Martin Vitásek - Chceme hrát ve středu tabulky

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 8. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře. Na jakou odměnu se můžou kluci těšit v kabině?
Děkuji. Kluci se za podporu můžou těšit na láhev.
Pojďme se vrátit k zápasu s Melčí. Jak jste ho viděl z pozice brankáře?
Byl to těžký zápas. Chtěli jsme vyhrát pro trenéra, který už před zápasem měl plnou hlavu problémů se sestavou, konkrétně s obranou, kdy nám chyběli čtyři hráči na post stopera (Harazim, Halška, Vitásek David a Tomaško). Na stopera musel brácha, který dle mě chyběl ve středu zálohy. V zápase mi přišlo, že Melč hraje v sestavě 5-0-5, kdy se po našich ztrátách dostávali jejich útočníci do čistých brankových šancí. Věděli jsme, že Chreno s Martínkem dělají 95% hry Melče a my jsme je nedokázali pohlídat. Štítina taky měla pár gólových šancí, které jsme neproměnili, a proto zápas skončil remízou 3:3.
Byl jste spokojen se svým výkonem a výkonem mužstva?
Řekl bych, že každý hráč na hřišti (včetně mě) se musí zamyslet nad tím, proč jsme dostali v 95. minutě gól z rohu na 3:3, to je špatně.
Který svůj zákrok považujete za nejpovedenější?
Řekl bych asi střela od kapitána Martínka, která se povedla se štěstím vytáhnout na břevno.
Prakticky celý zápas jste byli o krok před soupeřem. Jaktože se nepovedlo zápas dovést do vítězného konce?
Je to ztráta dvou bodů. Nedokážeme podržet balon + zbytečné ztráty a sami pomůžeme Melči do tlaku, kdy měli v 94. minutě standardku a dva rohové kopy.
Šest zápasů a osm bodů. Panuje spokojenost skoro po polovině podzimu? Kolik bodů jste si představoval vy, že získáte?
Spokojenost nemůže být nikdy, každý zápas je hratelný, jen záleží, v jaké sestavě se poskládáme, protože snad až na zápas s Vávrovicemi, jsme nikdy nebyli v plné sestavě (a to nevím přesně).
Jaký bodový zisk by byl pro vás ideální na konci podzimu?
V rozehrané sestavě by byl ideál kolem 18-20 bodů, ale uvidíme.
Jaké jsou ambice týmů pro tuto sezónu?
Střed tabulky a stabilizace týmu. Bylo by fajn přivést někoho na stopera po odchodu Lehnerta a Watzlawika a velké marodce na tomto postu.
V prvním zápase ve Stěbořicích jste se zranil. Jak k této situaci došlo?
Stalo se to už ve 3. minutě, kdy po centru z levé strany jsme se nešťastně srazili s útočníkem. Byl jsem v bezvědomí a procitl jsem až v nemocnici s otřesem mozku. Skoro nic si z toho dne nepamatuji ani ten náraz. Chtěli jsme tam urvat bod a vycházet z defenzívy, ale po zranění brankáře a navíc v okleštěné sestavě nešlo hrát se Stěbořicemi vyrovnanou partii.
Jak dlouho trvala rekonvalescence a už jste v pohodě?
Pauza trvala dlouhé 2-3 týdny, kdy mi doktor a manželka dovolili lehký trénink.
Koho považujete za favorita soutěže a kdo naopak podle vás bude mít na konci v rukou černého Petra.
Postup si vybojuje určitě Píšť. Kdyby postupovali dva týmy, tak bych to přál ještě Stěbořicím, ale podle všeho je jim okresní přebor začarován. Možná dřív postoupí Štítina než Stěbořice. (smích) S černým Petrem bych tipl Kylešovice, kdy jejich pád asi ještě neskončil, což mi je líto.
Jak je pro vás důležité, popřípadě nedůležité hrát v jednom týmu s bráchou (protože jste hráli spolu v Oticích, Benešově, Hošticích a vlastně i nyní ve Štítině)?
Myslím že pro nás oba je to důležité být v jednom týmu. Doma nám vždycky říkali, že spolu jsme silnější. Na Štítině jsme tuším čtvrtým rokem a jsme zde spokojeni. Teď navíc, když máme každý svůj osobní život tak je to fajn příležitost se vidět častěji na trénincích a zápasech.
Jaký je váš nejlepší a nejhorší zážitek ve fotbale?
Nejlepší fotbalový zážitek jsou tři postupy v dorostu až do krajského přeboru kde jsme poráželi Kravaře, Jakubčovice apod. I tam jsme zase hráli s bráchou spolu. Nejhorší naopak každé zranění či prohra.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.