Hráč kola Michal Pavlata z Přepeř dal přednost práci před profesionálním fotbalem

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 6. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím je Michal Pavlata nastupující za Přepeře. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Vaše branka zajistila výhru nad Velvary. Jak padla?
Kluci to vykombinovali na straně tak, že se balón dostal až k Fílovi (Jarosz), který mi dal balón hezky pod sebe a já to levačkou dobře trefil. Naštěstí.
Jak byste okomentoval zápas?
Celkově si myslím, že jsme byli lepší než soupeř. Šancí jsme si během zápasu vypracovali dost, já sám jsem také další příležitost spálil a jsem tedy rád, že se nám to nevymstilo a bereme tři body, které pro nás byly dost důležité.
Po angažmá ve Viktorii Žižkov jste rok fotbal nehrál. Jak jste ten rok strávil a jak se zrodilo Vaše působení v Přepeřích?
Ve Viktorce jsem skončil v květnu 2018, kde jsem se rozhodl pro menší životní změnu a odjel jsem pracovat na Rhodos. Ačkoli jsem nabídky měl, po návratu zpět jsem se již nechtěl do profesionálního fotbalu vracet, ale na fotbal jsem pochopitelně úplně nezanevřel. Pár týdnů před tím, než jsem se měl vracet do ČR, jsem s týmem Přepeře navázal kontakt a jsem moc rád, že jsme se na mém působení dohodli.
Jak Vás mužstvo přijalo?
Bylo to dost zjednodušené, protože jsem valnou většinu kluků z týmu už znal, a tak se nějaké velké seznamování ani konat nemuselo. Tudíž si myslím, že jsem zapadl vcelku rychle. Je super, že je tu dobrá parta, což je asi to nejdůležitější, a tak se ten fotbal dělá příjemněji.
Mezi zájmy uvádíte i basketbal. Co tedy říkáte na vystoupení naší reprezentace na MS?
Basketbal mám strašně rád a MS jsem sledoval pravidelně. Je úžasné, co dokázali a doufám, že to nebyla jenom náhoda. Věřím, že když budou hrát takto dál, mají šanci znovu uspět obdobným výsledkem. Jenom si přeji, ať je to příště blíž než v Číně, abych mohl fandit přímo v hale a ne pouze u televize
Je Vám 26, což je ideální fotbalový věk. Chtěl byste ještě zkusit vyšší soutěž?
Snad nikoho nezklamu, ale nechtěl. Být profesionálním fotbalistou jsem si zkusil být a stačilo mi to. Jelikož si myslím, že naše nejvyšší soutěže se finančně neslučují s označením profesionálních sportovců,pokud nehrajete za prvních pár celků ligy, tak jsem si v jeden moment řekl, že bude lepší, pokud si začnu kariéru budovat v jiném odvětví. Mám vystudované strojírenství, tak jsem se vrhl do něj.
Jaké byly Vaše fotbalové začátky?
V pěti letech jsem nastoupil do Jablonce a prošel všemi jeho kategoriemi až do A mužstva, kde jsem se objevil v sedmnácti letech a v kádru zůstal až do devatenácti, než jsem odešel na hostování do Ústí nad Labem. Jablonec miluji a je mi moc líto, že za ně nemám žádný ligový start. Naneštěstí pro mě jsem chytil éru jabloneckého Galacticos, a tak musím objektivně říci, že dostat se do hry přes hráče jako Lafata, Piták, Jarolím, Kopic, Kovařík, Novák, to pro mě bylo nereálné a i za ty tréninky s nimi jsem vděčný.
Další kolo jedete do Liberce. Co očekáváte od zápasu?
Vzhledem k tomu, že jsem Jablonečák, hrát zápas s Libercem je pro mě svátkem a velkým derby. Pevně věřím, že vyhrajeme a potvrdíme body z domácího hřiště i na venkovním.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.