně dalo. Byl to úplně jiný fotbal. Do těla jsem moc chodit nemohl s mou váhou, ale za to jsem jim zase utekl (smích). Další změna mužstva byla až, když jsem šel do Darkoviček vyzkoušet 1. A třídu. Tam jsem nějakou dobu vydržel a nabral zkušenosti do svých nohou a vrátil se zpět do Stěbořic, kde hraji až doteď a byl bych rád, kdybychom už konečně postoupili do té 1. B třídy, tam nějakou dobu přetrvali a potom třeba i zkusili postup do 1. A (smích). Ale to už moc předbíhám.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.