Jan Kubný - Rád chytám penalty. Důvod? Nemůžu u nich nic ztratit a když to náhodou vyjde, je to nepopsatelný pocit

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 4. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře v naší anketě o hráče kola. Jak toto ocenění vnímáte?
Děkuji, určitě si tohoto ocenění vážím.
Chtěl byste někomu poděkovat za hlasy?
Poděkovat bych chtěl hlavně klukům v kabině, dvěma kolegům v práci a také všem ostatním, kteří mi posílali hlasy.
Bude Vás výhra v kabině něco stát?
Tak na tohle se nejspíš nejvíc těší kluci v kabině. Bude mě to stát litr zelené, která je u nás v kabině velmi oblíbená.
V nominaci jste byl za skvěle odchytaný zápas. Stěžejním momentem byla Vámi chycená penalta. Odezřel jste z nějakých jeho náznaků, kde to nejspíš exekutor kopne nebo jste to byl pouze tip? A jaký máte recept tyto případy v zápase?
Rád chytám penalty. Důvod? Nemůžu u nich nic ztratit a když to náhodou vyjde, je to nepopsatelný pocit. V ten moment jsem tušil, že to kopne na mou pravou stranu dle jeho rozběhu, tak jsem tam skočil a penaltu chytil. Recept na penalty asi nemám, každá penalta je jiná, a tak řešení volím těsně před kopnutím penalty.
Jste zatím spokojen s dosavadním průběhem sezóny?
Spokojen jsem tak na půl. Bodů v tabulce máme dost, i když by to mohlo být ještě lepší. Bohužel ale mám poslední dobou problémy s kolenem a to mě dost svazuje.
Jaké cíle má celkově Oldřišov v této sezóně?
Chtěli bychom hrát spíše horní polovinu tabulky, kádr na to máme dostatečně zkušený. Bohužel nás někdy brzdí přílišná zranění a tím absence hráčů.
Venku se Vám zatím moc nedaří, naopak doma máte zatím všechny body. Oba zápasy jste ale museli otáčet a vyhráli jste je nejtěsnějším možným způsobem. Čím si myslíte, že to je?
Dvě porážky máme od Bílovce a Břidličné, dvou adeptů na postup. Porážka v Krnově byla krutá až nespravedlivá. Doma se nám hraje dobře, proto se nikomu u nás nehraje lehce. Dva otočené zápasy? Víme, že máme sílu i kvalitu, abychom toto zvládli.
Který dosavadní zápas byl z Vašeho pohledu nejtěžší?
V každém zápase se najdou jiné složitosti, přes které musíte přejít, takže konkrétní zápas Vám asi neřeknu.
V kolika letech jste začal s fotbalem a jak se postupně vyvíjela Vaše kariéra?
Začínal jsem asi v pěti letech v Oldřišově jako hráč v poli, ale trenér Roman Bořucký ze mě udělal brankáře. Ještě v mini žácích jsem to šel zkusit do Opavy a vyšlo to. V Opavě jsem prošel všechny věkové kategorie a byly to pěkné roky. Každý den byl trénink, takže nezbyl čas na žádné blbosti. V dorostu jsem odešel na hostování do Žimrovic, kde jsem se poprvé setkal s mužským fotbalem. Poté dva roky v opavské devatenáctce a celostátní liga, potom ještě dva roky v béčku a teď jsem doma v Oldřišově.
Velkou část kariéry jste odchytal v SFC Opava. Nemrzí Vás, že jste se více neprosadil?
Tak určitě se z toho dalo vytěžit více, ale tato kapitola je už za mnou, ničeho nelituju. Momentálně jsem v Oldřišově a jsem za to rád.
S kým si v kabině nejvíce rozumíte?
Rozumíme si všichni, jsme v týmu všichni mladí až na jednoho dědulu, který je taky brankář (smích), ale dost mi pomáhá, má hodně zkušeností.
Kdo je Vašim fotbalovým vzorem a proč?
Ze světa to bude Iker Casillas a Cristiano Ronaldo, z Česka to bude oldřišovský odchovanec, kapitán SFC Honza Žídek. Jeho příběh je na knížku.
Čím vyplňujete Váš volný čas?
Tak samozřejmě s přítelkyní a poté tak po různu, pivo, kamarádi, rodina.
Jaký je Váš největší fotbalový zážitek?
Nemám určitý zážitek, jsem šťastný za každý vyhraný zápas.
Chtěl byste ještě něco vzkázat klukům do kabiny?
Hoši, co dlužíte něco zeleného do kabiny, tak máte poslední šanci (smích).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.