ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 6.kolo Divize E - Brankář Brumova Pavel Vaculík zažije v neděli dopoledne ve svém předchozím bydlišti Slavičíně své první valašské El Clásico

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 6. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulace k hráči kola, v derby se Vsetínem jste remizovali, jak utkání z Tvého pohledu probíhalo?
Děkuji, potěšilo mne to a chci poděkovat zejména všem, co pro mne hlasovali. Utkání ze Vsetínem bylo spíše o bojovnosti a velkém nasazení všech hráčů. Pro me to moc těžký zápas nebyl, hosté měli jen jednu tutovku v podání pokutového kopu a nějaké závary v našem vápně.
Tobě se podařilo chytit Vítkovi penaltu, věřil jsi si na něj, přeci se jen dobře znáte?
Tak penaltu jsem chytil a ještě víc mne těší, že to bylo skoro na konci utkání. To je pro mne ještě lepší pocit a jsem rád, že jsem klukům pomohl alespoň k bodu. I když jsme mohli brát všechny tři. Jen škoda našich neproměněných šancí. S Jurou Vítkem se známe jen tak lehce, i když bydlíme oba ve Štítné nad Vláří (smích).
O víkendu hrajete El Clásico ve Slavičíně, co lze od něj očekávat?
Tak bude to moje první El Clásico a moc se na něj těším. Očekávám i hodně lidí a skvělou kulisu a doufám, že i dobrý zápas a nějaký ten získaný bodík ze Slavičína.
Budeš si v neděli dávat pozor při rozehrávce na Petra Švacha, aby jsi nedopadl, jako brankář Hodonína...
U Tydly (Petra Švacha) musí být gólman pozorný i kdyby kopal třeba odkop (smích). Opravdu je to nadstandartní hráč na Divizi a podle mne i ten nejlepší v této divizní skupině E.
Brumov bude spravovat hřiště a myslíš si, že najdete ve Valašských Kloboukách dobré prostředí?
Máte pravdu, chystá se velká rekonstrukce broumovského hřiště, samozřejmě se těšíme na zrekonstruovaný stánek. Škoda jen, že neklapla spolupráce s Bylnicí nebo Štítnou nad Vláří, tam by se nám asi hrálo lépe, než ve Valašských Kloboukách. Uvidíme, ale třeba se nám tam bude dařit...
Chtěl bys ještě zkusit chytat i vyšší soutěž?
Kdo by nechtěl. Asi už je v mém věku příliš pozdě na nějaké posuny výše...
Jak hodnotíš Vaše výkony jako nováčka v Divizi a kde vidíš rozdíl s Krajským přeborem?
Zatím je to vcelku dobré, mrzí mne jen úvodní remíza s Novými Sady. Podařilo se nám zase vyhrát v Přerově. Rozdíl je především v rychlosti, taktice a v jiném myšlení hráčů a řešení situací.
Kde začínala Tvoje fotbalová kariéra? Na které trenéry rád vzpomínáš?
Začínal jsem ve Slavičíně, kde jsme bydleli, po přestěhování do Štítné nad Vláří jsem chytal ve Štítné n /Vl, poté jsem byl v Brumově, ve Slavičíně, v loňské sezoně jsem chytal v Nevšové a teď jsem opět v Brumově. Vzpomínám na všechny trenéry rád, každý mi něco dal, mají můj respekt, protože trénování v dnešní době je poměrně velká oběť.
Jak se Ti líbí ve Brumově a kdo patří k tahounům týmu, působíš zde i se svým bratrem Tomášem?
V Brumově jsem spokojený, je zde dobrá parta. Tahounem a srdcařem je David Juřica, ale i ostatní hráči mají svoji kvalitu a jsou zde právem. Bratr Tomáš je platný v útoku a snad mu to tam začne padat, třeba už v neděli ve Slavičíně...
Pamatuješ si na výkony svého otce Pavla v barvách Štítné n/Vl a nebo v FC Hrádek?
Ve Štítné n/Vl jsem ho ještě nezažil, ale v Hrádku co vím, tak byl kanonýr k pohledání a říkalo se mu "Čert" a ještě dnes nám s bráchou ukazuje škváru usazenou v kolenech pod kůží.
Kdo podle Tebe letos postoupí do MSFL a kdo Divizi opustí?
Favority vidím - Hranice, Hodonín, 1. HFK Olomouc a Slavičín. Černý Petr asi zůstane Všechovicím nebo Přerovu, těžko říct, teď třeba vyměnili trenéra, tak to může být nový impuls...
Myslíš si, že Zlín porazí v neděli pražskou Spartu?
Zlín v reprezentační přestávce hodně posílil, věřím, že Spartu porazí, ta je teď hodně zranitelná. Mrzí mne ale, že příliš šancí nedostává náš štítenský odchovanec Jožka Hnaníček...

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.