Postavení v tabulce neodpovídá kvalitě týmu, František Klíma doufá, že jeho tým na jaře bude stoupat tabulkou směrem nahoru

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 17. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak by jsi popsal zápas s Jesenicí, rodila se snadno tato výhra?
Zápas s Jesenicí pro nás byl klíčový, protože jsme měli o 3 body více než soupeř, a tak jsme mysleli i na to, že musíme bodovat. Což se nám povedlo. Začali jsme velice aktivní hrou, která nám vydržela prvních 20 minut. Díky tomu jsme v úvodu zápasu dali gól a získali tak klid na míči. Měli jsme další gólové příležitosti, které se nám bohužel nepodařilo proměnit. Po 20 minutách hra opadla na obou stranách. Naše obrana měla co dělat s hostujícími protiútoky. Před koncem poločasu se nám opět podařilo skórovat a navýšit na 2:0. V kabině jsme si řekli, kde nás pálí pata a co chceme zlepšit. To se nám podařilo zúročit hned po poločase, kdy Kuba Šolc dal svůj druhý gól a zvýšili jsme na 3:0. Hra se od té doby uklidnila a soupeř, tak trochu čekal na to, co my uděláme. Nám se moc nedařilo ve finální přihrávce, a tak většina našich akcí končila na soupeřově vápně. Soupeř z toho těžil rychlými protiútoky a taky se to osvědčilo. V 80.minutě, kdy hosté snížili na 3:1. Závěr zápasu jsme si pohlídali a v nastaveném čase zvýšili na konečných 4:1. Musím říct, že zápas nám ukázal, jaké máme silné stránky a že bychom se neměli bát jich využít. Nesmím také zapomenout zmínit, že v tomto zápase se poprvé ukázali nové posily z Rejšic. Osobně myslím, že místo v tabulce neodpovídá naší kvalitě. :)))
Můžeš nám přiblížit tvojí fotbalovou kariéru?
Moje fotbalová kariéra začínala právě v Bousově, kdy mě táta poprvé přivedl na trénink abych si vyzkoušel, jestli mě to vůbec bude nebo nebude bavit. Následně jsem dlouho hrál v Mladé Boleslavi. Když jsem byl hráčem Mladé Boleslavi, tak jsem hrál i za výběry a následně za mládežnické reprezentace. V juniorce jsem přesunul své angažmá do Jablonce, kde jsem odehrál také část své fotbalové kariéry. Následně přes ČAFH jsem se dostal do 3. ligy do týmu Union Nový Bydžov, kde moje „profesionální“ kariéra skončila, po tom co jsem 3 měsíce nedostal zaplaceno ani korunu a musel jsem platit nájem a další povinnosti. Od té doby jsem prošel hodně kluby, za zmínku stojí určitě i Brandýs n.Labem, kde jsem hrál divizi a kde jsem později z časových důvodu skončil a vrátil se zpět do svého mateřského klubu, kde doufám, že dohraju zbytek fotbalové kariéry.
Jak probíhala vaše zimní příprava na jarní část?
Musím přiznat, že naše zimní příprava nebyla úplně nejlepší. Já osobně jsem za leden a únor odtrénoval maximálně 3-4 tréninky. A obdobně to měla většina kluků. Nejdřív to byl „covid“ následně pracovní povinnosti, možná u někoho lenost, nevím. Nicméně, před začátkem sezóny jsme se s klukama a s trenérem sešli a řekli, že bychom chtěli, aby to mělo úroveň, aby nás to bavilo a můžu říct, že to mělo veliký efekt. Nyní trénujeme ve větším počtu avšak je na hřišti znát, že nemáme takovou fyzičku.
Dozvěděl jsem se, že jsi prý tak trochu vůdce při pozápasových oslavách, jak jsi tento titul dostal?
Dobrá otázka, jak jsem dostal tento titul. :D Já se netajím tím, že si užívám života a všeho co dělám, takže když už se jde slavit, tak se jde.. :D
Tvému oblíbenému týmu Realu Madrid se tento víkend tolik nedařilo jako Vám, čím si to vysvětluješ?
Real Madrid je můj nejoblíbenější tým od mala a všichni víme, že z jednoho zápasu se nemůžou dělat závěry. V zápase nám chyběl Benzema a mrzí mě, že trenér nedává více důvěru Hazardovi, třeba by to dopadlo jinak. To ale nemůžeme vědět a trenér také nejsem abych to ovlivnil. Důležité je se podívat na tabulku (tam máme dostatečný náskok) a soustředit se na další zápasy, které nás čekají.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.