ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 7.kolo Zlínský | Krajský přebor - Pavel Krajča je českým akademickým futsalistou roku a s Baťovem by si někdy rád zahrál otrokovické derby s Viktorií

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 7. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulace k hráči kola, vyhráli jste na horké půdě ve Slušovicích, jak utkání s nováčkem probíhalo?
Mockrát děkuji. Slušovice nás překvapily svou fotbalovostí a pohybem. My se dlouho hledali. Pomohli nám dva slepené góly. Následně jsme již začali hrát svoji hru a kromě určitých pasáží jsme odehráli dobré utkání a zaslouženě zvítězili.
Tobě se podařilo zaznamenat hattrick, co těm brankám předcházelo?
Každému gólu předcházela dobrá kombinace a přesný míč od mých spoluhráčů do prostoru, kam jsem potřeboval. Mají na nich velký podíl.
Vaše domácí utkání hrajete na umělce, nemáte problémy při venkovních zápasech s přechodem na přírodní trávu?
Dříve jsme ten problém nejspíš měli, ale nyní trénujeme na trávě co to jen jde, tudíž ten přechod je snažší a jde to vidět i v utkáních na hřišti soupeřů.
V pátek hrajete s Velkými Karlovicemi, těm se na podzim příliš ale nedaří, nedojde u Vás k podcenění soupeře?
Karlovice jsou velmi kvalitní mančaft a my s ním nemáme zrovna příznivou bilanci. To, že nyní nemají dobré období nic neznamená. Nesmíme tedy nic podcenit. Určitě to bude jedno z hlavních témat předzápasové porady. Věřím však, že jsme rok od roku zkušenější a tohle si pohlídáme.
Koho považuješ letos za kandidáta postupu do Divize a kdo bude hrát o Černého Petra?
Jednoznačně Kvasice, Luhačovice a Morkovice. Soutěž je však na samém začátku, o postup i sestup může hrát několik týmů.
Jaká je zatím Tvá hráčcká kariéra a kde jsi začínal s fotbalem?
Začínal jsem jako malý žáček v rodném Fryštáku. Prošel jsem dorosteneckými kategoriemi ve Zlíně, vyzkoušel si třetí ligu v Hulíně a přípravu v divizním Slavičíně, kde mě však ihned ze startu vyřadilo zranění. Nyní působím již pár let na Baťově.
Na které trenéry nejraději vzpomínáš?
Každý trenér měl něco do sebe. Rád vzpomínám na trenéra Milana Hanka ve Zlíně, který nás naučil hodně fotbalovosti a máme s ním spoustu úsměvných historek. Dobré roky jsme zažili i s trenéry Káňou a Gábou, jejichž styl hry byl založen hodně na síle a vytrvalosti, navíc byli dobří i do party. Spokojenost panuje i nyní s dvojicí trenérů Zapletal -­ Sečeň.
Jaké máš koníčky a jaké je Tvé povolání?
Kromě fotbalu a futsalu se snažím chodit do posilovny, rád si zahraji tenis či squash nebo vyjedu s přáteli na kole. Povoláním jsem obchodní manažer.
Jak hodnotíš spoluhráče, zázemí a chod otrokovického klubu?
Vytvořili jsme na Baťově skvělou partu. Vše tedy hodnotím velmi pozitivně.
Myslíš si, že může v příští sezoně dojít i na otrokovické derby Baťov vs Viktorka?
Stát se může cokoliv a věřím, že by si to spousta hráčů i lidí v Otrokovicích přála. Nevím jestli hned v příští sezóně, ale myslím si, že se toho brzy dočkáme.
Vím, že hraješ 2. ligu futsalu za zlínské vysokoškoláky, jaké máte letos ambice a věříte si v osmifinále poháru na Hlinsko?
Stejné jako každý rok. Bavit se futsalem a hrát klidný střed tabulky. Rozhodně si na Hlinsko věříme a jedeme tam s cílem vyhrát. Rád bych na naší palubovce ve čtvrtfinále přivítal další prvoligový tým. Své tajné přání mám.
Musím na Tebe prozradit, že jsi dokonce akademickým futsalistou roku v ČR, jak si vážíš tohoto ocenění a jak se Ti hrálo za akademickou reprezentaci?
Tohoto ocenění si vážím opravdu hodně. Věřím, že pro zlínský futsal jsem udělal a snažím se stále dělat co nejvíce mohu. Beru to tedy jako odměnu. Za reprezentaci se hrálo fantasticky. Světový šampionát v Kazachstánu byl můj největší zážitek a rozhodně na něj nezapomenu. Úvodní duel s Kazachstánem sledovalo okolo 10 tisíc lidí, atmosféra byla opravdu fantastická a celkově jsem si ty okamžiky v týmu užíval.
Dík za rozhovor...

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.