Richard Novotný: S Vénou určitě nesoupeřím, vnímám ho spíše jako svýho golmanskýho tátu

Nejlepším hráčem 5. kola jste zvolili gólmana Richarda Novotného ze Slavie KV! Richard nám poskytl rozhovor, který si můžete přečíst zde.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V utkání s Hroznětínem nepadla ani branka, jak ty utkání hodnotíš?
Jako jeden z nejstarších hráčů týmu, v 19 letech (smích), musím říct, že máme velmi mladý tým. Náš mladý tým je pracovitý a bojovný, ale v některých situacích jde vidět jeho nezkušenost a zbrklost. Zápas s Hroznětínem byl podle očekávání hodně silový, z mého pohledu jsme měli více ze hry a soupeř hrozil spíše z nakopávaných balonů nebo standardek. Jediné čeho můžeme litovat, je neproměnění dvou obrovských šancích v první pětiminutovce druhého poločasu, které by zápas rozhodly.
Vybavíš si nějakou gólovku, kterou jsi v utkání vychytal?
Co si ze zápasu tak vzpomínám, jediná šance se kterou jsem měl práci, byl přímý kop na hranici vápna, kdy míč proletěl skrz zeď, což je pro nás golmany celkem nepříjemné.
V bráně nastupuje kromě tebe taky Václav Bláha, je v týmu za jedničku? Pokud ano, snažíš se od něj učit? Pokud ne, soupeříte o post jedničky, nebo jak to máte nastavený?
My golmani ve Varech jsme skvělá parta, nezáleží kdo chytá, to určuje trenér. Snažíme se pokaždé co nejlépe připravit na každý zápas a pomoct si navzájem. S Vénou určitě nesoupeřím, vnímám ho spíše jako svýho golmanskýho tátu (smích), od kterého se toho snažím co nejvíce naučit.
Čím vším už jsi ve fotbale prošel?
S fotbalem jsem začínal ve Staré Roli přibližně v 8 letech, poté jsem se přesunul do Sedlece, kde jsem strávil nejdelší část své fotbalové kariéry. V patnácti si mě vybrala místní Slavia a od té doby tam hraju, s výjimkou půlročního hostování v Lokomotivě KV na které taky moc rád vzpomínám.
Jaké jsou tvé záliby mimo fotbal?
Nejvíce času se snažím trávit se svojí rodinou a přáteli, kteří pro mě znamenají nejvíc. Rád si chodím zacvičit nebo si vyčistit hlavu na procházce s naším milovaný psem. Aby to nevypadalo, že můj život je jako reklama na zdraví životní styl, nepohrdnu ani dobrým točeným pivem! (smích)
Slavia nebo Sparta?
Za mě určitě Plzeň. V Plzni mám velkou část rodiny, dalo by se říct, že je to můj druhý domov. Ani k jednomu z pražských S to moje srdce netáhne.
Máš fotbalový vzor?
Fotbalový vzor nemám, mým vzorem je pro mě ve všem můj táta. Ale kdybych měl říct jednoho fotbalistu, tak nejradši jsem vždy sledoval Ikera Casillase - brankářskou legendu Realu Madrid.
Dostal by ses ve fotbale rád ještě někam výš?
Když jsem byl malý, mým snem bylo poslechnout si znělku ligy mistrů na hřišti jako hráč. Jak čas ale utíká, vím že to byla jen jedena z mnoha dětských představ. Ale kdo ví, fotbal je fotbal a může se stát cokoliv, když tomu jde člověk naproti. Budu makat, snažit se a uvidíme kam mě moje fotbalová cesta zavede. Nakonec bych chtěl moc poděkovat rodině a kamarádům za podporu co se mi od nich dostává.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.