Zápasy v sobotu dopoledne mi svědčí, říká Turek z Havlíčkova Brodu

Kapitán Havlíčkova Brodu Roman Turek popisuje, co jeho týmu pomohlo k výhře nad Lanžhotem. Jak se dívá na domácí termíny zápasů? Dozvíte se i to, kde v kariéře nabral nejvíce zkušeností a co se mu líbí na Tomáši Součkovi.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Romane, gratuluji ke zvolení hráčem kola. Čeká tě nějaký příspěvek do kasy?
Děkuji. Samozřejmě čeká a pokladník pan Kučera už má všechno sepsané a zaúčtované.
Sledoval jsi hlasování? Kdo tě podpořil v tom, že jsi těsně vyhrál?
Hlasování jsem sledoval, protože právě náš pokladník vyburcoval celý tým, abych to byl právě já, kdo mu přispěje do kasy. Takže se kluci posnažili.
O víkendu jste udolali silný Lanžhot. Jak bys zápas popsal?
Věděli jsme, že nás nečeká nic lehkého. Vzhledem k několika absencím v kádru jsme museli trošku přeskládat řady a pozměnit taktiku i v závislosti na tom proti jakému týmu nastupujeme. Vyšlo to dobře a my si připsali důležitou výhru. Očekával jsem, že druhý poločas bude ze strany Lanžhotu aktivnější a vypracuje si více šancí a zatlačí nás. Nakonec kromě asi dvou centrů ze strany neměli prakticky nic a my tak mohli slavit. Takticky a týmově jsme to zvládli skvěle.
V přípravě i v prvním kole jste dostali dost branek. Co se v posledním zápase změnilo?
Bohužel jak říkáš, v přípravě jsme obdrželi hodně branek. Hlavním důvodem bude asi to, že se točila sestava a ještě k tomu v obraně jsme měli několik zraněných hráčů. V zápase se Žďárem nás sráželi individuální chyby, a proto jsme se z těchto zápasů chtěli poučit a jít do zápasu s tím, že branku nedostaneme. I přesto, že jsme ji dostali, tak to na vítězství stačilo.
O víkendu hrajete doma s Břeclaví. Co od zápasu čekáš?
Břeclav má ze dvou zápasů šest bodů, a to je vždycky povzbuzení na začátku sezony a bude se jim tak hrát lépe. Takže i u nás budou chtít bodovat. Mají silné a mladé mužstvo, takže si myslím, že by to mohl být kvalitní zápas, který doufám dopadne naším vítězstvím.
Doma hráváte v sobotu dopoledne. Jak ti to svědčí?
Zatím v tom vidím jen pozitiva. Ráno člověk vstane, nachystá se a jde hrát. Když se hraje odpoledne, tak je tím zabitý celý den, protože hráč musí čekat až třeba do šestnácté hodiny než to vypukne. Takhle mám pak zbytek víkendu volno a mohu se věnovat rodině. Pro některé fanoušky to asi úplně ideální není. Ti měli harmonogram jiný. Ráno posekat trávu, dát si oběd a pak se jít podívat na fotbal. Snad si i tak najdou cestu na stadion.
Ve své kariéře jsi kromě klubů na Vysočině hrál i v zahraničí. Kde jsi hrál, jak dlouho a na jaké úrovni?
Máš pravdu. Rok a půl jsem byl v Německu ve městě Strausberg kousek od Berlína, kde jsme hráli pátou nejvyšší soutěž, což byla velice kvalitní soutěž, kde hraje spousta technicky zdatných fotbalistů. A zároveň atmosféra na tribunách u některých zápasů byla opravdu nádherná a strhující. A pak tři roky v Rakousku v klubu SC Amaliendorf, kde jsme hráli opět pátou nejvyšší soutěž, zde to bylo spíše fyzicky náročné. Žádný hráč vám nedaroval nic zadarmo a často to byla pořádná bitva. Celkově bych obě soutěže přirovnal k naší Divizi. Byla to skvělá zkušenost.
Zdá se, že se havlíčkobrodský klub stabilizoval a míří výše…
Díky koronaviru se v klubu událo spoustu změn a přišlo několik nových hráčů včetně mě. Momentálně máme velmi mladé mužstvo, kde je spousta hráčů, co hrají své první zápasy v chlapském fotbale, a tak je pro nás důležité, aby odehráli co nejvíce zápasů na této úrovni a posbírali zkušenosti a uvidíme na co to za pár let bude stačit.
Co říkáš na kariéru havlíčkobrodského Tomáše Součka, jehož přestup do Anglie navíc klubu pomohl i finančně?
Tomášovi to přeji, protože svým charakterem a pracovitostí si získal fanoušky nejen v Česku, ale i v Anglii a věřím, že se za nedlouho posune ještě o krok výše. Můj kamarád Jan Mikula (hráč Liberce), který s ním hrál ve Slavii říkal po jeho prvním startu za juniorku Slavie, kde nastoupil ještě jako dorostenec, že to je nejlepší hráč, jakého kdy viděl a teď svou kvalitu jen potvrzuje. Jinak finančně jeho přestup zajisté pomohl a už se zpracovávají některé projekty pro mládež, kam peníze půjdou.
Jaký je tvůj oblíbený tým?
Sparta, Dortmund, Real Madrid.
Kdy nebo jak jsi začal s fotbalem, kdo tě k němu přivedl?
Začínal jsem v pěti letech v Ledči nad Sázavou, kam mě přivedla mamka.
Na jakém postu nejraději nastupuješ?
Stoper.
Co říkáš na portál fotbalunas.cz?
Líbí se mi, že si zde každý může přečíst souhrn ze všech soutěží, které ho zajímají.
VÝBĚR ROMANA TURKA:
Největší kliďas týmu:
Pavka Malimánek
Největší srdcař týmu:
Jindřich Kučera
Největší bavič týmu:
Když vidím Adama Dejla tak on. Jinak se o nějaké vtípky pokouší Jindřich Kučera.
Nejrychlejší hráč týmu:
Jan Bajer, Martin Cakl
Hráč s nejtvrdší střelou v týmu:
Adam Dejl, Jindřich Kučera
Děkuji za rozhovor.
Taky děkuji.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.