Jak mám míč, mám to dávat hned od nohy, říká hráč kola Marek Schober z Lipna.

Marek Schober z týmu FC Lipno nad Vltavou nastupuje v obraně. Právě dnes, 2. května, slaví své třicáté narozeniny, takže se za celou redakci připojuji ke gratulantům. Během své fotbalové kariéry vystřídal několik týmů. Žákovské kategorie absolvoval v Křemži, odkud v dorostu zamířil do Slavoje Hrdějovice. Při přechodu do dospělé katogirie se vrátil do Křemže,kde kopal I.B i I.A třídu. Poténásledoval přesun do Černé v Pošumaví, kde se hrála I.B třída. Z Černé zamířil do svého současného angamžmá u lipenské přehrady.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak hodnotíte svůj výkon a výkon mužstva ve Frymburku?
Výkon můj byl asi jako vždy bojovný a plný soubojů. Myslím, že celkově to byl týmový výkon. Soustředil jsem se hlavně na obranu a myslím, že s Vlastičem (nás kapitán V. Březina) se nám to povedlo i když pár chyb bylo. Výkon mužstva. Myslím, že se na nás taky trošku usmálo štěstí, které nám v některých zápasech chybělo. Dostáváme jednoduché branky a občas si je dáme i sami, což teď nebylo. Bojovností celého mančaftu a touze po třech bodech se povedlo Frymburk porazit. Z šance nedáš, dostaneš, se nám povedlo dát branku a to nás nakoplo. Ve Frymburku je to vždy těžké utkáni a rozhodují maličkosti. Vyhrát toto derby je vždy cenné!
Co rozhodlo o Vaší výhře?
Rozhodla větší bojovnost a touha po výhře. V našem středu máme opravdové fotbalisty (Šuldu a Káju) a ti, když mají náladu a den, tak jsou to opravdu rozdíloví hráči, což se v tomto zápase ukázalo. Ale jak říkám fotbal je o kolektivním pojetí hry a to se nám povedlo a proto máme 3 body!
Jaká panuje v kabině atmosféra?
Nálada v kabině je vždy dobrá. Ať už se vyhraje nebo prohraje. Jsme dobrá parta a sranda je vždy zaručená! A to i mimo hřiště. Bez srandiček to nejde. Nejsme Chelsea, aby se furt vyhrávalo.
Zapojil jste se Vy nebo někdo z Vašich známých do ankety o hráče kola?
Myslím, že kluci nějaké hlasy poslali.
Jaká bude reakce spoluhráčů na Vaši výhru?
Asi proběhnou nějaké srandičky na moji adresu, ale to mi nevadí. Jsem veselá kopa a rád se přidám.
Jaké máte na hřišti silné stránky a jaké slabiny?
Nejsem žádný technik. Jak říkal můj trenér v dorostu pan Čížek: „Nic nevymejšlej a dej to hned spoluhráči.“ Nejsem na hřišti od rozdávání balónů do šancí, od toho tam máme jiné. Takže asi technika je moje slabá stránka a občasná zbrklost. Dříve jednám, než to o chvilku déle podržet a rozdat. Mám rád hodně náročný fotbal, co se týká osobních soubojů a běhaní. Nikdy nic nevypustím a vždy na hřišti nechám všechno! Asi takový bojovník a dříč pro tým! Vždy se mi líbil styl Davida Luize a Johna Terryho.
Jaký je Váš fotbalový sen?
Aby mě fotbal furt bavil a ještě nějaký pátek vydržet.
Jste kuchař. Co se Vaší největší specialitou?
Jo, kuchařina je moje vášeň. Baví mě to moc. Mám to štěstí, že moje práce je mým koníčkem Specialitu asi žádnou nemám, i když miluji ryby na všechny způsoby a rád se inspiruji v Asii. Tamní kuchyně mě opravdu baví a snažím se jí zařazovat do jídelníčku.
Zkoušel jste v zahraničí vařit české speciality?
Při jedné stáži ve Francii jsem dělal nějaká česká jídla. Odezva byla celkem dobrá. Francouzská kuchyně je té naší dost podobná, takže to bylo v pořádku.
Jaké jsou Vaše koníčky?
Koníčky? Jsou to spíš koně! Určitě je to moje práce. Fotbal, na kterém se vždy odreaguji a dá mi spoustu elánu. A teď je to stavba rodinného domku. Tam se snažím dost pomoci, i když o tom nevím nic moc. V neposlední řadě čas s rodinou a přítelkyní někde u dobrého jídla nebo na cestách. Celkově cestování mě hodně baví. Poznat něco nového a trošku se vzdělávat. Nesedět doma na zadku a na všechno nadávat, jak je v Česku dobrým zvykem.
Příští zápas odehrajete doma s béčkem Větřní, Co od zápasu očekáváte?
S Větřním to určitě bude zase o bojovnosti. Je to dobrý tým. Uvidíme, v jaké přijedou sestavě, ale hrajeme doma a chceme navázat na 3 body. Myslím že nás tréňa (pan Krátký) připraví a že zápas zvládneme.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.