ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 5.kolo Divize E - Michael Palík prošel všemi mládežnickými kategoriemi Zlína a přes Otrokovice a Holešov nakonec zakotvil ve Strání

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 5. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulace k hráči kola, konečně jste letos vyhráli, jak utkání se Šumperkem probíhalo?
Děkuji. Ano, konečně z nás spadla ta deka a jsme za to moc rádi. Myslím, že zápas jsme měli celou dobu pod kontrolou a už od začátku týdne jsme si říkali, že prostě musíme vyhrát za každou cenu, což šlo vidět už od úvodu zápasu. Dali jsme dva rychlé góly a myslím, že nám to hodně pomohlo, soupeře jsme do ničeho vážnějšího nepustili, snad kromě tyče, kterou soupeř nastřelil z přímého kopu, tak nic jiného neměli.
Tobě se dokonce podařilo vsítit dvě branky, co jim předcházelo?
Myslím, že jsme hodně zjednodušili hru a šlo to poznat, dlouhým balonem do křídla jsme rozjeli akci, Lora se otočil kolem hráče, posunul na Honzu a já už jsem to měl pak jednoduché, kdy jsem dostal finálku od Honzi na malé vápno, kde jsem zpracoval a dal gól. U druhého gólu jsem měl štěstí, Vojta vyhrál hlavičkový souboj a všiml jsem si, že golman stojí docela venku z brány, tak jsem míč zpracoval a z voleje jsem vystřelil a přehodil golmana.
Co bylo příčinou, že Strání naplno bodovalo až po čtyřech kolech?
Proběhly nějaké změny v kádru a postupně si to všechno sedá. Nehrajeme špatný fotbal, ale nedáváme šance a dostáváme laciné góly. Doufám, že jsme to tímto zápasem prolomili a bude to jen lepší.
O víkendu hrajete v Kozlovicích, ty mají v sestavě i kanonýra Šroma z Hulína?
To nevím, v kabině jsme to neřešili. My tam pojedeme s cílem uspět a navázat na zápas se Šumperkem. Máme kvalitní kádr na to, abychom hráli s kýmkoliv z divizní soutěže kvalitní fotbal. První tři kola musíme hodit za hlavu a teď makat.
Znáš některé další fotbalisty z kozlovického klubu a na koho si budete muset dát nejvíce pozor?
Neznám nikoho. Pro nás je to nový tým vzhledem k tomu, že jsme hráli jinou skupinu. Víme o jeho kvalitách a musíme k tomu přistoupit zodpovědně.
Jaká je zatím Tvá hráčcká kariéra a kde jsi začínal s fotbalem? Na které trenéry rád vzpomínáš?
Prošel jsem mládežnickými kategoriemi Zlína, poté jsem šel do Otrokovic, kde se v tu dobu hrála ještě divize. Potom jsem šel do Holešova a teď jsem ve Strání, kde jsem hodně spokojený. Každý trenér mi něco dal, jestli to bylo pozitivní nebo negativní, vždy jsem si z toho něco vzal. V paměti mám všechny trenéry, ale které rád vzpomínám tak je třeba pan trenér Gába, Malík a Slončík.
Kdo Tě podporuje ve Tvé fotbalové kariéře?
Celkově rodina a hlavně přítelkyně.
Jak vidíš úroveň Divize E a je to pro Vás ideální soutěž? Dokážeš ji srovnat s jinou divizní skupinou...
V Divizi E jsme nováčkem, ale hned v prvním kole nám kvalitu soutěže ukázal Slavičín. Po reorganizaci je to pro nás lepší, máme více týmů, které nejsou tak daleko. Hráli jsme Divizi D a přijde mi to zatím docela podobné jako E, ale je teprve začátek sezony, třeba se to změní.
Koho favorizuješ letos na postup do MSFL a kdo bude hrát o sestup?
O postupové příčky si myslím, že bude bojovat Slavičín, Hodonín a věřím, že i my ukážeme, že chceme hrát co nejvýše. Na sestup to zatím vypadá na Přerov.
Jaké je Tvé povolání a jaké jsou Tvé koníčky?
Pracuji ve firmě Hannon Systems a mezi mé koníčky patří všeobecně sport a hodně času trávím s přítelkyní.
Jak se Ti líbí ve Strání a co říkáš na Vaše skvělé fanoušky?
Ve Strání jsem maximálně spokojený. Zázemí, které tady máme je nadstandartní, co se týká kabin, tréninkových podmínek a podobně, nemáme si na co stěžovat, naopak. Kolektiv který máme, tak je výborný, umíme si ze sebe navzájem udělat srandu a když je potřeba, tak na sebe i přitvrdit což je super. Naši fanoušci jsou náš dvanáctý hráč. Je to hodně poznat, navíc s námi jezdí i na venkovní zápasy, což nám taky pomáhá.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.