Přestal jsem fotbalu dávat maximum, přiznal Artem Motrunich

Mladý hráč Plaňan Artem Motrunich doma na Ukrajině vystudoval univerzitu, do Čech přijel pracovat a navíc má možnost relaxovat oblíbeným fotbalem. V uplynulém kole zatížil konto soupeře dvěma góly, po právu se dostal do sestavy kola a vy jste ho zvolili hráčem kola. Jak on sám viděl zápas ve Štítarech se dozvíte v rozhovoru.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V zápase jste dal gól už v první minutě...
Jsem si jistý, že rychlý gól je velkou výhodou pro jakýkoli tým, zejména na hřišti soupeře. Dodává sebevědomí. Útok našeho týmu z levého křídla skončil střelou na bránu, brankář soupeřova týmu míč jen vyrazil nahoru a já už se postaral jen o zakončení.
Pak vás ale Štítary zatlačili na vlastní polovinu...
Nehráli jsme pod dojmem snadného vedení, rychle jsme zapomněli na gól, ale tým soupeře vrhl veškerou svou sílu na naši bránu, a právě to vedlo k vyrovnávacímu gólu.
Brzy jste ale opět strhli vedení na svoji stranu...
My jsme se zase pokusili o nějaké rychlé protiútoky, v jedné z těch akcí jsme to zvládli velmi dobře a stav se zvýšil na 1: 2.
Strachovali jste se ve druhém poločase o výsledek?
Ve druhém poločase jsme hráli opatrněji, protože tyto tři body pro nás byly velmi důležité.
Máte sice odehrané jen tři zápasy, ale není zisk čtyř bodů málo?
Máme skvělý tým. Myslím si, že čtyři body nestačí, ale čas nelze vrátit, takže se pokusíme z dalších zápasů vyždímat maximum.
Překvapivě jste podlehli Ovčárům. Co se stalo?
Možná jsme někde podcenili soupeře, který podnikl několik vynikajících protiútoků, což vedlo k tomuto výsledku. Na druhé straně jsme měli spoustu dobrých útoků i my, ale v tomto zápase nám opravdu chyběla střelecká potence.
Jak byly tvoje fotbalové začátky?
Jako dítě jsem začal hrát fotbal, hrál v různých týmech nejvyšší a první ligy Ukrajiny. Když jsem dospěl, ukázalo se, že jsem se začal méně věnovat fotbalu a hrál už jen v regionálních a okresních soutěžích.
Jak se ti trénuje pod trenérem Šafránkem?
Šafránek je velmi dobrý trenér, tým s ním má vynikající vztah, je radost trénovat pod jeho vedením. Jako každý trenér je orientovaný na výsledky a očekává, že na hřišti budeme hrát dobře. Vyžaduje fotbalovost, ne jen odkopávání míče.
Jak se ti líbí v Čechách? Lidé, příroda, nebo např. restaurace...
Česká republika je skvělá země s krásnou přírodou a skvělými lidmi. O hospodách vám neřeknu přesně, protože tam nejsem častý návštěvník (smích).
Jaké jiné záliby máš nebo jsi doma měl?
Na Ukrajině jsem hlavně studoval, vystudoval jsem univerzitu. Fotbal byl relaxací a skvělým způsobem, jak získat spoustu emocí a vzrušení. Někdy také rád hraji počítačové hry.
Čemu ses v poslední době nejvíc zasmál?
Obecně jsem pozitivní člověk, velmi často se směji, ale konkrétně se nepamatuji.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.