Vždycky jsem obdivoval inteligentní a technické hráče, říká hráč kola Karel Novák

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 3. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Kájo, gratuluji ti k titulu Hráč kola, co na svůj triumf říkáš?
Děkuji. Tak každé individuální ocenění je příjemné zadostiučinění, ale primární jsou samozřejmě úspěchy klubové. SK Včelná je skvělý klub s bohatou tradicí, na kterou se snažíme navázat. Bez svých spoluhráčů a jejich nasazení bych toto individuální ocenění jistě nezískal.
Zvolen do sestavy kola a následně hráčem kola jsi byl za tvůj výkon v utkání se Čtyrákem. Jaký to byl z tvého pohledu zápas?
Zápas to byl, jak už je tady zvykem, náročný, nicméně jsme si ho tak trochu zkomplikovali sami. Za stavu 2:1 jsme kopali penaltu, kterou jsme opět trestuhodně zahodili a místo pohodového dvougólového vedení jsme se museli bát o výsledek až do úplného závěru.
V utkání jsi vstřelil rozhodující gól svého týmu. Popsal bys nám svou trefu?
Všechno začalo vydařenou přihrávkou na skvěle naběhnuvšího Polanského, který se ocitl na kraji pokutového území, všiml jsem si, že nemá ve vápně dostatečnou útočnou podporu, tak jsem se odhodlal k poslednímu sprintu a snažil se najít vhodné místo na případné zakončení, Ondra následně ukázal výborný přehled a i přesto, že byl zdvojen dokázal se na pětníku otočit a výborně mě najít svou tvrdou přihrávkou na hranici malého vápna, tudíž už jsem měl v podstatě jednoduchou práci. Řekl bych, že 90% podíl na tomto gólu má právě Ondra Polanský.
V neděli jedete do Mladého. Co o soupeři víte a co můžeme od zápasu očekávat?
Nečekám nic jiného než opět těžký zápas na horké půdě. Mladé má sice z prvních 3 zápasů pouze 1 bod, ale proti silnému Mokrému 3x vedlo a nakonec dokázalo uhrát cennou remízu, budeme se muset pevně koncentrovat a na hřišti nechat maximum.
Zeptám se tvou fotbalovou kariéru. V kolika letech jsi s fotbalem začal a jakými jsi prošel kluby?
Moje fotbalová kariéra započla v mých 6ti letech v Malše Roudné, kde jsem strávil několik let v mládežických kategoriích. Poté šel fotbal chvíli na druhou kolej, ale nakonec mi začal opět chybět a vzhledem k tomu, že na Včelné byla v tu dobu skvělá parta, nebylo o čem přemýšlet. Jednu sezónu jsem následně strávil na hostování v budějovické Slavii a nakonec jsem se opět stal hráčem SK Včelná, kde bych rád svou kariéru završil.
Máš nějaký fotbalový vzor, nebo oblíbeného hráče? A jakému klubu fandíš?
Vždycky jsem obdivoval inteligentní technické hráče typu Bergkamp, Fabregas nebo Santi Cazorla. Z českých vod bych rád vyzdvihl Pavla Verbíře, jehož herní “display” je skutečným studijním materiálem pro všechny fotbalisty. Pokud totiž chceme vidět přesnou přihrávku a čtení hry, musíme sledovat Verbíře. Co se týče mého oblíbeného klubu už od malička miluju londýnský Arsenal. LONDON IS RED!
Jaké máš koníčky mimo fotbal? Co ve volném čase rád děláš?
Svůj volný čas trávím většinou se svými přáteli nebo přítelkyní. Rád cestuji a sem tam si něco přečtu. Kromě fotbalu ještě aktivně hraju tenis a taková atypická záliba, rád sbírám figurky slonů.
Chtěl bys vzkázat něco do kabiny, popřípadě našim čtenářům?
V první řadě bych chtěl poděkovat serveru fotbalunas jako takovému za to, že se se snaží zatraktivnit fotbal i na amatérské úrovni, což se určitě daří. Do kabiny bych rád vzkázal jedno velké díky všem spoluhráčům a hlavně Petru Křiváčkovi, který se bohužel ještě před sezónou vážně zranil a přesto je pro náš tým obrovským přínosem. Práce kterou odvádí mimo hřiště sice není na první pohled vidět, ale je to právě on, kterému můžeme z velké části vděčit za to, že nám to zatím docela dobře šlape.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.