Jan Lichovník - Budeme bojovat ještě o čtvrté místo

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 25. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Podruhé letos gratuluji k výhře o hráče kola. Jaké máte pocity jako dvojnásobný vítěz této ankety?
Děkuji. Jsem velice šťastný, ale fotbal je kolektivní sport, tak toto vítězství patří hlavně celému týmu.
Kdo pro vás hlasoval a sledoval jste hlasování pozorně?
O nominaci jsem věděl, ale vůbec nesledoval, takže jsem byl překvapený, když jste mi napsal o mém vítězství. Musím poděkovat mým partnerkám, milenkám, rodině, kamarádům a hlavně Janu Morischovi, který zalarmuje úplně všechny, aby hlasovali.
Jaké dobré pití a jídlo plánujete donést do kabiny?
Blíží se termín ukončení sezony a vím, že kluci mají rádi medového Jacka a zelenou určitě taky nepohrdnou.
V sobotu jste jeli do Březové, která vás doma porazila. S jakou taktikou jste tam jeli?
Chtěli jsme hrát co nejvíc na puku a hrát ze zajištěné obrany, což se nám, až na jednu výjimku, podařilo.
Nakonec to dopadlo vysokou výhrou. Čím si to vysvětlujete?
Dali jsme rychlé góly, a pak vítězství jenom kontrolovali.
Popište pro naše diváky, jak zápas probíhal?
Prvních pět minut naše kombinace vázla, až do chvíle, když brácha zatáhl míč po lajně a přihrál Filipovi před prázdnou bránu. Hned v následující akci vybojoval opět brácha balón a nekompromisně zakončil k tyči. Potom po našem špatném autovém vhazovaní, se řítil sám na brankáře útočník Březové a nechytatelně zakončil. Pak jsem se štěstím vstřelil branku. Čtvrtý gól byla individuální akce Filipa. Pátá branka padla po nechytatelné penaltě našeho hvězdného brankáře Banetky. A šestý gól si nešťastně srazil do vlastní brány brankář po skvěle zahraném rohu Sedláčka. A hrozně mě mrzí střela Jima (Jana Morische), která se otřela o spojnici branky. PS: Neboj Jime, jednou ti to tam spadne.
Vsítil jste třetí branku zápasu. Jakým způsobem padla?
Obrana Březové nahrála svému gólmanovi dosti nešikovně a Kuba (brácha) stihl strčit nohu před balón ve chvíli, kdy se brankář snažil odkopnout míč co nejdál. Míč se šťastně odrazil k mé osobě a já jsem trošku se štěstím dostal míč k pravé tyči. Ta střela byla tak pomalá, že podle mého názoru ještě do té branky letí. (smích)
Cosi pamatuji, většinou zahráváte penalty sám. Jaktože tomu nyní bylo jinak?
Protože jsem byl faulovaný já a ne brácha, jak jste uváděl ve článku, spadl jsem na hlavu a byl jsem natolik otřesený, že kopat penaltu byla moje poslední myšlenka. A navíc asi máme málo pití na ukončenou, takže šel kopat náš brankář, za což samozřejmě budeme požadovat nějaký dobrý likér.
V neděli změříte síly s Minervou, a můžete tak výrazně zamíchat postupovými kartami. Co myslíte, že bude na hosty platit?
My samozřejmě nic jiného než výhru nebereme, protože jsme doma na jaře ještě neztratili žádné body. Určitě jim nesmíme nechat ani kousek volného prostoru, hrát ze zabezpečené obrany a z těch mala šancí, které nám soupeř nabídne, vsítit branky.
Páté místo dvě kola před koncem. Jste spokojeni s tímto umístěním. Nebo myslíte, že jste měli letos nějaké rezervy?
Před začátkem sezóny bychom takové umístění brali všemi deseti, ale jak se říká "s jídlem roste chuť", takže bych řekl, že výkony jsme si tohle umístění určitě zasloužili a samozřejmě budeme bojovat ještě i o čtvrté místo.
Který zápas se vám povedl jako týmu nejvíc, a na který byste nejraději zapomněli?
Nejvíc určitě zápas s Hlavnicí, který jsme vyhráli 6:2, nebo podzimní zápas se Stěbořicemi. Naopak nejhorší výkon jsme předvedli proti Litultovicím, když jsme prohráli 3:0 a podzimní zápas doma proti Březové.
Letos je bitva o postup velmi litá. Kdo si myslíte, že to nakonec bude, kdo se bude radovat z postupu?
Myslím si, že Slavii sebereme body a z postupu se budou radovat Stěbořice.
Blíží se léto. Kam se chystáte?
Už jsem byl letos v Londýně a v Alpách, takže žádnou dovolenou už nechystám, ale začíná sezóna kulturních akcí, jako například Hrady, Štěrkovna atd., tak to si určitě ujít nenechám. (úsměv)
Jak se budete přes léto udržovat v kondici?
Jediné, co budu udržovat přes léto, je aby lednička byla plná chlazených piv. (smích)
Máte nějaký předzápasový rituál?
Vždy před zápasem poslouchám na odreagování hudbu, co mě nabudí.

Autor: Tomáš Holata

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.