Petr Přibys: V Poříčí jsem doma!

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 9. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Je jím Petr Přibys z Královského Poříčí! Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Petře, jste prvním týmem, který obral Chodov o body a hned o všechny tři. Jak utkání hodnotíš?
Utkání bylo velmi soubojové, někdy podle mého názoru až za hranou, z čehož pramení i počet karet na obou stranách. V první půli jsme dali dva góly, což nás i více uklidnilo, ale zároveň nabudilo. Druhý poločas byl v režii hostů, kteří snížili na rozdíl jediné branky, jelikož nás bylo o jednoho méně. My jsme se snažili zabezpečit hlavně v obraně a vycházeli jsme pouze do brejkových situaci. Jednu z nich jsme naštěstí využili a utkání dotáhli do zdárného konce.
Nerad bych se zbytečně pitval v nešťastném zranění Honzy. Zajímalo by mě pouze, co se ti na opačné straně hřiště honilo hlavou?
Musím říct, že jsem ten souboj pořádně neviděl, protože kolem byli asi 2 hráči ještě. Jediné co jsem slyšel, bylo prasknutí a následně jsem viděl Hanze na zemi v bolestech. Nic příjemného to nebylo, protože stejně jako celý tým o něj máte strach a chtěli byste mu pomoci, ale nemůžete, takže i tak trochu bezmoc.
Spoustu hráčů z týmu si prošlo Sokolovem, ty jsi tam byl do 17 let.. bylo ti už tehdy dáno najevo, že se do áčka neprobojuješ, nebo za tvým přestupem do Kr. Poř. stálo něco jiného?
Ano v Sokolově jsem hrál za mládežnické kategorie a v dorostu U17 jsem v zimě skončil. O A-týmu nebyla vůbec řeč, byl jsem mladý a na soupisce měli skvělé brankáře, tudíž to nepřicházelo vůbec v úvahu. Důvod přestupu do Královského Poříčí byla malá vytíženost v mistrovských utkáních a následné nepohodnutí se s trenérem v naší kategorii.
Teď už jsi v Poříčí přes pět let, jsi tam spokojen? Máš ambice se ještě někam posunout?
V Poříčí jsem spokojen velmi, je tady skvělé zázemí, lidé, i super parta a klub tedy beru jako svou srdcovou záležitost. Nějaké nabídky jsem měl, ale kvůli Vysoké škole, kterou studuji by to nešlo moc skloubit. Kdyby přišla nějaká zajímavá nabídka, tak bych o tom přemýšlel, ale v blízké době odejít určitě nehodlám. Jak jsem řekl, v Poříčí jsem doma!
Máte tedy dobrou partu?
Nálada v kabině je skvělá, stejně jako celá parta. Padá jedna hláška a srandička za druhou.
Kdo z týmu: nejvíc nadává, chytá nejdřív křeče, trénuje nejpoctivěji?
Musím se přiznat, že tréninky moc nestíhám, ale určitě Čip (Honza Jiráček) si na tréninku i při zápase rád zanadává. (smích) Na křeče je expert v poslední době Roman Boček. (smích) A nejpoctivěji trénuje samozřejmě celý tým!
Co Tomáš Bereczký?
Bery je zraněný a přicházel do týmu jako zvučná posila, což za zápasy, které hrál, určitě naplnil a ve hře byl cítit. Určitě takový hráč, jako je on, by chyběl každému týmu, ale my máme celý tým složený ze skvělých fotbalistů, kteří se ho pokoušejí nahradit, aby jeho absence nebyla tak výrazná.
Další těžké utkání vás čeká teď proti Nejdku, jdete si pro výhru a víte už, na co si především budete muset dát pozor?
Tak kdybych řekl, že do zápasu nejdeme s cílem vyhrát, nemohl bych sport vůbec dělat, takže samozřejmě si jdeme pro 3 body. Svěřenci Míši Halapeje jsou tradičně velmi silní a nepříjemní soupeři. Je to družstvo, které si zakládá hlavně na týmovém výkonu, ale jsou silní i individuálně. Nečeká nás nic jednoduchého, což všichni ví. Na co konkrétně si budeme muset dávat pozor nechám na trenérovi, nechci mu lézt do zelí. (smích)
Co předzápasové rituály? Máš upravený jídelníček?
Samozřejmě pár rituálů a zvyků mám, ale ty si nechám pro sebe. Stravu nějak extra neřeším, ale samozřejmě si nedám celé kuře s 10 knedlíky a zelím půl hodiny před zápasem! (smích)
Kdo je tvým fotbalovým vzorem a tvůj oblíbený klub?
Mým fotbalovým vzorem byl A. Lopes z Lyonu v mládežnických kategoriích, ale teď už žádný vzor nemám. A můj nejoblíbenější klub je Chelsea, které fandím už od 10 let.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.