Honza Mašata rozeslal spoluhráčům odkazy, aby pro mě hlasovali a já jim něco zase zaplatil do kasy, tipuje Marián Geňo proč se stal hráčem kola

Hráčem kola se stal slávistický Marián Geňo, a tak jsme ho vyzpovídali v krátkém rozhovoru. Došla řeč i na jeho aktuální působení v ČFL nebo třeba na to, jak se k jeho náročné fotbalové kariéře staví jeho partnerka.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj, gratuluji k výhře ocenění hráče kola. Do sestavy kola ses dostal díky svému výkonu na půdě loňského mistra z Vintířova. Jak těžký to byl zápas a jak se vyvíjel z tvého pohledu?
Ani bych neřekl, že to bylo kvůli nějakému mému extra výkonu, ale spíš, že jsme vyhráli na půdě obhájce vítěze a zrovna na mě vyšel rozhodující gól. A pak už Honza Mašata rozeslal spoluhráčům odkazy, aby pro mě hlasovali a já jim něco zase zaplatil do kasy. Co se týká zápasu, tak jsme měli dobrý vstup, rychle jsme vedli o dva góly a soupeř se vlastně celý zápas hnal za vyrovnáním. To se mu nakonec nepovedlo, i když situací k tomu měl dost. My jsme ovšem měli také spoustu šancí rozhodnout zápas dřív, ale i tak si výhry z horké půdy moc vážíme.
V 75. minutě jsi se ujal exekuce penalty. Ta se stala rozhodujícím momentem zápasu. Jsi na penalty předem určený nebo ses na ní prostě jen cítil?
Trenér takové věci neurčuje, nechává to na nás hráčích. A vzhledem k tomu, že jsme hráli víceméně s mladším dorostem, tak jako zkušenej hráč jsem to vzal na sebe. Jinak na penaltu se cítím vždycky (smích).
Jak víme, tak trénuješ slávistické áčko a nastupuješ za B tým. Zeptám se tě ale, jaká role ti svědčí více - trenér nebo hráč?
Těžké odpovědět, ale už se cítím spíš jako trenér, vše jde na prvním místě tímto směrem. Ale tuhle hru miluju, takže pokud je možnost a nebudu spoluhráčům na hřišti překážet, tak si vždy rád čutnu.
Jak se pro tebe dá vše časově skloubit? Osobní život, trénování, zaměstnání a hraní za B tým. Co na to říká partnerka? Užije si tě alespoň trochu?
Ona už si mě takhle brala, takže s tím asi počítá, samozřejmě, že ale někdy remcá. (smích). Ale já vlastně trénuji jen když chci a je k tomu možnost s áčkem. Jak už jsem říkal, hraní je pro mě jen zábava. Navíc béčko hraje zápasy v podstatě kolem komína, není to nic náročného na cestování, to už bych nedal.
Máš nějaký moment, který je pro tebe ve tvé hráčské i trenérské kariéře něčím nezapomenutelným?
Těch momentů je strašně moc, přeci jen už fotbal dělám nějakých třicet let. Ale hráčský asi když jsem vyhrál nejlepšího střelce ve třetí lize. Trenérský na mě doufám ještě čeká, ale nejvíc zatím bylo osmifinále poháru na Slavii, jen škoda, že kvůli covidu nemohli lidi na stadion. I tak to byl ale fajn zážitek, kluci dokázali dát v Edenu i tři góly.
Dáme si pár mých klasických rychlootázek. Sparta nebo Slavia?
Nejsem velký fanda ani jednoho klubu. Ale rád se kouknu na zápasy obou mužstev. Momentálně se mi víc líbí ale fotbal Slavie. Sparta je poslední léta taková nijaká.
Barcelona nebo Real Madrid?
Uff, když už bych měl vybrat, tak asi Real, působilo v něm více hráčů kteří se mi líbí. Ale to se dá říct vlastně i o Barce.
Výhra v derby nebo prvenství v ČFL, ale s prohranými derby?
Jednoznačně celkové vítězství. Derby prohrát nechceš, ale stejně je vždy rozhodující postavení v tabulce po závěrečném kole.
Pivo nebo panák?
Už tři roky alkohol nepiju, takže řeknu spíš dobré kafíčko.
Penalta nebo přímák?
Penalt jsem proměnil mraky, trestňáky mi spoluhráči moc nepůjčovali, takže jasná penda.
V derby se Sokolovem se vykartoval Ludvík Tůma. Je nyní ve hře, že za A tým nastoupíš i ty?
Ve hře to bylo už v Sokolově, ale tam jsme pak spíš potřebovali hráče dopředu. Já už se nikam cpát nechci, ale momentálně máme nějaké hráče mimo hru, takže se to stát může, ale je to spíš taková nouzovka. Už musím mít rozum, tahle soutěž není rozhodně procházka růžovou zahrádkou.
V dalším zápase přivítá B tým doma Nejdek. Jaký očekáváš vývoj?
Očekávám běhavého soupeře, to zaprvé. Zadruhé u nás se vývoj předpokládat nedá, mužstvo je opravdu hodně mladé, a tím pádem jsou průběhy zápasů takové bláznivé. Ale nám jde v této soutěži zejména o výchovu hráčů a jejich adaptaci na dospělý fotbal. Ale samozřejmě jde všechno líp když se vyhrává.
Děkuji moc za rozhovor a přeju ať se dál daří jak v áčku, tak v béčku.
I já děkuji. Přeji vaší stránce mnoho úspěchů a sledovanost.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.