Lukáš Kunc - Před zápasem si vždy dám ledovou sprchu

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 4. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře. Jak jste sledoval hlasování a jak jste motivoval fanoušky, aby pro vás hlasovali?
Děkuji mockrát! Jak se vyvíjí hlasování, jsem sledoval několikrát denně a fanoušci, kteří pro mě hlasovali, byli určitě hlavně mí přátelé a taky spoluhráči, kteří mi ten hlas dali určitě rádi. (smích)
Co budete muset přinést do kabiny?
Do kabiny jsem již přislíbil nějakou kvalitní lahvinku. Tou u nás jistě nikdo nepohrdne. (smích)
S Vávrovicemi jste po poločase prohrávali 0:2. Pak jste ale skóre otočili. Byla Csaplárova past součást vaši taktiky?
Součástí taktiky rozhodně ne. Chtěli jsme do zápasu vstoupit úplně jinak, hlavně aktivněji a to se bohužel v prvním poločase nedařilo. O pauze v kabině jsme si jasně řekli, že hru musíme zlepšit, a Vávrovice už toho moc neměly a Csaplárová past na konci utkání opravdu sklapla. Tedy se potvrdilo, že tento pojem má občas skutečně něco do sebe.
Jak jste vy sám osobně zápas viděl, a jak jste byl spokojen se svým výkonem?
Byl to zápas dvou rozdílných poločasů. V první půli byly Vávrovice rozhodně lepším týmem a po střele ze střední vzdálenosti, navíc přidaly další gól z rohu. Pomohla nám rozhodně poločasová pauza, kdy jsme mohli probrat naše chyby a říct si, co zlepšit do druhého poločasu. Hosté nám obrat usnadnili, když si dali vlastní gól. Poté jsme dali branku z rychlého brejku a během krátké chvíle i další z rohového kopu. To vše se událo během deseti minut hry. Měli jsme ještě další vyloženou šanci, kterou jsme však nedokázali proměnit. Pokud mám zhodnotit svůj výkon, jsem nadmíru spokojen. Gól a asistence se počítá. Navíc vzhledem k tomu, že jsem přijel ve dvě v noci hodně unavený z dovolené ve Švýcarsku a my hráli už v deset ráno.
Dal jste vyrovnávací branku, jakým způsobem jste jí docílil?
Asi v 65. minutě jsme se dostali do rychlého brejku, kdy mi náš útočník Peťa Dušek krásně přiťukl balon do běhu a já ho někde z prostoru penalty umístil k levé tyči.
V neděli jedete do Píště. S jakou taktikou tam pojedete?
V Píšti to bude strašně těžký zápas. Hrajeme u nich, má nové posily a v prvních utkáních se jevila víc než dobře. Přesto tam nepojedeme se sklopenými hlavami a budeme se chtít určitě poprat o dobrý výsledek a obrat Píšť o nějaký ten bod. Remíza by byla super!
Dolní Životice hrají třetí sezónu okres, jaké máte ambice pro tento ročník?
Vstup nám zatím vyšel parádně a budeme se chtít v novém ročníku pohybovat určitě v první polovině tabulky. Klíč k tomu bude sbírat body hlavně doma, protože tam jsme opravdu silní.
Koho vy sám letos favorizujete na postup a proč?
Jsem přesvědčený, že v souboji o postup si to rozdají dva týmy - Píšť a Stěbořice. Mírně favorizuji přece jen Píšť, protože tam přivedli opravdu kvalitní hráče. Jsem zvědav na jejich vzájemný zápas.
Co vás přivedlo k fotbalu a jak se vyvíjela vaše kariéra?
Fotbal jsem hrával už jako malý kluk, jelikož jsme měli hřiště těšně za barákem a já tam byl snad denně. Jelikož v naší vesnici nebylo mužstvo žáků, začal jsem s fotbalem v Litultovicích. Později jsem přešel do Slavkova na dvě sezóny a poté jsem bohužel musel fotbal přerušit asi na deset let, jelikož jsem zároveň dělal i závodně atletiku na republikové úrovni a nešlo to dál tyhle dva sporty skloubit. K fotbalu jsem vrátil až do mužů a to do rodné vesnice Dolní Životice.
Jste příslušník naší armády. Máte nějakou zajímavou historku z práce?
Ano od roku 2017 a těch historek je tolik, že by bylo těžké jmenovat nějakou jednu konkrétní.
Vašim koníčkem jsou hory. Jakou nejvyšší horu jste pokořil? Která hora je vaším snem? A co je váš největší zážitek z hor?
Byla to minulý týden Bella Tola (3025) ve švýcarských Alpách. Do budoucna si chci určitě pořídit potřebné vybavení a začít už i s pořádným lezením. Vysněná hora bude určitě ta nejvyšší v Evropě, a to Mt. Blanc. A Největším zážitkem z hor byl asi loni, kdy jsme s partou přátel ušli za týden opravdu náročný trail v Alpách, který měřil 150 km. Ty výhledy tam se mi navždy vryly do paměti. Jinak mám rád samozřejmě i naše české hory. Na Jeseníky nedám dopustit.
Jaký máte předzápasový rituál?
Několik hodin před zápasem je to ledová sprcha, poslech dobré hudby a v kabině před zápasem si dávám svůj oblíbený energetický nápoj, až potom můžu na plac. (smích)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.