Fotbal jsem považoval za kravinu, prozradil Tomáš Miňovský

Tomáš Miňovský začínal s fotbalem v Nučicích, v průběhu dosavadní kariéry strávil několik let v Českém Brodě, ale pracovní povinnosti ho donutily k návratu do mateřského klubu. A v Nučicích určitě nelitují, protože Tomáš má tah na branku.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Tome, gratuluji k ocenění hráč kola. Jaké jsou vaše pocity?
Rozhodně si toho moc vážím. Je super, že pro mě hlasovali kluci, známí i rodina. Zápas byl těžký, ale zvládli jsme důrazné Nučice porazit a o to je to ještě hezčí, když jsem se stal hráčem kola.
Jak se hrálo vám osobně?
Hrálo se mi dobře, měl jsem hlavně nabíhat po lajně za obranu, což se nám párkrát podařilo a byly z toho nějaké průniky a i penaltový zákrok.
Popište ho trochu...
Dal jsem si to do vápna, před obránce jsem se natlačil tělem a on mi brnknul o nohu. Myslím, že tady nebylo co řešit.
Jak jste s fotbalem vlastně začínal?
Začal jsem v Nučicích, ještě v žákách jsem měl střídavý start v Českém Brodě. Dorost jsem víceméně strávil doma, ale pak si mě Zdeněk Šmejkal vytáhl do Brodu a byl jsem tam téměř tři roky. Jenže kvůli práci jsem moc nestíhal tréninky a musel jsem se vrátit. Přece jen tady je to volnější a jsem tu spokojený.
A fotbal vás bavil od začátku?
Bylo mi nějakých dvanáct, když mě kluci přemlouvali, ať jdu s nimi na fotbal. Ale mě připadal fotbal jako strašná kravina... A o rok později mě umluvili, šel jsem na první trénink a chytilo mě to.
Začal jste tedy poměrně pozdě. Měl jste před tím jiné zájmy?
Možná je škoda, že jsem nezačal dřív... Ale byl jsem akční dítě, pořád jsme lítali někde venku, chodil jsem na Taekwondo, jezdil na kole, blbli jsme s klukama.
Jaký je váš oblíbený post?
Asi kraj zálohy... Proti Býchorům jsme zkoušeli střed zálohy, ale není to ono. Nikdy jsem to nehrál a na kraji se cítím lépe. Mohu využít rychlost. A nejlepší je pravá strana, protože levou nohou si úplně jistý nejsem. Občas musím, ale raději kopu pravou.
Jaké jsou vaše koníčky?
Hlavně sport... V létě hrajeme futsalovou ligu, squash, kolo, brusle... Z muziky mohu poslouchat všechno, co se mi líbí. Nemám žádný vyhraněný žánr.
Na čem jste byl naposledy v kině?
Tak to si nevzpomínám, ale zrovna zítra se chystáme na Avengers.
Co očekáváte od příštího zápasu? Máte doma lídra...
Nučice doma body nerozdávají. Víme, že nás čeká kvalitní soupeř a těžký zápas, ale věřím, že nějaké body získáme, nejlépe samozřejmě všechny tři.
Jaký jste dal nejhezčí gól?
Já nejsem žádný střelec. V mládežnických týmech jsem hrál většinou stopera a ke gólům se moc nedostávám. I teď v záloze spíš šance připravuji spoluhráčům.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.