V dětství jsem fandil Spartě, ale pak jsem dostal rozum, říká hráč kola Tomáš Kupsa

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 5. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Vítězem se stal Tomáš Kupsa ze Smrčiny Horní Planá. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak hodnotíte zápas v Kaplici?
Zápas v Kaplici byl od začátku ve svižném tempu a říkám trenérovi: "Davide - Kasťo tam já ani nejdu, kolem mě prolítnou jak na motoroce, vždyť je mi 41." Pak se to ale lehce uklidnilo a bylo i příznivé skóre, stav 1:1 byl super a sestava takto měla zůstat do konce. Kolem 60. minuty se ale spoluhráč zranil a já musel zaskočit. Kaplice má zkušené hráče, kteří prošli krajem a taky pár pěkných nerváků na jejich věk (smích), takže to bylo pěkně heclé, ale to je okres, to se musí brát s nadhledem. Navíc když jim to tam pár minut před koncem spadne, to už to pak dokopete. Ale dopadnout to mohlo všelijak, gólovky na obou stranách byly a to jako dost.
Jak padl Váš gól, který byl rozhodující?
Myslím, že to byl druhý roh co jsem byl na hřišti, prostě dobře kopnuté od Adama, brankář zůstal v bráně, obránci se také nehnuli, já nemusel ani vyskočit a lehce hlavou jsem dostal míč do brány. I spoluhráči byli překvapení, jak to bylo snadné a bez dozoru domácích. Každopádně do Kaplice se jelo s velkým respektem a obavou, kolik jich dostaneme. Hrát proti B mužstvům je vždy těžší. Takže velká radost z vítězství.
Jaké máte v Horní Plané cíle pro tuto sezónu?
Cíle jsou asi ve všech kabinách stejné, já říkám, že se musí chtít vždy vyhrát a když už to vývoj zápasu nedovolí, tak si alespoň zahrát. Takže dle mne vyhrát vše, co se dá, další trenér Petr - Kosťa mi říkal, že cíl je hrát špic, takže asi tak.
Co říkáte na úroveň okresního přeboru?
Já nemohu moc Českokrumlovský okres srovnávat, na Krumlovsku jsem hrál jen za dorost a pak jsem se pohyboval ve fotbale na Prachaticku - Stožec a Lenora. Myslím, že je to všude podobné. Někdy si pro deset gólů jedete, někdy je zase dáte, záleží, jak se tým sejde.
Po remíze rozhodují zápas penalty. Jak se Vám to zamlouvá?
Penalty se mi nezamlouvají z pozice hráče, nikdy jsem je nechtěl moc kopat, z pozice fanouška asi super. Ale jsem spíš zastánce remíz a dělby bodů.
Při domlouvání rozhovoru jste byl překvapený z titulu Hráč kola. Kdo podle Vás tedy zařídil Vaše vítězství svými hlasy?
Já tyto weby nesleduji, takže jsem neměl o ničem tušení, až když jste mi napsal e-mail, že jsem něco vyhrál, začal jsem se ptát kluků co to jako je. No všichni měli výtlem, tak se ptám, jestli jsem alespoň vyhrál sud piva. Takže spoluhráči aktivní na síti v tom mají prsty a samozřejmě můj výkon. (smích)
Budete muset přispět něco do týmové kasy?
No jestli mi dáte ten sud za výhru, určitě máte nějaký fajn sponzory, tak já pak na dokopnou koupím druhý a bude to v kase srovnané.
Kdo je Vaším fotbalovým vzorem a jakému týmu fandíte?
Vzor a tým? Vzory bývají v nácti letech a to už je dávno, asi je někteří mladší kluci ani nebudou znát. Eric Cantona, Roberto Carlos, Ronald Koeman a samozřejmě Diego Armando za to sólo neskutečné. A tým? Brazílie se mi vždy líbila nejvíce, v dětství jsem ještě fandil Spartě, ale pak jsem dostal rozum a bylo to pryč.
Další kolo hostíte Holubov. Co očekáváte od zápasu?
Holubov vůbec neznám fotbalově, ale bude to těžké, protože to mi už bude 42 a každý rok je znát, ale kluci to snad zvládnou.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.