ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 12.kolo Zlínský | Krajský přebor - Přerovský rodák Radim Michálek se přes Zlín, Hulín a Valašské Meziříčí dostal až do Nevšové

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 12. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulace k hráči kola, na body jste ale v Napajedlích nedosáhli, jak ale utkání probíhalo?
Děkuji Vám a zároveň všem, kdo mi dali hlasy. Zápas pro nás nezačal úplně nejlépe, hned ve druhé minutě jsme dostali gól na 1:0. Nám se podařilo v 9. minutě rychle srovnat díky gólu Vaška Tomšů a zápas začal téměř od začátku. V první půli jsme si vytvořili několik vyložených šancí, které jsme bohužel nedokázali proměnit. Na to jsme doplatili ke konci druhé půle, kdy se podařilo domácím dotlačit míč za brankovou čáru. Za stavu 2:1 pro domácí jsme již nestihli zareagovat a prohráli jsme těsným výsledkem.
Koho letos favorizuješ na postup do Divize?
Určitě Kvasice. Svými výkony potvrzují dominanci v této soutěži.
Jak vidíš ambice Nevšové ve druhé sezoně v Krajském přeboru, zatím to vypadá na boj o záchranu?
Bohužel výsledky neodpovídají našim představám ze začátku soutěže. Trápí nás hlavně střelecká produktivita. V zápasech si dokážeme vytvořit několik vyložených šancí, ale nedokážeme je ve většině případů proměnit. Je to někdy frustrující, když celý tým maká a k dobrému výsledku chybí opravdu málo. My se ale rozhodně nevzdáme a budeme bojovat každý zápas o setrvání v krajském přeboru. Tým na to máme.
O víkendu hrajete domácí zápas s Provodovem, co očekáváš od tohoto duelu?
Naše zápasy s Provodovem jsou vždy vypjatější, hraje se dobrý fotbal. I diváky určitě tyto typy zápasů baví. My se budeme snažit podat co nejlepší výkon a urvat všechny body v náš prospěch.
Vyhráli jste krajský pohár, ale v MOL cupu v derby se Slavičínem vám to nevyšlo podle představ?
Výhra v poháru byl pro nás velký úspěch, těšili jsme se z toho, že si budeme moct zahrát MOL Cup, ve kterém jsme se střetli se sousedním Slavičínem. Zápas pro nás skončil tragicky, v takových zápasech si člověk uvědomí, jak velký je rozdíl mezi jednotlivými soutěžemi. Slavičín vyhrál minulou sezónu divizi a bylo to na hřišti poznat. Pro nás to bylo vystřízlivění a dobrá zkušenost.
Jaká je zatím Tvá hráčská kariéra a kde jsi začínal s fotbalem?
S fotbalem jsem začal v rodném Přerově ve věku pěti let. Poté jsem v mladších žácích přestoupil do Zlína, kde jsem prošel všemi kategoriemi až do třetiligového B-týmu. Za ten jsem odehrál dvě a půl sezóny. Pak se zrušily B-týmy a začala se hrát juniorská liga, kterou jsem díky svému věku hrát nemohl. Proto jsem zamířil do třetiligového Hulína, kde jsem působil jednu sezónu. Po angažmá v Hulíně jsem strávil ještě půl sezóny ve Valašském Meziříčí a minulou zimu jsem začal hrát za Nevšovou.
Kdo Tě podporuje ve Tvé fotbalové kariéře?
Nejvíc určitě máma s tátou. Dřív mé zápase hodně prožívali.
Co říkáš na výkony Vašeho kanonýra Vaška Tomšů, zatím mu to už tolik nepadá a soupeři ho asi už znají?
Vašek dlouhodobě dokazuje, že je velice platným hráčem. S tím přichází i břemeno nebezpečného hráče, kdy si soupeři na něj dávají mnohem větší pozor. Také často nehraje na svém postu útočníka a musí pomáhat do zálohy, kolikrát i bránit. Je to těžké každým rokem obhajovat skvělé výkony a spoustu branek. V posledních dvou zápasech však vstřelil dva góly a já věřím, že bude v této formě pokračovat i nadále.
Na které trenéry rád vzpomínáš?
Trenérů jsem zažil opravdu hodně a každý mi nějakou formou pomohl vy vývoji dál. Chtěl bych ale zmínit pana Ondřeje Kačera, který mě vedl ve Zlíně bohužel jen krátce, za to jsem však pod ním pocítil největší výkonnostní posun. Se současným trenérem Ďurďou dobře vycházím a fotbal mě pod jeho vedením baví.
Jaké je Tvé povolání a jaké jsou Tvé koníčky?
Pracuji u táty ve firmě a mezi mé koníčky patří sport, zejména tenis a také rád cestuji.
Jak hodnotíš výhru reprezentace nad Anglií a který český fotbalista Tě nejvíc zaujal?
Je to samozřejmě skvělý výsledek, asi nikdo nečekal, že tento zápas takto zvládneme. Snad se českému fotbalu blýská na lepší časy. Všichni podali skvělý bojovný výkon, zejména se mi líbil výkon Alexe Krále, kterého bylo plné hřiště.
Sleduješ portál www.fotbalunas.cz a líbí se Ti jeho obsah a aktuálnost?
Ano, portál občas sleduji a jeho obsah se mi líbí. Najdu zde mnoho informací z naší soutěže
Dík za rozhovor...
Také děkuji.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.