Lukáš Žůrek - Věřím, že letos se sezóna dohraje

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 3. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

 

Rozhovor jsme vedli s Lukášem Žůrkem z Komárova.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, co říkáte na své vítězství?
Pěkný den, ono každý úspěch je skvělý, obzvlášť když jsem svedl první ligový zápas po čtyřech letech a ještě k tomu jsem dostal šanci nastoupit v základní jedenáctce. Vážím si všech příznivých ohlasů na předvedenou hru.
Co budete muset donést do kabiny za svou výhru?
Jistě to nezůstane pouze u pozitivní energie a laufu z dobrého vstupu do sezóny, nějaký litřík tomu slušet bude.
Vraťme se k nedělnímu zápasu se Závadou, popište nám jeho průběh.
Jak už to chodívá, dle mého rozhodla první vstřelená branka. Ta nám dodala klid pro další vývoj zápasu. Do kabiny jsme už šli za stavu 3:0, jasně jsme si řekli, co budeme hrát dál a vyšlo to, krátce po střídání stran jsme přidali další branku a zápas už byl v naší kompetenci.
S jakou taktikou jste šli do tohoto zápasu?
Do zápasu vstupovaly oba týmy s určitými ambicemi, naše ambice byla jednoduchá a to po herním výpadku si znovu zahrát před diváky, podpořit to herním výkonem a vyhrát.
Vy jste se podílel na několika brankách. Jak jste tyto situace viděl?
Ano, jednou z nich byla první branka, když mi spoluhráč posunul balón do lajny. Lehce jsem prováhal první moment šance centrovat, ono to bylo i tím, že jsem si nebyl jist, jestli je někdo ze spoluhráčů ve vápně. Každopádně jsem zasekl, posunul míč na druhou slabší nohu a odcentroval, v tu chvíli byl ve vápně Michal Šubert, jenž parádně načasoval svůj náběh a z voleje s přehledem zakončil. Druhá nahrávka byla již do otevřené obrany, kdy jsem pouze posunul před šestnáctkou míč na útočníka a ten si poradil umístěnou střelou k tyči.
Jak vy sám jste byl spokojen se svým výkonem?
Popravdě jsem moc spokojen nebyl, v ten den bylo strašné vedro a já měl pocit, že už ve 20té minutě budu zralý na střídání. (smích)
V neděli budete hostit Stěbořice, s jakou taktikou půjdete na jednoho z aspirantů postupu?
Půjdeme do zápasu jako do každého, zahrát si kolektivní sport a udělat co nejlepší výsledek.
Minulé dvě sezóny se kvůli Covidu nedohrály. Jak myslíte, že to dopadne s touto?
Věřím, že se dohraje bez problémů.
Jak vy sám jste se udržoval během pauzy v kondici?
Začátkem roku se mi poštěstilo vyjet se svou přítelkyní za jejími rodiči do Španělska. Stal se z toho téměř dvouměsíční beach volleybalový kemp, což velmi napomohlo kondici i vstupu do nové sezóny.
Popište našim čtenářům svou kariéru.
Většinu své kariéry jsem strávil v Komárově, začínal jsem v 6ti letech od minižáků, až po dorost. Poté, co se zrušil dorost, jsem hostoval ve Slavkově, kde jsem hrával s kamarády ze školy. S přechodem do mužů jsem se vrátil do Komárova, ale jelikož jsem se moc neprosazoval, zkusil jsem přestup na sezónu do Otic, kde jsem kvůli zranění s fotbalem skončil. A jak už jsem zmínil, po delší pauze od fotbalu jsem tento rok obnovil kariéru zpět v Komárově.
Co děláte rád ve svém volném čase a jaké máte koníčky?
Z profesní stránky je to video produkce, nicméně všechen ostatní volný čas věnuji sportu a vzdělání.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.