Vyzpovídali jsme pro Vás Jiřího Matějku- zeď v brance Rapidu

Osmatřicetiletý Jiří Matějka vychytal proti Unionu čisté konto a vysloužil si tak vítězství v hlasování o hráči 12. kola.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak vypadá letní příprava brankáře?
Letní příprava probíhala, jako všechny předešlé. Převážně s tréninkovým parťákem gólmanem "A" týmu Jirkou Liškou, který mě donutí na sobě ještě trochu pracovat (smích).
Co říkáte na postavení Rapidu v tabulce? Panuje v kabině spokojenost?
Naše postavení v tabulce je fajn, ale jsme "B" tým Rapidu a momentálně je také důležité zapracovat do dospělého fotbalu naše dorostence a ukázat jim, že v týmu Rapidu mají možnost hrát i vyšší soutěž. Ale samozřejmě, také každé vítězství a postavení v tabulce mě dělá obrovskou radost.
Velká gratulace k čistému kontu. Jak byste vy osobně zápas zhodnotil?
Mockrát díky. Union byl na zápas velmi dobře připravený a myslím si, že zápas měl velmi dobrou úroveň. Nám se podařilo vstoupit do zápasu aktivně a právě naši dorostenci ( a nejen oni) mají momentálně supr formu, takže zápas byl odbojovaný a to nám přineslo 3 body.
O víkendu vás čeká lídr soutěže ze Zruče. Probíhá příprava na tento zápas nějak odlišně než na ty ostatní?
Na zápas se připravujeme, jako na každý jiný. Možná nám z důvodu velké marodky a souběžného zápasu "A" týmu budou muset vypomoci i mladší dorostenci, ale jsou to kluci šikovný a bojovníci, takže nás opět čeká zajímavé utkání.
Jak dlouho se věnujete fotbalu?
Před fotbalem jsem do nějakých 10 let hrál házenou, ale pak nás to s klukama táhlo k fotbalu. Na Rapidu jsme zažili vždy výbornou partu a jsem rád, že si stále spolu zahrajeme, ať už v "B" týmu, tak nově i za gardu.
Prozradíte nám vaše cíle v této sezoně?
Naše cíle do sezóny jsou pořád stejné. Hlavně se bavit fotbalem a k té naší radosti přizvat i mladší kluky. A to není v dnešní době někdy úplně jednoduché.
Máte kromě chytání spojené s fotbalem i jiné aktivity?
Moji kluci Kryštof a Vojta začínají hrát také fotbal, tak se snažím vypomáhat trenérům. Takže fotbal je stále můj největší koníček.
Co považujete za váš největší úspěch kariéry?
Největší úspěch mé kariéry je, že mi fotbal pořád baví.
Táhlo vás to vždycky mezi tyče?
Ano, ať už mezi břízkama za barákem, nebo potom ve velké brance, vždycky jsem chtěl chytat.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.