Kdyby přišel Lavi, krásně by k nám zapadl, směje se hráč kola Pavel Vajgel

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 18. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V anketě o hráče kola jsi uspěl už podruhé. Co říkáš tvé „popularitě“ mezi hlasujícími?
Letos jsem na hráče utkání ještě nedosáhl, ale děkuji, že považujete mé výkony na hřišti za takové, že bych měl hráče kola získávat častěji (smích) Mé ocenění je výsledkem tvrdé práce a obětování spousty hlasujících. Za což bych jim chtěl moc poděkovat – díky Eli.
V utkání, za které jsi byl vybrán do sestavy kola a následně zvolen hráčem kola, jste porazili 3:1 Dívčice. Jak bys ten zápas s několikadenním odstupem zhodnotil?
Zápas ze začátku vypadal vyrovnaně, Dívčice mají několik hráčů, kteří nás zlobili. Ale myslím, že jsme diktovali tempo hry. Jen šance jsme nevyužili. Občasné brejky soupeře jsme si pohlídali. Po nepříjemném zranění jednoho protihráče, kterému přeju brzké uzdravení, jsme dali rychlé tři branky a bylo po zápase. Druhá půle se už jen dohrávala a upřímně řečeno jsme ze zápasu udělali bramboračku úplně zbytečně. Utápěli jsme se v kličkách a nepřesných přihrávkách, jednoduše jsme si o gól koledovali, tak jsme ho dostali. Z jasného zápasu, který jsme mohli dohrát v klidu a pohodě jsme udělali běžecké cvičení pro bránicí hráče.
Díky výhře jste se zase víc přiblížili postupu do OP. Věříš, že už to dotáhnete do úspěšného konce?
Moc bych si přál III. třídu vyhrát, je to můj celoživotní sen (smích). Dělám si legraci, teď vážně. Myslím, že tým na to máme, ale je to ještě hodně daleko. Samozřejmě se o postupu v kabině občas někdo zmíní, ale snažíme se to neřešit a uvidíme, jak vše dopadne. Já osobně se děsím případného postupu, protože když si vzpomenu, jak jsem rozbitej po zápase teď, tak si nedovedu představit, jak budu vypadat po zápase v OP. To do tý hospody už vůbec nedojdu.
V sobotu doma hostíte Vrábče, kterému máte z podzimu co vracet. Co můžeme očekávat tentokrát?
Ve Vrábče jsme neproměnili mraky šancí a zaslouženě jsme prohráli. Ale doma body rozdávat nehodláme. Určitě jdeme pro výhru, doma se nám hraje dobře a věřím, že tři body zůstanou doma. Kádr máme kvalitní a Horyna něco tečne nebo se Lešťa zase ukopne.
Jak bys sám sebe charakterizoval po fotbalové stránce? Na jakém postu nejraději nastupuješ?
Dost těžká otázka, já vůbec nevěděl, že mám fotbalovou stránku (smích). Rád hraju něco jako defenzivního záložníka. S Dolym nám to teď ve středu zálohy myslím docela jde a zvyklí jsme si na sebe. Na hřišti to za něj odbráním, oběhám a on pak má dost sil a času na to, dát góla.
Máš oblíbeného hráče?
Samozřejmě bych vybíral z kádru Arsenalu, tam není o čem, co post to klasa, Henry, Bergkamp, Vieira, Pires atd. Ve své době se mi líbily výkony Jacka Wilshera, ale měl smůlu na zranění. Z dnešních hráčů hraje dobře Torreira, to je bojovník a nic nevypustí.
S kým si na hřišti nejvíc rozumíš?
Favorita asi nemám, s klukama se mi hraje dobře. Samozřejmě s těma zkušenějšíma (záměrně nepíšu staršíma) si vyhovíme víc. Ale i ty mladí do toho občas dobře kopnou.
Kdyby sis mohl vybrat jednoho hráče na světě, který by mohl posílit Váš tým, který hráč by to byl?
Říkám si, kdyby přišel Lavi, krásně by k nám zapadl (smích). Jinak v tom laufu, co máme by seděl i Leo Messi, prostě by se neprosadil (smích).
Minule jsme se bavili o tom, že fandíš Arsenalu. Věříš, že mají na vítězství v EL?
Fandění Arsenalu je těžší a těžší. Když už to vypadá, že by mohli to třetí místo v lize urvat, tak to zase tak krásně pose…Na EL mají, ale děsím se každého zápasu venku. Výkony doma a venku, to je jak noc a den. Nervy dostávají zabrat.
Jaké máš kromě fotbalu zájmy a koníčky?
Hodně času zabere práce, kvůli práci jsem zimní přípravu prakticky nestihl. Když už ten čas je, snažím se věnovat manželce. A když je toho času víc, zajdu rád na golf nebo vyjedu na kole. Moc děkuji za rozhovor a také za Vaši práci zviditelnit ten náš amatérský fotbal.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.